The Room - Szobafogságban (iOS)

2014. március 16.
42.7381
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Benny Ray profilja, adatai
Benny Ray
Mindannyian tudjuk milyen egy szobafogság. Az, hogy miért kaptuk, az változó lehet, rossz magaviselet, elégtelen töriből, feleselés, vagy a szomszéd macskájának Föld körüli pályára állításáért bagzás idején. Gyaníthatóan majdnem minden olvasó volt már szobafogságra ítélve, ahol mielőtt létezett az Internet elég nehezen találta fel magát a fiatal. Rendszerint együtt járt a "Nincs TV sem!" felkiáltással, így tényleg csak a könyvek maradtak a fiataloknak.



The Room - Szobafogságban (iOS) - 1. kép



Képzeljük el ezt a kilátástalan helyzetet és adjunk hozzá még egy jó nagy marék sötétséget, kilátástalanságot és magát a Megmagyarázhatatlant, így kapjuk meg a The Room című alkotás hátterét. Hősünk egy sötét szobában ébredve találja magát, ahol rejtélyes levelek várják egy ismeretlentől - valószínűleg egy tudóstól, akik szintén itt rekedt -, az egyetlen kiút a szobában lévő rejtélyek megoldása, így remélve a mielőbbi kijutást a szobából és a házból, mert ha a rejtélyes és ijesztő erők nem is, de az őrület előbb, vagy utóbb de biztos eljön értünk.

Maga a játék kategóriáját tekintve Escape alkotás és 3D puzzle kiváló kombinációja. Intuitív kezelhetőségét már a tutorialban elsajátíthatjuk, ami a még nagyobb beleélést hivatott segíteni. Tényleg mi fordítjuk el a kulcsot, nyitjuk fel a fedelet, vagy húzzuk ki a fiókot. Javarészt dobozokban fogjuk a kiutat keresni, viszont itt senki se egy ékszeres dobozra gondoljon, sokkal inkább egy többrétegű, komplex rendszerre. Mikor azt hinnék, hogy a doboz minden oldalát megfejtettük, akkor a mechanika beindul és elénk tárul a következő réteg, újabb rejtélyek sokaságát tárva elénk. Lévén ez egy viszonylag nehéz játék, időről időre segítséget ad a program, amolyan magunkban beszélős stílusban, hogy "Ez vajon mi lehet, mire lehet használni?". 3 darab segítséget nyújt a program, ha elakadnánk, az első még elég ködös, de az utolsó már kellően konkrét, hogy ne akadjunk el végleg, de azért ne is kapjuk meg a megoldást olyan könnyen.


The Room - Szobafogságban (iOS) - 2. kép



Amitől igazán félelmetes lesz a The Room az a hanghatások. Igazi kísértet járta ház benyomását kelti, átszőve misztikummal és természetfelettivel. A valaha látott legfélelmetesebb atmoszférát teremtették meg a FireProof Games dolgozói, amiért külön köszönet jár nekik. Mondanom sem kell, minden mozdulat, fiók kihúzás, zár nyitás, fogaskerekek mozgása a lehető legélethűbb, a nyikorgó ajtóktól még most is kiráz a hideg, ha csak rájuk gondolok. A zene kissé mélabús, viszont kellően fokozza a titokzatos atmoszférát, kissé talán egy zenedoboz dallamaira emlékeztet.


The Room - Szobafogságban (iOS) - 3. kép



A grafikát okkal hagytam a végére. A látványvilága a játéknak valami elképesztő. Éles textúrák, valósághű fizika és kiváló optimalizáció jellemzi a programot. Ami személyes kedvencemmé teszi az a steampunk beütés, szinte átjön a kijelzőn a gőz és a fém illata. Minden elem, doboz szinte megszólal, annyira részletgazdagon kivitelezett tárgyakat vonultat fel a The Room, hogy a kezeléssel együtt már szinte a saját asztalunkon érezzük a dobozt magunk előtt, és forgatjuk, hogy "Vajon ez a kulcs hova passzol?". A szépségnek ára van, iPhone 4-től felfelé fut csak a program, valamint iPad 2-től válik játszhatóvá.


The Room - Szobafogságban (iOS) - 4. kép



Egyetlen negatívumként talán azt róhatjuk fel, hogy nincs profilkészítési lehetőség, ami egy ilyen addiktív játéknál könnyen vezethet vitához, hogy ki játszhasson rajta épp.

A 2012-ben megjelent app egy rakás Év Játéka díjat söpört be, olyanokat mint, a Game of The Year 2012 App Store díj, vagy a Unity Awards 2013, és ez csak két díj a 13-ból, amit a játék honlapján nyilvántartanak.

Mint minden jó dolog, semmi sincs ingyen. A The Room jelenleg 0.99 Euróért vásárolható meg mind az iTunesban, mind a Google Play áruházában. Ráadásként most az első pályát ingyenesen végig lehet játszani, és utána dönteni, hogy meg akarjuk-e vásárolni a teljes játékot. Életem egyik legjobb vétele volt a The Room, ami megjelenése óta új etalon a Puzzle és Escape játékokban. Mivel már a második része is megjelent és végig is játszottam, igény szerint arról is készíthetek egy ajánlót, ha igény lesz rá.


The Room - Szobafogságban (iOS) - 5. kép



iTunes

Google Play

A kérdés a végére: Te miért kaptál legtöbbször szobafogságot? :)
6 hozzászólás

Benny Ray

10 éve, 11 hónapja és 18 napja

marco írta:
Ezt el tudom képzelni mobilos játéknak. Még értelme is van...mosolygó smiley
Ezt pont mobil platformra találták ki. Nincs is PCs vagy Konzolos portja. Amúgy meg, senki sem meri elárulni, miért volt szobafogságban? röhögő smiley

válasz erre

marco

10 éve, 11 hónapja és 18 napja

Ezt el tudom képzelni mobilos játéknak. Még értelme is van...mosolygó smiley

válasz erre

Benny Ray

10 éve, 11 hónapja és 18 napja

5t3v3nk3 írta:
Yaaayyy.... erre lehet beruházok, főleg, hogy az én kicsi L4-esemmel is kompatibilis..röhögő smiley
Próbáld ki, szerintem nem fogsz csalódni. mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 11 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

Benny Ray

10 éve, 11 hónapja és 18 napja

Vendég írta:
1 euroért nagyon cool vétel!
Szerintem sem pénz érte. Egy sajtburger bacon sem jön ki az árából. röhögő smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 18 napja

1 euroért nagyon cool vétel!

válasz erre
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profilja