Régi időkre emlékszel-e még

2013. július 16.
41.5031
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
italianman profilja, adatai
italianman
Ahogy megígértem (réges-régen egy messzi-messzi galaxisban) itt is van a blog ami arról szól mit gyűjtöttem és gyűjtök most.

Akkor kezdjük is egy kis múlt idézéssel .Bennem mindig is megvolt a "gyűjtögetés" utáni szeretet. Nem volt az életemben olyan időszak ;hogy ne gyűjtsek valamit.
Legelső dolog amit nagy mennyiségben raktároztam el(és emlékszek is rá) az állatokkal kapcsolatos dolgok. Szó szerint mindent összeszedtem amihez egy állatnak köze volt(tollak ;sóderből kagylók;fogak) és persze ezek mellett a polcok tömve voltak könyvekkel;rágóhoz mellékelt matricák ;kártyák szépen egy helyen ;hogy bármikor megnézhessem vagy megmutassam másnak. Ez a szenvedélyem egészen óvodáig kitartott ;amikor is a Jurassic Park -nak köszönhetően megismertem a dinoszauruszok világát.
Ezek annyira érdekeltek ;hogy egy könyvből a dínók nevét kívülről elmondtam (úgy hogy akkor még nem tudtam olvasni;a nevüket a filmek alapján tanultam meg).A szekrényen sorakoztak a gumiból készült dínók hada. Emlékszem az első dinoszauruszom egy Parasaurolophus volt és ezt követték a többiek. A műszörnyeken kívül még voltak újság kivágásaim;könyveim ;kártyáim és persze filmjeim. Mára már csak egy darab dínóm van(Stegosaurus)mert most egy kissrácot boldogítanak. Ez elég hosszú ideig tartott és többször elővettem őket.
Szinte ezzel egy időben megjelent az életemben a pokémon. Itt tényleg egy totális gyűjtögetés történt. Ez azt jelenti hogy csokis papírtól kezdve joghurtos fedőfólián keresztül a chipses szalagokig mindent összeszedtem. Ezek mellett természetesen voltak matricáim ; tazóim(kör és háromszög alakú).;posztereim; fanta kupakjaim. Az óvodában pedig ment a csere-bere aminek az óvónők nem nagyon örültek.
Nem az enyém ;de kb nekem is ilyen mennyiségben voltak.

Majd megtetszett a katonai lét. Több mint száz egységem volt(katona +tankok+járművek). Ezek segítségével óriási csatákat szimuláltam le szobám padlóján. Ekkor újra előkerültek a dínók (jurassic park2-3 miatt:).
Ez sem az enyém ;de ennél az ért több volt(ahogy említettem több mint száz db


Ez a katonásdi kb 4. osztályos koromig tartott és a foci felé fordultam .Ez úgy kezdődött ;hogy a Blikk mellé adtak egy 2006-os vb csapatait bemutató kis füzetet. Ezt végiglapozgattuk a haverokkal elég sokszor .Mindenki brazíl fan volt ;csak én voltam olasz(nem tudom még mai napig sem hogy miért őket választottam ;de örülök neki).Elkezdődött a vb és az olaszok végül meg is nyerték. Klub csapatot pedig úgy válaszoztam ;hogy szertettem kapus lenni és ugyebár már az olaszoknak szurkoltam és az ő kapusuk Buffon volt(és még mindig az)így a Juve lett az én klubom. Így elkezdtem a szurkolói kellékek beszerzését majd különböző albumok matricáit;kártyákat posztereket . Ezek közül kiemelkedett a kártya gyűjteményem (nagy része rejtélyes módon eltűnt az iskolában) és a 2006os matricás album(ezeket rágó mellé adták). Ezt gyűjtöttem a legkevesebb ideig mégis ez a legnagyobb gyűjteményem. Persze ezek még ma is gyűlögetnek (pl:kólához adtak euro 2012-es kulcstartót;sörnyitót;limitált kiadású üveges kólát. stb.)
Ezek már saját gyűjteményből vannak fotózva.

A numizmatika világ is mindig vonzott ;de soha sem volt türelmem hozzá. Az első érmém egy holland 25 centes volt amit még papámtól kaptam. Ebbe a szórakozásba többször belefogtam de......................Inkább nem írom tovább mert lehet megint elkezdem.;)
Amit ma gyűjtök az a Világsikerek könyv sorozat ez még egy darab könyvből áll hiszen nemrég kezdtem .Ez az egy pedig "A firenzei rém". Ez úgy fog gyarapodni ahogy olvasom őket. Tehát ha kiolvasok egyet veszem a másikat .Ezeket azért szeretem annyira mert kiváló minőségű és szép borítójuk van.(természetesen olvasni is jó bár egy kicsit megrázó ;legalább is ez a könyv.

sokkal kiderül, hogy az otthonuk mellett található olajfaliget egy Olaszország-szerte nagy megdöbbenést kiváltó kettős gyilkosság helyszíne. Az...



Polcaimon még a könyveken kívül videojátékok is vannak .Én jobban preferálom a kisebb nevű játékokat(valahogy jobban lekötnek); de azért megtalálható pár nagyobb nevű játék is.

Még gyűjtöttem a Dragon ball-os cuccokat;üveggolyókat;sárgakazettás játékokat is csak ezt már nem tudom behatárolni időben.
Douglas Preston (A maja kódex, Égi jelek) régi álmát váltotta valóra, amikor családjával egy firenzei villába költözött. Megérkezésük után nem
11 hozzászólás

NagyTamás

11 éve, 7 hónapja és 15 napja

Remek írás lett!mosolygó smiley Még nem vagyok az a nagyon öreg(sőt), de azért a gyerekkorom hasonló volt nekem is, egészen a focis korszakodig.mosolygó smiley

válasz erre

kiraly001

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Jó kis blog,rengeteg emlék felvillant.Ami engem illet gyűjtöttem bélyeget stb.de ami a legmeghatározóbb az a képregények.Rengeteg összegyűlt úgy 18 éves koromig,utána már a nőket gyűjtöttem.Szerintem a videojáték szeretetet is a képregényeknek köszönhetem,de itt irányíthatom is a főhősömet.röhögő smiley

válasz erre

badam10

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Klasszikus!mosolygó smiley

válasz erre

arsfunr08y

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Dragon Ballon nőttem fel amúgy mosolygó smiley Óriási élmények voltak .
Éshát Nintendon Ninja Gaiden, Double Dragon, Kick Master, Contra, Kuba, Mario megmés sorohatnám a klasszikusokat mosolygó smiley

válasz erre

Marduk

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Dorcika írta:
Óvodás koromban én is dugig voltam Pokémon tazókkal meg kártyákkal mosolygó smiley régen az ilyen kis hülyeségek is mennyire le tudták kötni a gyerekeket. Ma meg már okostelefonokkal szaladgálnak a hatévesek is szomorú smiley
Meg úgy mindenkinek a kezében okostelefonok vannak... sajnos... Amikor beszélek osztálytársakkal, azok is okostelefonoznak közben, és ez olyan zavaró wtf smiley

válasz erre

arsfunr08y

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Tazoo áhhh régi szép idők röhögő smiley Óriásiak voltak

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

[Tiltott felhasználó!]

csirkee

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Az igen, te aztán mindent gyűjtöttél mosolygó smiley szülők h bírták?röhögő smiley

válasz erre

AngryKnight

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

hát a pont vadászat nyelvnyújtó smiley

válasz erre

italianman

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

CSak azért is .HM

válasz erre

italianman

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Csak ;hogy én legyek az első.

válasz erre
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja