Road Train

2010. május 20.
47.4951
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
skyman profilja, adatai
skyman
Gondolom sokan ismeritek a ?Road Train? avagy a ?Közúti Vonatok? elnevezést.

/>
Road Train - 1. kép


Ez a kifejezés ma Ausztráliában áll helyt. Ott ugyanis nem úgy mint Európában, nem 1 hanem sokkal több pótkocsiból álló szerelvények a jellemzőek. Európában a szerelvény hossza nem lehet több 18,75 méternél, és ekkor a szerelvény végét el kell lássuk egy ?L? (Long Vehicle) betűvel, hogy a mögöttünk haladok tudhassák, hogy nem térhetnek olyan gyorsan vissza a saját sávjukba előzéskor. Ausztráliában a szerelvények hossza ezt messze meghaladja. Természetesen ehhez hatalmas gépek, és rutinos sofőrök szükségesek. Illetve nem az Európában megszokott baloldalas közlekedés(baloldalon a kormány, az út jobb oldalán vezetünk), hanem ennek épp ellenkezője, hogy a kormány jobboldalról van és az út baloldalán vezetünk. Mivel egyre nő az érdeklődés az erősebbnél erősebb gépekért, ezért a Kenworth kifejlesztett egy olyan kamiont ami eleget tesz az elvárásoknak. Hiszen ezek nem csak 20 T ? val, közúton közlekednek, hanem terepen is elég jol használják őket, és nem vallhatnak kudarcot.

Road Train - 2. kép


Az új fejlesztés a ?C510 Twin Steer? nevet kapta. Ez a gép akár 200 T össztömeg (a kamion, a pótkocsik és a rakomány súlya együtt) vontatására is képes. Ehhez persze mindenképp erősnek kell lenni a kamionnak. Így tehát a kamiont egy 19 literes turbó dízel hajtóanyagú motor hajtja. A motor teljes mértékben megfelel az Euro III-as környezetvédelmi előírásnak. A motor 600 lóerőt teljesít 2100-as fordulaton, a 2644 Nm-es nyomaték pedig 1300-as fordulatnál jelentkezik. A finn Sisu által szállított tengelyekre egy Fuller gyártmányú, 18 sebességes váltóból megy át a hajtás. Az első két tengelyt kormányozzák, a három hátsót pedig hajtják. Mivel Ausztrália nem a zord, hideg időjárásáról híres, ezért nagy hangsúlyba került a hűtés. Ez a tervezők esetében összese 1,22 négyzetméternyi hűtési felületet jelent.
És ez a sok fejlesztés azt eredményezte, hogy szervizelés nélkül képes kibírni 20ezer üzemórát, ami valljuk be nem kevés. Ez úgy cirka 2,5 év a gépünk nem áll egy percet sem.

Eléggé sok kamionos játékot ismerhetünk, ám mégis idáig csak egy olyannal találkoztam ami az Ausztráliai teherszállításba vezet be minket. Gondolom ismeritek a ?18 WoS Extreme Trucker? nevezetű játékot, Itt lehetőség nyílik az Ausztrál földrészen való teherfuvarozásra.
Mindent ugy élhetünk át mint a valóságban. Hosszú szerelvények, jobb oldali vezetőülés, stb. Természetesen ez hatalmas odafigyelést igényel, tehát ha valaki úgy gondolja, hogy kimegy Ausztráliába kamionsofőrnek akkor jól gondolja meg magát;)

Road Train - 3. képRoad Train - 4. kép

16 hozzászólás

Vendég

7 éve, 3 hónapja és 7 napja

ja de én nem veszem meg de azért köszi

válasz erre

Vendég

7 éve, 3 hónapja és 7 napja

nekem kel a f1 játék

válasz erre

csirkee

7 éve, 3 hónapja és 7 napja

Vendég írta:
hogy tölcsem le a utolsoelöti játékot??
úgy, hogy megveszed

válasz erre

Vendég

7 éve, 3 hónapja és 7 napja

hogy tölcsem le a utolsoelöti játékot??

válasz erre

Vendég

7 éve, 3 hónapja és 7 napja

sziasztok

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 8 napja

7 potkocsi a legnagyobb megengedett szerelveny Ausztraliaban. Es termeszetesen ezek nem jonnek be a nagyvarosok utcaiba, hisz nincs az a keresztezodes ahol kanyarodni tudna. Igen felelmetesek mikor egy ilyen mogott vezetsz, mar 3 potkocsi eseten is az utolso szepen kileng. Raadasul nyomjak is neki rendesen gazt, megelozni se olyan konnyu oket.

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 21 napja

Nem értek a kamionok-hoz de egy ilyen monstrumot megpróbálnék vezetni,még ha nem is egyszerű

válasz erre

skyman

11 éve, 1 napja

Asszem ám.
Nekem néha már az is kemény ha két pottal megyek nem hogy többel
Szerintem nem tudnák hovatenni, ugy lennének vele, hogy álmodnak

válasz erre

DNS

11 éve, 1 napja

Nagyon komoly lehet egy ilyet vezetni

Azért megnézném, mit szólnának a népek Európa vagy kis hazánk útjain, falvaiban, ha egyszercsak feltűnne egy ilyen szörnyeteg

válasz erre

skyman

11 éve, 1 napja

Maniac írta:
Brümm-brümm? Kábé ennyit értek a kamionozáshoz, de ezt akkor is élvezettel és kíváncsisággal olvastam. Durva, hogy mik vannak.
Hát ilyet én is szoktma érezni néha amikor a cikkeidet olvasom Asszem ám, durva

válasz erre

Maniac

11 éve, 1 napja

Brümm-brümm? Kábé ennyit értek a kamionozáshoz, de ezt akkor is élvezettel és kíváncsisággal olvastam. Durva, hogy mik vannak.

válasz erre

skyman

11 éve, 1 napja

marco írta:
Több tííííííz? Nemár, aztarohadt. Na azt előzd ki!
Hát ott lehet neki nyomni. De majd megkeresem a konkrét értéket. Egyszer volt egy ilyen irodalmi szövegértés, ott olvastam
De vannak még brutál képeim, megkeresem és feltöltöm azokat is

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

iPet profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljanurbanu profiljaMarduk profilja