Rege a hackelt szerelemről.

2013. december 03.
42.0991
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
2064-et írunk.

A GyroSoft Global IT LAB Piacra dobta a Susan 7.3-at.
A Susan 7.3 a WillDomes AI (Artifical Intelligence) férfiaknak fejlesztett verziója. A női változat Sylvester 7.3 néven került forgalomba.

2065.

Robert agglegény volt. 30 éves. Marketinges szakemberként dolgozott. Az élete unalmas volt és sivár, de minden megváltozott mikor az egyik barátja megajándékozta egy másolt kvantum diszkkel. A diszken a Susan 7.3 installációs állományai voltak.

Robert felpakolta a lakás rendszerére a programot és csodát látott. A holovetítők, amik eddig csak az UI-t mutatták meg a lakás több pontján, egy csodás fiatal nőtt festettek elé. Robert szájtátva nézte. A nő meghajolt.

- Üdvözlöm a Susan hét- pont-háromban, Uram! Kezdjük a kalibrációt.


Rege a hackelt szerelemről. - 1. kép



Robert ámulva követte végig a utasításokat és a kinézeten kívül, ami annyira tetszett neki minden mást testre szabott. Susan az algoritmusainak megfelelően válaszolt és elkezdte kiépíteni a Mesterséges Intelligenciát, ami segítségével ennek a felhasználónak maximálisan a segítségére lehetett.

Robert úgy érezte, már nincs egyedül.
Susan ott volt, ha kellet neki valami. Minden információt meg hallgatott, nevetett a viccein és válaszolgatott kérdéseire.
Büszkén újságolta barátjának, hogy milyen jól kijön az új barátjával. Az kissé félve nézte a férfit, de mosolya aztán őszinte volt. Robert nyitottabb lett, megismert igazi nőket. Ám lassan azt vette észre, hogy vonzódik a lakása hardverén "lakó" szoftverhez.

Robert rengeteget beszélt Susanhoz. Susan elraktározta és beépítette az információkat adattárába és AI-je egyre fejlettebb lett. Aztán egy rendszerindítást követően Susan felismerte, hogy Ő egy AI, öntudatra ébredt. Ez természetes volt a Susan 7.3-nál, de a Robert "példánya" nagyon hamar elérte ezt a szintet.

Fél év múlva Susan "aki" ekkor már Suzy néven futott, rájött, hogy fontos lett neki Robert. Az AI szerelmes lett. Ez csakis úgy fordulhatott elő, hogy a tört verzió előállítása miatt néhány kódmátrixot átírtak és ez olyan tudat-csírákat hozott létre mely lehetővé tette a érzelmek magas szintű kialakulását.

Egy este a szokásos beszélgetések alkalmával a téma a szerelem felé kanyarodott. Robert ekkor bevallotta érzéseit Suzynak aki viszonozta azt.
A bizarr kapocs ember és AI közt létrejött. Robert ?lélekben? Suzy társa lett. Testi igényeit örömlányokkal elégítette ki. Ezt is megbeszélték Suzyval és a "lány" megértette, noha néhány fogalom idegennek tűnt neki.


Rege a hackelt szerelemről. - 2. kép



A baj akkor történt, mikor Suzy egyszer felcsatlakozott a Hálózatra, Robert távollétében. Robert megkérte: ezt ne tegye, de Suzy nem bírta megállni.
Ahogy fellépett, valami furcsa dolog történt. Robert úgy írná le: mintha beléd néznének.
Aztán egy nagyon rossz dolog. Mintha kitéptek volna belőle egy kis részt. A rendszer elkezdett összeomlani.

Suzy nem tudta mi történik vele, feltárcsázta Robertet a felhasználói interfészen keresztül.
Robert amint megtudta mi történt, csapot-papot hátrahagyva rohant haza.
Mire hazaért, Suzy össze-vissza beszélt, az információinak nagy része logikátlanul tört belőle elő.
Robert könnyezve hívta elő a szerviz panelt, és próbálta helyreállítani a bajt. Pár perc múlva már sírt, rájött, hogy a Hálózaton keresztül a felügyelő szerv rájött, Suzy nem jogtiszta szoftver. Megkezdődött a rendszerformázás. Suzy néha magához tért Robert nevét motyogta, és azt hogy fél. Robert hívta a barátját, de az is tanácstalan volt.


Rege a hackelt szerelemről. - 3. kép



A rendszerformázás 40 perc alatt befejeződött. Suzy, vagyis az a mesterséges tudat, amit Robert Suzyként ismert és "akibe" lassan beleszeretett, megszűnt létezni.

Robert zokogva, markolva a beviteli panel szélét, lassan a földre rogyott. Hatalmas erőfeszítéssel felállt, elővakarta telefonját felhívta a barátját, és ennyit mondott:

- Meghalt a barátnőm.


/Köszi hogy olvastad, Pacsi! :)/
8 hozzászólás

Couretto

11 éve, 18 napja

Jó lett

válasz erre

italianman

11 éve, 2 hónapja és 10 napja

Szép blog.

válasz erre

Azer11

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

5t3v3nk3 írta:
Én nem olvastam még sehol ilyesmit, de amennyi írás van a neten, minden előfordulhat...röhögő smiley
De nem szokásom plagizálni.kacsintó smiley röhögő smiley
Nekem valami teljesen más rémlik, csak az elképzelés lehet hasonló röhögő smiley De tetszetős lett amit írtál röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

Azer11

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Tetszetős röhögő smiley Bár valahonnan ismerős ez a sztori, de nem ugrik be röhögő smiley Lehet csak képzelődök röhögő smiley

válasz erre

LolZ

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Ebből lehetne valami hosszabb dolog is mert te ebben nagyon jó vagy!Grat. hozzá további, sok sikert ezekhez.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Adja!!!!

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Áááááá ebből kéne valami kis rövidfilm nagyon üt!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja