Protozoli játéktesztjei: Primal

2008. november 16.
57.3571
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Protozoli profilja, adatai
Protozoli
Start:

Elég sok kimaradás után elérkezett a következő alkotás, ami a tesztasztalra kerül, ez pedig nem más, mint a Primal című Play Station 2-es konzolra kiadott game. Annyit azért elöljáróban elárulok, hogy egy történelmi darabról van szó, mert ez a játék minden téren tökéletes, és aki utána néz, láthatja, hogy szinte nincs is róla negatív kritika.


Protozoli játéktesztjei: Primal - 1. képElső ránézésre:
Egy hatalmas nagyváros...holdfény, szirénák és esti nightklub. Így indul az az intro, amiben rendkívül jól visszatükröződik a játék fenomenális hangulata. Akit már itt lenyűgözött a game, az is kap majd meglepetést a játék végigjátszásával, mert ez még csak a kezdet...


Protozoli játéktesztjei: Primal - 2. képIndul az utazás:
Na akkor vágjunk is bele a játék igazi tesztelésébe. Típusát tekintve akció/kaland, de igazából nem olyan, mint pl. a Tomb Raider, mert nincs ugrás gomb, de nem is kell. Időnk nagy részében szaladgálni fogunk és csodálatosabbnál csodálatosabb területeket/világokat fedezünk fel, közben harcolgatunk, és rendet teszünk, hogy a jó győzzön, a gonosz pedig elbukjon. A történet egyszerűnek hangzik, de valójában nagyon érdekes és izgalmas, fordulatokban nincs hiány benne.


A jó és a gonosz harca:
A Primal története szerint két isten uralkodik a világmindenség felett. Arella - a jóság istennője és Abbadon a káosz és pusztítás kegyetlen ura. A világ kezdete óta vívják harcukat, és mivel egyik sem erősebb a másiknál, ez így is marad még sokáig. Pontosabban maradna, ha Abbadon nem gondoskodna róla, hogy gyorsabban befejezzék...
A történet főszereplője egy Jennifer nevű fiatal lány, és a barátja, Lewis. Az introból megtudhatjuk, hogy Lewis-t elrabolta egy hatalmas bestia (Belazur), Jent pedig halálosan megsebesítette. Miután a lányt kórházba szállítják, élet-halál közt lebeg. A kórteremben egy furcsa gargoyle, Scree "kihozza" a lány lelkét a testéből, és innen kezdődik a mi kalandunk.
Screetől megtudjuk, hogy a mi világunkon kívül is létezik egy világ, és hogy oda kell menjünk, ha még viszont szeretné látni Lewist...


Protozoli játéktesztjei: Primal - 3. képOblivion világai:
A hely, ahová érkezünk, Oblivion, 4 világból áll - Solum, Aquis, Aetha és Volca. A világok közti energiát Chronos tartja fennt, de mostanság valamiért szenved. Scree elmondja, hogy a 4 birodalom közül 2ben a jóság, 2ben a káosz uralkodik, és ez a természetes egyensúly. Ez mind szép és jó, de a jelenlegi állapotban mind a 4 világban a káosz vette át a vezető szerepet, hála Abbadonnak. Tehát adott a feladat: rendezzük el a dolgokat a világokban, kapjuk vissza Lewist és irány haza.

Solum:
Az első hely, ahová ellátogatunk, Solum, az örök tél és hó birodalma. Itt élnek a feraiok, nomád és harcias démonok, de hűek Arellához. Pár óra játék után megkapjuk majd azt a képességet, hogy ferai jelleget(aspect) tudunk felvenni (átalakulni), de erről majd később írok bővebben. Solum problémája a királyi családnál adódott: érdekes módon eltünt az utód, Jared, és a hiedelmek szerint ha apja nem adja át neki a hatalmat egy rituálé által, akkor a birodalom az öreg királlyal együtt pusztul el. A mi feladatunk lesz megtalálni Jaredet, és elintézni, hogy végülis ne történjen katasztrófa a birodalomban.
(mindegyik világnak saját történelme és története van a maga csavarjaival együtt, nem írom le a fordulatokat, mert nem akarom lelőni azok elöl, akik még csak ezután fogják kijátszani)

Aquis:
A második hely Aquis, a végtelen tavasz és naplemente birodalma. Az ország a víz alatt helyezkedik el (meg is kapjuk az elején az undine aspectet), lakói a barátságos és intelligens undine-ok. Sajnos Aquis a végét járja, mert azok a gépek, amik a víz tisztán tartásáért felelősek, nem működnek, és egy furcsa kór is jelentkezett, ami az undine-okból szörnyetegeket kreál. Feladatunk újra beüzemelni a masinákat, hogy a lakosok ne halljanak bele a fertőzésbe.

Mielőtt tovább mennénk, egy átvezető animációban megtudhatjuk Arellától, (mivel Jen nem repes az örömtől, hogy szeretett kedvese kutatása helyett világokat kell rendbe tennie, és már kezd betelni nála a pohár) hogy ő valójában nem is ember, hanem egy démon-ember hybrid, amiből csak 2van a világon. És még az is kiderült, hogy ez az idő alatt, amíg a világok be voltak mocskolva, Abbadon olyan előnyre tett szert, amivel káoszba borítja majd a világot. Tehát muszáj továbbmennünk.

Aetha:
Aetha a levegő világa, az itt lakók a rossz arcú wraithek, akik arisztokráciában élnek. Tipikusan a gazdagság és a pórnép jelképe ez a hely. Itt is lesznek érdekes dolgok, de a végén persze, miután legyőzzük a két főwraithet, Raumot és Empusat, elhagyhatjuk ezt a helyet is.

Az itteni átvezető animációban felbukkan Lewis, és egy elegáns mozdulattal megöli Chronost. Jen próbálja észhez téríteni, de szegény srácot már Abbadon uralja...

Volca:
A tűz birodalma, ahová a rendrakáson kívül egy tárgyért jövünk, amivel majd rendbe hozhatjuk Chronost. Ám az itt élők, a Djinnek, rendkívül gonosz és agresszív lények...

A történet végén lesz csata, szerelem, csalódás, és minden ami kell egy jó befejezéshez.


Démonfajzat:
Most, hogy már mindenkinek van egy kis elképzelése a világokról, megemlíteném a játék egyik legfontosabb részét, a démonná alakulást. Mivel Jen egy hybrid, képes átalakulni démonná, eltérő képességekkel és fegyverzettel felszerelve.

Solum: ferai démon
-extra magas ugrás
-gyorsabb futás
-zöld energiakarmok


Protozoli játéktesztjei: Primal - 4. képAquis: undine démon
-úszás
-telepátia
-kék energiavillámok


Protozoli játéktesztjei: Primal - 5. képAetha: wraith démon
-csatában: nagyon gyors mozgás
-idő lelassítása
-lila energiatőr és ostor


Protozoli játéktesztjei: Primal - 6. képVolca: djinn démon
-fegyverváltás lehetősége
-két neonvörös kard
-egy hatalmas neonvörös kard brutális sebzéssel


Protozoli játéktesztjei: Primal - 7. kép
Zárógondolatok:
A Primal-ben a gyönyörű grafika és az érdekfeszítő történet mellett még meg kell említenünk a zenék és a szinkronhangok tökéletes eltalálását. Mint már az elején is írtam, ez egy hibátlan játék, mindenkinek ajánlom, mert nem fogja megbánni, ha játszik vele. A Primal nem az a game, amit azért veszünk elő, hogy : "na szórakozok már egy kicsit" vagy "lépek 5 szintet". Nem. A Primal sötét, havas téli estéken, leülve a Tv elé nyújt olyan élményt, amit más játék nem képes...
"A bejárt világok, a megvívott csaták teszik a Primalt egy sötét, de ellenállhatatlan remekművé"


Összegzés:
Grafika: 10/10 -- Nagyon szép, PS2-n talán az egyik legszebb game
Hang: 10/10 -- Mint már írtam, kifogásolhatatlan, méltón tükrözi a játék hangulatát
Játékmenet: 10/10 -- A célnak tökéletesen megfelel, senkinek sem hiányzik az ugrás gomb
Hangulat: 10+/10 -- Eszméletlen, tökéletes, katarzis is van bőven, kell ennél több?
Szavatosság: 10/10 -- Pont jól eltalált játékidő, és még utána is sokszor kerül majd le a polcról
Végösszeg: 10/10
+: a legjobb játék, amivel valaha életemben játszottam, egy tökéletes alkotás
-: nincs


Nézd nagyban ezt a videót!23 hozzászólás

Vendég

9 éve, 17 napja

Hát úgy legyen.

válasz erre

Vendég

9 éve, 17 napja

Amugy a jatek vegehez csak annyit irtak "coming soon..." 2003-ban keszult a jatek es ha az van kiirva h "folytatjuk" akkor remelem hogy lesz 2-ik resze is..

válasz erre

Vendég

9 éve, 18 napja

Nekem nagyon tetszett a jatek oszintem megmondon szep a grafika,a zene is passzol hozza es a tortenet is marha jo Aki tudja jatsza vegig nem fogja megbanni

válasz erre

Vendég

9 éve, 9 hónapja és 17 napja

Nálam ez a legjobb kaland játék a Resident Evil játékok mellett.Ja meg a Shadow of memories.

válasz erre

Vendég

10 éve, 14 napja

hogy hivnak teged engemet imi

válasz erre

Vendég

10 éve, 14 napja

lany vagy fiu megmondom ha teis vicen nekul kerdezem

válasz erre

Vendég

10 éve, 14 napja

hogy hiv nak

válasz erre

skyman

10 éve, 14 napja

Vendég írta:
kivagy te
Nah mer te?-.-

válasz erre

Vendég

10 éve, 14 napja

kivagy te

válasz erre

Protozoli

10 éve, 9 hónapja és 21 napja

Itt egy teljes magyar végigjátszás (párbeszédek is fordítva vannak):
http://www.freeweb.hu/zanzarah/primal/vegigjatszas_01.htm

válasz erre

Vendég

11 éve, 4 hónapja és 18 napja

igy ertettem .. de rem vki feltolti ... nagyon nagyon kerek mindenkit ... toltse fel .... jen tetovlasa nekem is hatamon van - mivel ez eletem legjobb jateka volt ill meg most is az

válasz erre

Vendég

11 éve, 4 hónapja és 18 napja

FutuRetrO írta:
Eredetiben feltölteni? Olyat hogy kell?
toltse fel vki az eredeti verziot

válasz erre
12a(z) 2 -ből

 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaManiac profilja