Spyro Történelem

2009. június 23.
46.3061
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
Spyro the Dragon (1998-Playstation)


A legelső Spyro 1998-ban készült, az Insomniac által.(Két évvel az első Crash után) A történet egyszerű:Gnasty Gnorc kővé dermesztette a Sárkányokat a faluban, és szétszórta a szobrokat a Világon. Csak egy sárkány úszta meg: Spyro a kis lila sárkány. Az ő feladata tehát legyőzni Gnasty Gnorc-ot és csatlósait, valamint kiszabadítani bajba jutott sárkány társait. (Ami a végén nyilván sikerül is neki) A játékban gyémántokat kell gyűjteni (mint a Crash-ben a wumpa gyümölcs), kiszabadítani az összes sárkányt, és megtalálni az elveszett sárkány tojásokat.

Spyro 2.-Ripto's Rage (1999-Playstation)

A játék 1999-ben készült, szintén az Insomniac-nak köszönhetően. A játékot Spyro2.-Getaway to Glimmer-nek is hívják. Avalar földjét ismét veszély fenyegeti, Ripto betört a békés kis közösségekbe, és hatalmas pusztítást hajtott végre a szegény civileken a varázserejével. Ki vállalná, hogy körbeutazza Avalar világát, elpusztítja Ripto összes csatlósát, és a végén szembenéz magával a sötét varánylatok nagy mesterével: Ripto-val? A világ megmentője ismét Spyro a kis lila sárkány lesz, aki bátran szembenéz a gonosszal. Lesz sok ellensége, de akad néhány segítő társa is a hosszú úton.

Spyro 3.-Year of the Dragon (2000-Playstation)

A játék az utolsó ps1-es Spyro, és egyben az utolsó, amit Az Insomniac készített. A sárkányok földjén ünnepség készül: eljött az év amikor kikelnek a sárkány tojások. Az utolsó pillanatban azomban ellopják a tojásokat, mégpedig egy Bianca nevű nyúllány. Spyro és Hunter üldözőbe veszik(késöbb több segítőjük is akad:Bentley, Sgt. Bird, Sheila, és Agent 9 a Professor segítője.)Eljutnak egy rég lakatlan földre, ahol most a rhino-k serege tanyázik, és Sorceress királynő uralkodik. Bianca elvitte a tojásokat úrnőjének, akinek a halhatatlanság miatt kellenek. Spyro csapatának a feladata visszaszerezni őket. Miután Spyro legyőzte Sorceress-t, Bianca belátja, hogy rosszat tett. Sorceress túlélte az első összecsapást, ezért Spyronak megint le kellett győznie egy Ufo-n. Hunter elűnik, de Spyro megtalaálja őt Biancával, miközben éppen radevújuk van.

Spyro-Season of Ice (2001-GBA)

A játék 2001-ben lett kiadava, ez az első Spyro GBA-n. Miután legyőzték Sorceress-t, a rhino-k már nem akartak dolgozni. Csak egy közülük, az alázatos Grendor, aki a könyvtárban dolgozott. Bianca a könyvtárban keresett úticélt a nyaralásuknak.Grendor megtalálta a könyvtárban Sorceress régi varázskönyvét, aminek a segítségével hatalmassá és erőssé varázsolta magát. Spyro, Hunter és Bianca épp a nyaralásukat töltötték, mikor kaptak egy üzenetet, hogy a tündéreket sorba elfogják és jég kristályokká dermesztik őket. Spyro és Hunter elindult kiszabadítani a tündéreket és legyőzni Grendort, Bianca meg elindult megkeresni a varázskönyvét, hátha valamit ki tud találni Grendor legyőzésére.

Spyro 2.-Season of Flame (2002-GBA)

A második Spyro GBA-n, amit szintén a Universal Interactive Studios készített. Miután visszatértek a nyaralásból egy léghajóval a Sárkányok földjére Spyro-nak, Hunter-nek, és Biancának feltűnt, hogy senki nem köszönti őket. Találtak egy Elder-t, aki felvilágosította őket, hogy az összes Szitakötőt ellopták, és hogy anélkül egy sárkány sem tud tüzet fújni, mert bennük rejlik az erejük. Spyro és barátai feladata felkutatni a tettest, és visszaszerezni a Szitakötőket.

Spyro-Enter the Dragonfly (2002-Ps2,Gamecube)

Ez az első Spyro játék Playstation 2-re, amit a Equinox Digital Entertainment készített. Történetünk a Spyro 3. után folytatódik: Spyro visszaszerezte a sárkány tojásokat, abból kikeltek a kis sárkányok. Az új jövevényeknek most meg kell találniuk a szitakötő társukat, aki majd elkiséri őket egy életen át. Csakhogy Ripto visszatért és elrabolta az összes szitakötőt, így a sárkányok segítők nélkül maradtak. Spyro feladata legyőzni Ripto-t, és megmenteni a Szitakötőket.

Spyro-Attack of the Rhynocs (2003-GBA)

Ezzel a játékkal a Spyro Gba-s részei trilógiává nőtték ki magukat. A játék 2003-ban készült. Balszerencséjére a Professor létrehozott egy tér-idő kaput a Sárkányok Földje és a Rhynoc-k Földje között. Mivel a ravasz Ripto uralkodik a Rhynoc-k felett, rögtön támadást indított a sárkányok ellen, megnehezítve ezzel az életüket. Spyronak le kell győznie Ripto-t és a Rhynoc-ok hadseregét, és minél elöbb be kell zárnia a kaput a két terület között, mielött túlságosan összeforrna a két föld.

Spyro Orange: The Cortex Conspiracy (2004-GBA)

A Gba-s játékok 2004-ben utolérték a nagygépes játékok számát, ami jó reklám a GBA fejlesztőinek. A játékban Ripto-t és Cortexet kell legyőznünk, akik azt tervezik, hogy a kristályok segítségével uralmuk alá hajtják a földet. Hogy győzelmük biztos legyen, a gonosz páros Crash-t gonosznak állítja be Spyro-ék elött, azzal a céllal, hogy a két ellenségük majd megöli egymást. Ám a tervük meghíusul, kiderül hogy Spyro és Crash egy oldalon állnak, és közösen legyőzik a Ripto-Cortex párost. Ennek a játéknak van egy testvérjátéka (Crash Bandicoot Purple-Ripto's Rampage), ahol a story ugyanez, csak Crash-t kell irányítani.

Spyro-A Hero's Tail (2004-Ps2,Xbox,Gamecube)

Végre egy Spyro nagygépre. A játékot az Eurocom készítette 2004-ben. Red, aki valaha Elder volt, csak rossz útra tért, most visszajött, és Dark Gem-ekkel fertőzte meg és vette uralma alá a világot. Spyronak és társinak kell legyőznie Red-et, és csatlósait (köztük van az első részből jól ismert Gnasty Gnorc is), és elpusztítani a Dark Gemeket.

Spyro-Shadow Legacy (2005-Nintendo DS)

Ez az utolsó játék a "hagyományos" Spyro szériából. A játékot 2005-ben a Sierra Entertaiment fejlesztette. A játék a Dragon Shore-i nyaralásnak végén kezdődik, amikor Spyro barátai hazautaztak. Sok szerencsét kívántak Spyro-nak néhány varázslatos gyakorlattal a Sárkánytemplomban. Nem sokkal később,mielőtt hazament volna, hősünk elaludt a tenegerparton.Egy sörét vihar tűnt fel, ami mindenkit elragadott a Sárkányok földjéről, Avalar-ból, és az Elfelejtett földről, egy ismeretlen dimenzióba, amit Árnyék birodalomnak hívtak. Miután Spyro elment Elder Tomas-hoz, tanácsért, megkapta tőle az Árnyékkövet, Spyro elindult, hogy felkutassa a dragon-kata harcművészet és a mágia mesterét,megmentsen mindenkit, és felfedje Árnyékbirodalom rejtélyét.

The Legend of Spyro:A New Beginning (2006-Nintendo DS,GameCube,GBA,Ps2,Xbox)

Az új széria első része. Itt remekül megfigyelhető egyfajta "megkomolyodás" a játékban. Spyro valahogy már nem az az aranyos kis lila sárkány. A játék egy templomban kezdődik,ahol egy nagy,piros sárkány,Ignitus figyel egy tojást; a sárkány éve van, az idő amikor 12-évenként születnek újsárkányok a Birodalomba. Egy sárkány legenda szerint minden tizedik generációban születik egy kivételes lila sárkány,aki irányítani fogja a korszak sorsát. A sárkányok háborúban voltak. Az ellenségeiknek, akik elfoglalták a templomot,a vezére Dark Master volt, aki szintén tudott a jóslatról, és elpusztította az összes tojást. Ignitusnak sikerült megszöknie a lila sárkány tojásával, amit bedobott egy folyóba, a legjobbakat remélve. A tojást egy szitakötő család találta meg, akik örökbefogadták. Úgy nevelték, mintha a sajátjuk lenne a fiukkal együtt(Sprax), aki egy napon született Spyro-val. Egy nap, miután megtáadták őket, és Spyro felfedezte, hogy tud tüzet fújni, azt mondta, hogy ő maga nem szitakötő, hanem egy idegen földről érkezett jövevény, és hogy elindul megkeresni az igazi hazáját. Sprax elhatározta, hogy végig követi. Sok harc és kaland után Spyro kapcsolatba került Ignitussal, aki örült, hogy Spyro életben van. Ignitus félt, hogy mivel az ellenség elfoglalta a templomot, és a vezérük egy sárkány volt,Cynder, a háborút máris elvesztették. Spyro megkérte Ignitus-t ,hogy vezesse a templomhoz,majd ő kiűzi Cynder embereit onnan. Ignitus megtanította használni neki a tűz erejét, majd elvezette a templomhoz. Azt mondta neki, hogy szabadítsa ki a másik három sárkányt. Spyro egytől-egyig megküzdött az ellenséggel, és kiszabadította a sárkányokat. Megtudta, hogy Cynder kristályokba zárta a sárkányok erejét, és hogy Cynder csak eszköz a Dark Master kezében. Cynder ugyanabból a fészekaljból származott, mint Spyro. Miután Spyro kiszabadította az utolsó sárkányt,Guardian-t is, Cynder megtámadta őt, de Ignitus közbelépett, akit sajnos elfogtak. Kiderült, hogy Ignitus és a másik három sárkány kergették el a Dark Master-t régen, és most, hogy Ignitus-t elfogták, Cynder kezében van az utolsó kulcs is, amivel kiszabadíthatja a Dark Master-t, ezért Spyro küldött egy utolsó, megsemmísítő támadást Cynder csapatai ellen. Spyro meg akart küzdeni Cynder-rel, de ellenségének sikerült kristályba zárni Ignitus erejét, és megszökött a Dark Master Birodalmába. Ignitus félt, hogy már túl késő megállítani, de Spyro utána ment, minden erejét összeszedve legyőzte egy utolsó küzdelemben. Cyder-ről elszállt a hatalma a Dark Master-nek, és visszanyerte eredeti formáját: egy fiatal sárkányalakot, aki akkora mint, Spyro. A birodalom kezdett magától szétesni; Sprax javasolta, hogy gyorsan meneküljenek el, de Spyro nem akarta otthagyni Cynder-t. Spyro képes volt kimenekülni épségben Cynder-rel. Túl a győzelmen, a háború többe került Spyro-nak, mint a saját ereje, és Cynderrel mindketten azon a véleményen voltak, hogy a Dark mster még életben van, és hogy a háború még nem ért véget.

The Legend of Spyro: The Eternal Night (2007-Ps2,GBA,Nintendo DS,Wii)

A játék 2007-ben jelenik meg a Sierra közreműködésével. A történet úgy kezdődik, hogy Spyro követi Cyndert a dzsungelen át a Dragon Templomtól. Spyro utoléri, és megkéri, hogy maradjon, mert érez valamit iránta. Cynder azt mondja, hogy nem akarja Spyro-t megbántani, és elmegy. Miután elment a Templomot megtámadják a majmok csapatai. Miután Spyro visszaveri a támadást, Ignitus, a sárkányok vezetője és a tűz mestere, elküldi Spyro-t, hogy kutasson fel egy fát, amit a látomásában látott. Spyro a látomások segítségével szerzi vissza a New Beginning-ben elvesztett erejét. Ezalatt Igitus keres segítséget a majmok ellen. Miközben keresi a fát, egy másik sárkányt is keres, Chronicler-t, aki az egyik látomásában kérte, hogy keresse meg. A keresés közben Spyro-t elfogják a kalózok, és a hajójukra viszik. Miután megszökik tőlük, megtudja, hogy a majmoknak van egy bázisuk a Mountain of Malefor hegyen, ahol az Örök Sötétség Éjszakájának sugarával akarják kiszabadítani a Dark Mastert. Spyro azt is megtudja, hogy fogva tartják Cynder, azért, hogy ismét az oldalukra állítsák. Spyro találkozik Chronicler-el, aki mesél neki a Dark Master-ről. Kiderül, hogy a Dark Master volt az első lila sárkány. Hamar az összes elem mesterévé vált, és hatalmas ereje lett. Az ereje folyamatosan nőtt, ezért a Dragon Elder-ek bezárták. Sajnos a Dark Master bebörtönzése elött megtanította a majmoknak a sárkány varázslatokat. Chronicler azt akarta, hogy Spyro rejtőzzön el a majmok elöl egy ideig, de Spyro elindul, hogy Cynder segítségére siessen. Amikor odaér a hegyhez, a majom király Gaul megparancsolja Cyndernek, hogy támadjon Spyro-ra, de ő rátámad Gaul-ra, aki könnyedén félreütim ajd elkezd Spyro-val harcolni. A harc közben megjelenik a sugár, és áthalad Spyro testén, aki Dark Spyro-vá alakul. Spyro legyőzi Gaul-t az új erejével, és visszaáll a sugárba. Cynder felkel, és kilöki Spyro-t a sugárból, megszabadítva ezzel a gonosz erőtől. A sugár eltűnik, és a hegy elkezd összeomlani körülöttük. Spyro az erejével megfagyasztja magukat, megvédve ezzel magukat. A játék végén Alavar vadásza nézi a három jégbefagyott alakot.

The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon (2008-PS3, Xbox 360, Wii, PS2, Nintendo DS)

A játék elején az ellenség közül páran megtalálják Spyro-ékat. Miután kiszabadítják őket a kristály fogságából, egy-egy zöld kígyót raknak a sárkányok nyakákra, amik nem engedik őket elszakadni egymástól. Elviszik őket egy sötét helyre, és odaláncolják őket egy sziklához. Eközben Sparx is felébred, de nem találja Spyro-ékat. Találkozik Alavar Vadászával, aki elmeséli, hogy mi történt, mióta eltűntek. Spyro-ra és Cynder-re rátámad egy Golem, akit nem tudnak legyőzni a lánc miatt. Szerencsére megjelenik Hunter, és belelő egy nyilat a szörny szemébe, megmentve ezzel Spyro-ékat. Miután Spyro, Cynder és Sparx ismét együtt voltak, Hunter bemutatkozott nekik, és elmondta, hogy Ignitus küldte, mikor Spyro nem tért vissza a Templomba 3 éve. Kijutnak a Katakombákból, közben ismét találkoznak a Golemmel, aki elveszíti az egyik karját. Miután átjutnak a Twilight Falla nevű helyen, Hunter elmeséli, hogy nem sokkal Spyro eltűnése után visszatért a Dark Master és sötétségbe borította a Földet. Mielött folytathatta volna a történetet, fogjul ejti őket Hunter törzse. Avalar völgyében, ahol Hunter faluja van, megtámadják őket, de sikerül visszaverni a támadást Spyro-ék segítségével. Kiderül, hogy a falu egyik tagja eltűnt, ezért Spyro-ék elindulnak megkeresni. Az úton megküzdenek sok élőhalott majommal, és találkoznak egy misztikus remetével, aki azt mondja Cyndernek, hogy nem változott semmit a legutóbbi találkozásuk óta. Visszaviszik az eltűnt falubelit, és elindulnak Hunter-rel a Sárkányok városa felé, ahol épp csata dúl. Miután megnyerik a csatát, és legyőzik a támadó golem-eket és tornyokat, üzenetet kapnak a Dark Master-től (Malefor) hogy elindította a Destroyer-t, egy hatalmas láva szörnyet, ami ha befejezi az útját, a föld elpusztul. Spyro-ék megpróbálják megállítani: Elárasztják a völgyet, ahol van a gát szétrombolásával, és bemennek a szörny belsejébe. Széttörik a szörny kristály szívét, de mégsem áll meg. Ignitus elküld mindenkit a föld alá elbújni, és átviszi Spyro-ékat Malefor földjére a tűzfalon át. Ahogy repülnek a falon át, Ignitus azt mondja, hogy az ő útja itt véget ért, és eltűnik a tűzben. Spyro ismét Dark Spyro-vá változik és utána akar menni, de Cynder szavai magához térítik. Eljutnak a lebegő szigetekhez, ahol Malefor várja őket. Végre találkozik Spyro és Malefor. Malefor azt mondja, hogy a lila sárkányok sorsa, hogy elpusztítsák a Földet, és hogy Cynder csapdába csalta Spyro-t a Mountain of Malefor hegyen, azért hogy ő szabad lehessen. Cynder tagadja, de Malefor újra felébreszti a gonoszságot benne, aki rátámad Spyro-ra. Spyro nem üt vissza, amitől Cynder magához tér. Malefor rájuk támad, és elkezdenek zuhanni a vulkánba a toronnyal együtt, amiben vannak. Elérik a Föld szívét, egy hatalmas kristályt. Itt legyőzik Malefor-t, akit öt sárkány szellem lehúz magával a kristályba. Malefornak vége, de a Föld a halálán van, ezért Spyro elküldi Cyndert, hogy meneküljön. Cynder nem megy el, csak egy dolgot mond Spyro-nak: Szeretlek. Spyro minden erejét összeszedve megállítja a föld darabokra hullását. A Föld ismét összeáll, és előjönnek a túlélők. A stáblista után a Chronicler azt mondja Ignitusnak, hogy az ő ideje lejárt, és hogy legyen Ignitus az utódja. Ignitus, miután átvette a helyét, belenéz Spyro könyvébe, és látja, ahogy Spyro és Cynder vidáman repkednek az égen egymás körül.
12 hozzászólás

Vendég

13 éve, 7 napja

spyrot már kis korom óta ismerem 2012 04 06kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 7 napja

nekem igy is nagyon teszik a spyro szomorú smiley de már többet nem készitetettek mért én ezt nagyonszretem

válasz erre

Vendég

13 éve, 7 napja

Vendég írta:
Sziasztok!Ki tudja,hogy az eternal night-ban azon a részen hogy kell átmenni,a kalózos rész után amikor megkapja az elektromosságot van egy kis rák szerű valami tök gyorsan szaladgál és ott nem jutok tovább,segítsetek kérlek.. köszönöm..
fus el töluk majd lasicsd be és nyomd meg akört sok sikert

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 12 napja

jahmenő smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 1 hónapja és 24 napja

Vendég írta:
Sziasztok!Ki tudja,hogy az eternal night-ban azon a részen hogy kell átmenni,a kalózos rész után amikor megkapja az elektromosságot van egy kis rák szerű valami tök gyorsan szaladgál és ott nem jutok tovább,segítsetek kérlek.. köszönöm..
a you tube ba ird be spyro eternal night és ott ad ki részeket nézd meg az eggyiket ha már megcsináltad menj tovább az egyiken megvan hogy kell megcsinálni amit akarsz kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 22 napja

Vendég írta:
csucs a játék is röhögő smiley
Sziasztok!Ki tudja,hogy az eternal night-ban azon a részen hogy kell átmenni,a kalózos rész után amikor megkapja az elektromosságot van egy kis rák szerű valami tök gyorsan szaladgál és ott nem jutok tovább,segítsetek kérlek.. köszönöm..

válasz erre

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 22 napja

Vendég írta:
csucs a játék is röhögő smiley
Sziasztok!Ki tudja,hogy az eternal night-ban azon a részen hogy kell átmenni,a kalózos rész után amikor megkapja az elektromosságot van egy kis rák szerű valami tök gyorsan szaladgál és ott nem jutok tovább,segítsetek kérlek.. köszönöm..

válasz erre

Vendég

14 éve, 6 hónapja

csucs a játék is röhögő smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 6 hónapja és 17 napja

Miért ment tönkre a spyro?
Én azt hallottam hogy a film elkészült csak valamilyen hibálya miatt ki kellett zárni a forgalombol.
Állítólag az ?EAGAMES? csinélta ezt az egész ügyet.
De nagyon bizonytalan forrásból tudom hogy ki csinálta.

válasz erre

Vendég

15 éve, 2 hónapja és 8 napja

császtok

válasz erre

Vendég

15 éve, 4 hónapja és 27 napja

az 1-3 jobban tetszettnyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 6 hónapja és 14 napja

Nagyon jó cikk! mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljamarco profiljaManiac profilja