Telltale: The Walking Dead: Véleményem

2013. augusztus 20.
43.8881
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
DaNyEE profilja, adatai
DaNyEE
Zombis játékok, zombis játékok és mily meglepő... zombis játékok. Egyre több ilyet találni. Dead Rising, Dead Island, Left 4 Dead, stb. A Telltale féle TWD, azonban egy kicsit más a többihez képest.



Telltale: The Walking Dead: Véleményem - 1. kép



a TWD egy point and click-kalandjáték, amit a The Walking Dead képregénysorozat alapján készítettek.
A történetben Lee Everet-et alakítjuk, akit éppen egy rendőrautó szállít börtönbe, amikor a kocsi vezetője elüt egy zombit, majd ennek következtében lesodródunk az útról, egy erdőbe. Majd kis kutatás után megtaláljuk a kis Clementine-t, aki Lee mellett a történet kulcsszereplője. Innentől kezdve a feladatunk túlélni a zombiktól (vagy akinek jobban tetszik Walkerek) fertőzött világban.


Telltale: The Walking Dead: Véleményem - 2. kép



A játékban minden döntésünknek következménye van. Az 5 epizód során rengeteg komoly döntést kell meghoznunk. Ilyen például, hogy kinek szentelünk bizalmat, vagy kritikus pillanatban 2 ember közül, melyiket mentjük meg a zombiktól. Persze ezt van, hogy másodpercek alatt kell eldöntenünk. A játék története rengeteg féle módon alakulhat, attól függ éppen, hogyan döntöttünk.


Telltale: The Walking Dead: Véleményem - 3. kép



A grafikáért a módosított Telltale Tool felel. A motor jól biztosítja a képregényes grafikát, azonban PS3-on borzalmasan szaggat, ha interakcióba kezdenék. Ez PC-n is jelen van sajnos.
A hangulat azonban kárpótol, a zene és a képregényes grafika fantasztikus hangulatot alkot.


Telltale: The Walking Dead: Véleményem - 4. kép



A játékban fogjuk irányítani Lee-t, de az esetek kb. 75%-ában egy dialógusban fogunk találgatni, hogy mit is mondjunk vagy tegyünk. De ne értsen félre senki, ugyanis a játék így tökéletes. Ez adja meg neki a hangulatot, amiért érdemes játszani. Konkrétan volt pár alkalom, hogy féltem Clementine-t beküldeni valahova elsőnek, mert mondjuk csak ő tudott bejutni. Annyit még hozzáfűzök, hogy a játékban hatalmas érzelmi töltés van. Nem lövöm le a poént, csak annyit mondok, hogy a játék végén kapunk is egy hatalmas érzelmi töltetet. A játék alapból fantasztikusnak éreztetett, de a végjáték után felálltam a gép elől és belegondoltam, hogy milyen fantasztikus élményen vagyok túl... Ezért van értelme a videójátékiparnak....
A játékban nagyon sok a Quick Time Event, ezekre érdemes felkészülni. volt pár alkalom, hogy nyugodtan ültem egyhelyben, majd hirtelen megjelent és elfelejtettem reagálni.
Az epizódok végén mindig kapunk egy összesítést, hogy adott szituációkban a világ játékosai hozzánk hasonlóan, vagy eltérően cselekedtek.


Telltale: The Walking Dead: Véleményem - 5. kép



A játéknak nem rég jött ki a 400 Days DLC-je, ami elvileg a 2. évad karaktereit mutatta be. A 2. évad őszre várható a hírek szerint. Aki akar várja meg a 2. évadot, de én azt javaslom, hogy nyugodtan essen neki az első évadnak. Egy fantasztikus játékélményt kap, aki leül elé és végigviszi. A játék Steam-en 25 euró, a 400 Days meg még plusz 5 euró. aki úgy dönt, hogy megveszi, inkább vegye meg az alapjáték dobozos verzióját, mert még ha csak egy ezressel is olcsóbb, az is valami.
köszönöm, hogy elolvastad :)
2 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 2 napja

Szerencsére ez nem tipikus zombi játék, inkább tipikus telltale kalandjáték. A zombik inkább csak a történet miatt vannak a játékban, egyébként egy interaktív film az egész.

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

nagyon jo game en is szeretem

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja