Star Wars filmek BD és DVD formátumban

2010. április 19.
45.4351
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
DNS profilja, adatai
DNS
Valljuk be, a bőrlenyúzás-effekt ellenére minden Csillagok háborúja rajongó szívét megdobogtatja a hír, amikor kedvenc űreposza megjelenik egy újabb kiadásban. A Lucasfilm ezúttal szépen csendben a klasszikus és az előzmény trilógia Blu-Ray változatáról rántotta le a leplet, amire nyilván számítani is lehetett előbb-utóbb, a HD-formátumháború lecsengésével és a kék lézersugarat használó BD-k térnyerésével.


A BD-kiadásról egyelőre nem lehet tudni részleteket, csupán annyi ismeretes, hogy a filmek egy komplett hatlemezes kiadvány formájában biztosan megvásárolhatók lesznek, és mindegyik korongon rengeteg extrára lehet számítani, köztük feltehetően olyan anyagokkal, háttérinformációkkal, melyek korábban sosem kerültek napvilágra. A megjelenés ideje még kérdéses, ám annak ismeretében, hogy a Fox év végi nagyágyúja az Alien-filmek Blu-Rayen való kiadása lesz, a Star Wars-ra aligha lehet 2011 előtt számítani. Azt azonban majdhogynem biztosra vehetjük, hogy nem ez lesz az utolsó alkalom, amikor a sokunk életét nagyban befolyásoló saga-t tartalmazó kiadvánnyal találkozunk?

Aki nem akar addig várni, vagy még jó ideig nem tervezi az egyelőre meglehetősen drága BD-formátumra való átállást, az DVD-n megvásárolhatja mindkét trilógiát a boltokban, amennyiben még nem rendelkezne velük. Néhány napig (vagy hétig, hónapig, ki tudja pontosan) még kaphatók a 3-3 filmet tartalmazó díszdobozok, ráadásul a kiárusításnak köszönhetően igencsak jutányos áron, amíg el nem fogynak. Arra azért nem árt odafigyelni a vásárlásnál, hogy magyar szinkron csak a 3-adik részen, azaz A Sith-ek bosszúján található, a többi filmet legfeljebb feliratozva élvezhetjük, ha nem tudunk külföldiül.

Star Wars filmek BD és DVD formátumban - 1. kép

3 hozzászólás

Shadow

9 éve, 9 hónapja és 15 napja

végre jo kiadásba lenne erre teccsék max 1 magyar szinkron mondjuk én szeretem a feliratos dolgokat

válasz erre

DNS

9 éve, 9 hónapja és 15 napja

Hát igen, csak a maximalista Lucas bácsi állítólag nem egyezett bele, hogy mindenféle "kétes minőségű" hangsávok kerüljenek a korongokra. Én arra sem vennék mérget, hogy a BD-ken lesz magyar szinkron, hacsak nem szinkronizálják újra az egészet legalább DD 5.1-ben. Azzal meg ugyebár az lenne a baj, hogy nem a klasszikus...

válasz erre

marco

9 éve, 9 hónapja és 15 napja

Bizony, nagy probléma a szinkron hiánya. És azért is roppant fura, mert a vhs kiadványon szinkron volt...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaImperator profiljaEAG1 profilja5t3v3nk3 profiljarDAVE profiljasmadi1968 profiljagery1113 profiljaTÓTH JULIANNA profiljahavrillal profilja