sata 3

2009. március 11.
41.3491
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
skyman profilja, adatai
skyman
A Seagate az AMD-vel együttműködve a hétfői napon jelentette be a világ első SATA3 merevlemezét. Az új szabvány szerint készült háttértároló a korábbi SATA2-es merevlemezek által produkált duplájára, azaz - elméletileg - másodpercenként akár mintegy 600 megabájt átvitelére is képes.
 


A Serial ATA International Organization által kidolgozott SATA3 szabvány ráadásul - a korábbi hagyományokat követve - felülről kompatibilis elődjeivel, így sem a kábelek, sem az alaplap cseréjére nem lesz szükség az új meghajtók befogadásához a már meglévő gépekbe. Ugyanakkor értelemszerűen a megnövekedett sebességet csak az új specifikációt támogató alaplappal lehet majd kihasználni.

Erre az AMD legújabb, 750-es chipkészlete egyébként már alkalmas, tehát az azzal - vagy jövőben piacra kerülő újabb készletekkel - szerelt alaplapokat megvásároló fogyasztók már probléma nélkül tudják majd a később megjelenő első SATA3 merevlemezek előnyeit kihasználni. Ez utóbbiak között a megnövekedett átviteli kapacitás mellett fejlettebb energiagazdálkodás és tovább finomított natív parancssorolás (NCQ) is szerepel.

A Seagate első SATA3 egységeinek boltokba kerülése még az év vége előtt lesz várható, bár a céget várhatóan hamarosan követik majd más gyártók is.

sata 3 - 1. kép

2 hozzászólás

skyman

13 éve, 8 hónapja és 9 napja

van aki nem ****ral gurit

válasz erre

Raiden

13 éve, 8 hónapja és 10 napja

Látom nem vacakoltál..

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljamarco profilja