Szilicium lélek (Táplálék)

2013. szeptember 19.
41.2971
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Valami böködi az arcom. Aztán ütögeti.
 


- Ébresztő! Hahó DeLain úr! Ébredjen!
- Mi? Hol, mi van? ? pattan fel a szemem, kissé kába vagyok.
- Jó reggelt! A nevem Jerom. Én leszek a személyes kísérője a mai napon.

Lassan felülök és meglátok egy kreol bőrű, mosolyogós fiatalembert az ágyam mellett állva. Mögötte valami asztalka, nem látom tisztán.
- Üdv Jerom. Hova megyünk?
- Ahogy Jalamayah doktornő tegnap említette Önnek, ma elkezdődik a rehabilitációs edzésprogram, ahol megtanulja használni a testét kiváló módon, és még egyéb dolgokra is képes lesz a kikép? edzést követően. ? a fiatal férfi szava megbicsaklik, amint hibát vét, de úgy teszek, mintha nem vettem volna észre.
- Remek! Kérek egy-két percet és mehetünk is!
- Előbb reggelizzen meg, kérem! ? mondja Jerom majd előgördül mögüle az asztalka rajta egy műanyag tálca, mélyedésekkel, bennük valami fura világossárga pürével és átlátszó zselével.

- E...ez krumplipüré? Az meg? Mi az?! ? kérdezem furcsálkodva, de közben a hasam felöl fura érzés jut el a torkomba, mintha korogna a gyomrom.
- Uram, Önnek ugyan nagyrészt szintetikus a teste, de energiára szüksége van. Ez egy speciális glükóz készítmény, kétkomponensű, a gyomrába jutva a belső energiaellátó rendszer majd feldolgozza és energiává alakítja. Ez lesz első ilyen energia feltöltése. Háromnaponta kell majd "ennie".
- Ez... gusztustalan. ? morgom, de Jerom elém teszi a tálat és újra megszólal.

- Az első falatot vegye a szájába valamelyikből, tartsa ott, majd nyelje le, de miközben ízlelgeti, gondoljon egy étel ízére. Az agyi processzor ezt úgy értelmezi majd, mivel felismeri a sűrítményt, hogy Ön most ezt az ízt rendeli hozzá. Ehhez... - rámutat a burgonyapüré szerűre - valamilyen főzelék ízt javaslok, ehhez - mutat rá a keménynek rémlő színtelen zselére- valami húsféle ízét. De a döntés nyilvánvalóan az Ön kezében van.
Meglepetten nézek rá. Eddig azt hittem ez a rendszer még csak erős kíséreti fázisban van.

Jerom megfordul és kimegy. Közben így szól:
- Kinn várok, ha készen van, vagy baj van, szóljon, kérem!
Az egész férfi annyira kimódolt és idegesítően modoros, hogy kezdem azt hinni csak egy droid.
Kissé idegesen emelem fel a kanalat és túrok bele a sárga szmötyibe. Mikor a számba kerül, erősen keserű és olajos íze van, majdnem kiköpöm, de erőlködve a számba tartom, közben azt mondogatom magamban:
- Ez csak tökfőzelék? tökfőzelék.

Az íz melyet édesanyám tökfőzelékének emléke hívott elő, elönti a számat.
- Azt a mindenit... - suttogom, és majdnem kicsorog a cucc a számból.
Lenyelem az első falatot, a nyelés olyan, mint eddig csak a nyakam kicsit merevebbnek érzem, mint a baleset előtt. Leteszem a kanalat, kezembe veszem a kést meg a villát. Bizalmatlanul ránézek a mereven fénylő üvegdarabra emlékeztető zselére. Ahogy belevágok, rájövök, hogy állaga tényleg hússzerű, lekanyarítok egy szeletet majd a csücskét lenyesve a számba teszem. Olyan mintha taknyot ennék, undorító íz és állag.
- Ez sült sertés... remélem legalábbis, olyan lesz, mert nagyon szar íze van - nyögöm, közben rágom és eszembe ötlik a családi ebédek sertéssteakje. Meg sem lepődöm, amikor számat elönti a csodás íz.
Próbaképp a számba veszek egy falat sárga cuccot majd egy normális szelet zselét. A "sertés" a "tökfőzelékkel" remek ízű. Épp csak undorítóan néz ki.

Lehunyom a szemem és eszek. Így egész elfogadható, annak ellenére, hogy olyan mintha ugyan azt a falatot enném meg újra és újra. Ugyanaz az állaga és az íze mindegyik falatnak. Idegesítően és félelmetesen tökéletesen ugyan az.

Hál' Istennek hamar elfogy a tányérból az anyag.

Az evőeszközöket lerakva felállok az ágyról. Mikor kiegyenesedek, kicsit nehezebbnek érzem magam és a gyomrom felöl halk zuborgó neszek szűrödnek ki. Nem akarok belegondolni, mi történik benn.
Kicsit mereven mozogva, majd egyre ruganyosabban lépkedve megyek pár kört a szobában. A kedvem elfogadható, érdeklődéssel vegyes izgalom, nagyon érdekel miféle ?kiképzést? kapok.


(folytatása következik...)
3 hozzászólás

Vendég

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

Vendég írta:
Ez nagyon jó! Mindenképpen folytassad! Már régen nem olvastam ilyen eredeti írást. Cak biztatni tudlak az Írásra! Egyszerű és nagyszerű.
Én meg téged a nyelvtanórán figyelésre!

Az újabb rész nagyon tetszik, szépen vezeted a sorozatot, érdekes minden rész!

válasz erre

Vendég

8 éve, 8 hónapja és 16 napja

Vendég írta:
Ez nagyon jó! Mindenképpen folytassad! Már régen nem olvastam ilyen eredeti írást. Cak biztatni tudlak az Írásra! Egyszerű és nagyszerű.
Mármint "csak"

( + 1 sö betű )

válasz erre

Vendég

8 éve, 8 hónapja és 16 napja

Ez nagyon jó! Mindenképpen folytassad! Már régen nem olvastam ilyen eredeti írást. Cak biztatni tudlak az Írásra! Egyszerű és nagyszerű.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaaszkorbin profiljaMarduk profiljaKisember001 profiljaM.O.R.P.H. profiljafbalintgy profilja