Roswell Fighter Reloaded - Támad a Mars! (iOS)

2013. július 27.
43.8061
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Benny Ray profilja, adatai
Benny Ray
A harminchoz közeli sorstársaim talán még emlékeznek azokra az időkre, mikor a tv-hez köthető otthoni, és a presszókban található játékgépek jelentették az akkori gyerekek egyetlen digitális szórakozását. A jelen kor fiataljai már csak nevetve legyintenének az akkori "modern" grafikán, vagy a 8 bites zenének mai füllel nehezen nevezhető nyenyeréire. A hangulatban viszont legalább annyit nyújtottak azok a mára már őskövületnek számító játékok, mint a jelen kor nagyágyúi. A verekedős és flipper játékok mellett nagy kedvenceim közé tartozott a repülős játékok ama garmadája, ahol felülnézetből egy lineáris pályán kellett az ellenfelet irtani.


Az alábbi képen látható Atari 2600-as tökéletes, ámde kínaisított változatát volt szerencsém nyüstölni. Kazetták, mint adathordozók szolgáltak az új játékok otthonunkba jutásáért. Csúcstechnológia, mondom én.


Roswell Fighter Reloaded - Támad a Mars! (iOS) - 2. kép



Na de, elég a nosztalgiázásból, mert a végén felkutatom a padláson még mindig ott porosodó masinát, aki csak arra vár, hogy ismét kezelésbe vegyem.

A mai blogom apropója a kis történelem óra mellett a Roswell Fighter Reloaded névre hallgató alkotás bemutatása, ami a fenti gondolatokat hozta ki belőlem kipróbálása közben.


Roswell Fighter Reloaded - Támad a Mars! (iOS) - 3. kép



Témáját tekintve klasszikus felülnézetes lövöldözős játék, ahol a tonna számra özönlő ellenfeleket - akik jelen esetben marslakók - kell melegebb éghajlatra küldeni. Ennél fogva a megjelenítés egyszerű, két dimenziós, viszont ezt kompenzálandó rendkívül hangulatos és az összes UFÓ-s film klisét a szemünk elé tárja. A játék ennél fogva gyors, akadás és legfőkép bugmentes. Egy hibával sem találkoztam a végigjátszás során, ami külön kiemelendő sajnos manapság.


Roswell Fighter Reloaded - Támad a Mars! (iOS) - 4. kép



Hogy a történetről is írjak egy kicsit, a készítők a fantáziánkra vagy az eddig megtekintett UFÓs filmek által felhalmozódott ismereteinkre bízzák a sztori megalkotását. Én valahogy úgy képzelem, hogy az idegenek felélték bolygójuk összes tartalékát és egy új, élhető rendszert keresnek, amit erővel el is akarnak venni az őslakosuktól. Szerencsétlenségükre pont a Föld-re pályáznak, de mi sem adjuk olyan könnyen magunkat. Itt jön a képbe hősünk, aki egy kissé öregedő és egy korábbi hibája miatt a repülő ezredből kitessékelt, kiégett alkoholista, mindig bőrdzsekit és szoros farmert viselő figura. Ez a napja ugyan úgy indul, mint bármelyik másik. Repülőgépes permetezéssel keresi a whisky-re valót és pont rosszkor volt rossz helyen, amikor az idegenek lerohanták szülőbolygónkat. Miután lebombázták a támaszpontokat, csak hősünk kissé ütött-kopott gépe maradt bevethető, amit az 51-es Körzet kiváló tudósai egy éjszaka alatt harcképessé tettek az idegenek ellen. Nincs hát más esélye a Földnek, csak hősünk, akinek fáj a feje, borostás az arca és a háta közepére sem kívánja ezt az egész hercehurcát.


Roswell Fighter Reloaded - Támad a Mars! (iOS) - 5. kép



A játékmenet minden ízében a klasszikusokat idézi. Van itt menet közben felvehető power-upok garmadája, amik a fegyverzetünket erősítik, javító csomag, ami feljavítja megrongálódott gépünket (hiába, eszesek ezek az 51-es Körzet tudósai), vagy egy mindennek ellenálló pajzsot is húzhatunk a gépünk köré egy rövid ideig. Muszáj megemlíteni a történet szerint bizonyára prototípus fegyvert, ami a jobb felső sarokban töltődik energiával, amit a lelőtt ellenfelek után gyűjthetünk be és egy energiasugarat lő, ami rögtön hamuvá oszlatja a marslakókat. Na és ne feledjük az atombombát, amit az idegen túlélők bizonyára bevésnek a történelem könyvükbe, mint az egyik okot, ami miatt nem sikerült bolygónkat leigázniuk. 11 pálya áll rendelkezésünkre, amelyek végén elszórva egy-egy főellenség kapott helyet, ahogy már hasonló korú játékostársaim bizonyára megelégedéssel nyugtáznak. A pályák kellően hosszúak, de személy szerint még néhányat elviseltem volna, 1 óra alatt le lehet darálni. Sajnos az újrajátszást nem igazán ösztönzi a gyűjthető csillagok az etapok végén, de még az a néhány achievement sem, amit látszik csak azért tettek be a fejlesztők, hogy ezt is kipipálhassák.
Az irányítás pofon egyszerű, az ujjunkat ide oda húzva a képernyőn a gép követi mozgásunkat, és persze folyamatosan lövünk, így nem kell még egy extra gombot nyomogatnunk, ha tüzelni akarunk.


Roswell Fighter Reloaded - Támad a Mars! (iOS) - 6. kép



A zene talán első hallásra kicsit fülsértő lehet, viszont teljes egészében visszaadja a '80-as és '90-es évek játéktermi, vagy akár otthon gubbasztós játékainak hangulatát. Nincs itt dinamikusan változó muzsika, csak a 8-bites gépzene, amit csak azok értékelnek igazán, akik ~20 éve kezdték a játékipart, meg esetleg a David Guetta zenéjén szocializálódtak. Ennek ellenére, vagy pont emiatt kiváló aláfestés a pörgő akciónak, de egyedüli fogyasztásra nem alkalmas.
A hangeffektek is hozzák az elvárt szintet, pew-pew, tck-tck, és társai.


Roswell Fighter Reloaded - Támad a Mars! (iOS) - 7. kép



Nekem sikerült ingyen hozzájutnom a játékhoz, mert a megjelenése napján ráakadtam, most 0,99 Euróba kerül. Kissé szemtelen húzásnak tartom, hogy játék közben még ezután is pénzért juthatunk hozzá plusz atombombához, vagy erősebb gépekhez, amiknek a tűzereje vagy a pajzsa jobb, mint az alap repülőnknek.

Ennél fogva a játékot megvételre csak akkor ajánlom, ha a műfaj szerelmese vagy, és nem várunk el tőle többet, mint amit nyújtani tud: önfeledt szórakozást, eszméletlen mészárlást mindezt rendkívül stílusosan tálalva, igaz kicsit rövidre fogva.

iTunes link
6 hozzászólás

Benny Ray

11 éve, 7 hónapja és 2 napja

kiraly001 írta:
A padláson van nekem is azt hiszem játékokkal együtt.röhögő smiley
Én is megkerestem, de sajnos már nem tudtam életet lehelni bele így 15+ év porosodás után. mosolygó smiley

válasz erre

kiraly001

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

A padláson van nekem is azt hiszem játékokkal együtt.röhögő smiley

válasz erre

Tibee984

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Én a buszon szoktam el ütni vele az időt röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Hatalmas, állat játék!!!!

válasz erre

richie8

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Én egy ilyen Atari készülékkel kezdtem a virtuális világom, bár az enyémbe előre voltak programozva a játékok, nem lehetett kazettával bővíteni. Imádtam mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

de kar hogy androidra nincsen

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja