The Witcher (Korábbi írásom)

2019. február 03.
33.3311
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
havrillal profilja, adatai
havrillal
Hmm....ezt találtam a cuccaim közt, egy régebbi írásom. Hááát...már feltöltöttem egy oldalra, d enem emlékszem, hogy melyikre. Mindegy, most itt is megosztom.


The Witcher

Riviai Geralt egy ``professzionális szörnyvadász``, aki elvesztette az emlékezetét. Mikor felébred, Kaer Morhenben, a Witcherek várában találja magát. Már épp szóbaelegyedne a társaival, megtámadják az erődöt. Egy szervezet jött el a Witcherek titkaiért: A Szalamandra.


The Witcher (Korábbi írásom) - 1. kép



Gyorstalpaló

Geralt semmire sem emlékszik a szörnyvadász éveiről, de pár emléket visszaszerezhet, ha találkozik egy régi ismerősével (ilyen például a szoknyavadász dalnok, Dandellion, vagy a törpe barátja, Zoltán). Azért jó mindenkivel elbeszélgetni,mert több dolgot megtudhatsz egy faluról, egy karaktrről vagy egy szörnyről. Ha mondjuk feladatot kapsz, azt mindig el kell vállalni (itt a mellékküldetésekre célzok), mert néha nem pénzt kapunk, hanem tárgyakat, recepteket. A receptek azért fontosak, mert azok elősegítik Geralt erejét, vagy olyan képességet ad neki, ami jól jöhet, ilyen például a Macska főzet, ami segít a sötétben látni (ami azért is jó, mert van pár olyan feladat, ahol egy kriptában kell szörnyeket ölni). De a főzetekkel egy baj van: ha túl sokat iszunk, akkor mérgezettek leszünk, amit egy zöld csík fog jelezni. És végül a legfontosabb: a jegyzetek. Itt mindent olvassunk el, mert itt bizony megnyílik a tudástár, és itt főleg a szörnyekre célzok. A jegyzetekben megjelennek az általad ismert szörnyek, és leírják, hogy mire immunis és mire nem.


The Witcher (Korábbi írásom) - 2. kép



Mesterségem címere: Szörnyvadász

Geralt elért Vizimába, ahova nem engedik be, így egy darabig a külvárosban kell tennie a dolgát. Érdemes körüljárni, megismerkedni mindenkivel, mert a Külvárosban tartózkodásunk utolsó estéjén az jól jöhet. A faluban van egy gyűlölt nő, akire azt mondják, hogy boszorkány. Naggyából ő a főküldetés, és nálam van a legérdekesebb dolog, de erre majd később visszatérek. Van egy pap, aki segíthet nekünk bejutni a városba, de előtte meg kell neki tennünk valamit. És most jön a fontos: elterjedt egy tévhit, hogy az Örök Tűz segít elűzni a szörnyeket. Eggyik ilyen küldetésben el kell juttatnunk pár darab mécsest (naná, hogy a pap adta), de csakis éjszaka. Nos, nem jött be, de Geralt ezt az elejétől tudta.

``Örök tűz, lobogj bennem``



"A Lángoló Rózsa Rendjét a nilfgaardi háborút követően alapította meg egy karizmatikus vezető, Jacques de Aldersberg. Az új rend a Fehér Rózsa Rendjéből keletkezett. Aldersberg célja, hogy megvédje az embereket a szörnyetegektől, valamint hogy terjessze az Örök Tűz hitét. A Rend főhadiszállása Vizima városában van, de egész Temeria területén rengeteg képviselettel rendelkeznek.

Az "Árnyékemberek" című könyv felfedi a Lángoló Rózsa Rendjének születési körülményeit. Az író szerint a rend a redaniai hírszerzés segítségével született meg, ellensúlyként a varázslóknak, akik egyre erősebbé váltak. Továbbá az író szerint Redania szándékosan megtagadta a rend statútumának kiadását, így megakadályozták, hogy az ő földjükön létesüljön ilyen vallási csoportosulás.

A "Háború után " című könyv írója szerint a Lángoló Rózsa Rendjének hatalmát nagyon alábecsülik. A Nagymester számító és ravasz, de mindenekfelett egy vallási fanatikus is egyben. Továbbá az író azt mondja, hogy a Rend célja, hogy minél több ember felett hatalmat nyerjen. Ennek érdekében a Rend titkos harcban áll a többi vallási intézménnyel, mint amilyet a varázslónők is alkottak. Állítólag a boszorkányok és másfajúak üldözése csak előkészíti a varázslók elleni támadást."

Ezt például a jegyzetek közt találjuk majd meg.

Bunyó és kockapóker

A Külvárosi fogadóban fedezhetjük fel a kóckapókert és a bunyót. Elöszőr kitérek a kockapókerre: van egy tábla (gyönyörű és kidolgozott mintákkal), és dobókockák. A játék bonyolult, úgyhogy ha majd megint nekikezdek, frissítem ezt a cikket. A bunyó a legjobb: minden kocsmában találkozól egy olyan karakterrel, aki nagyon híresnek nevezi magát. Cél: leverni az összes ilyet, míg a tápláléklánc tetejére nem kerülsz (naggyából ilyen a kockapóker is). Hogy mi értelme? XP és egy kis pénz szerzés.


The Witcher (Korábbi írásom) - 3. kép



Dagadjon az inventory

Mondjuk nem kell, hogy minden vackot felszedjünk, csak a legfontosabbakat, mert Geralt szütyője nem végtelen kapacitású. Az alkímiához való dolgokat, és a küldetéstárgyakat külön helyre rakja, így ezzel nem lesz gond. Viszont a főzeteket, fegyvereket, ételt, italt, rúnaköveket 3 darab 2x7-es helyre zsúfolja be. Így muszáj lesz óvatosnak lenni. Pár tipp ,hogy ne ``szakadjon ki az inventory``: ne készíts egyszerre több főzetet, csak ha küldetés előtt vagy. Csak a legfontosabb fegyvereket tartsd meg. Ne vegyél fel használhatatlan dolgokat.

Hát az első rész végére értünk. Csak akkor fogom fojtatni, ha nem kapok negatív visszajelzést.

A második részben pár segítséget adok nektek szörnyvadászattal kapcsolatban, szóba hozom az XP szerzést, és Vizimát fogom bemutatni. Remélem tetszett! :)

Hát ja, látszik, hogy régebbi :D
Nem mintha most annyira tökéletes lennék, de ezt folytatni fogom...persze másmilyen lesz.
3 hozzászólás

Mordorer

5 éve, 6 hónapja és 15 napja

Engem sosem tudott ennyire beszippantani a Witcher, de látszik hogy te nagyon szereted. mosolygó smiley Kíváncsian várom a folytatást.

válasz erre

petrovicsz

5 éve, 7 hónapja és 2 napja

Ez is egy tök jó blog lett! mosolygó smiley Ment a kesztyű!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 7 hónapja és 3 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaRemulto profiljaManiac profilja