Prince of Persia Warrior Within története

2013. július 16.
43.2651
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
skywaker99 profilja, adatai
skywaker99
történet:_megtámadják a császárnő szolgái, a herceg beleesik a tengerbe eszméletét veszti és egy sátorban beszélget az Öregemberrel. Az öreg ember azt mondja neki hogy nem változtathatja meg a végzetét. De a herceg rájön történtek közben hogy az idősík segítségével(amely idő homok segítségével vissza tud vinni a múltba és vissza hoz a jelenbe) meg tudja változtatni, de a császárnő(Kaileena) azt hiszi hogy csak úgy változtathatja meg a végzetét ha végez a herceggel. 5/5


Grafika: Nagyon szép mai szemmel nem annyira de mikor megkaptam akkoriban ez volt a legjobb grafika sajnos ebbe a részbe is benne van az a bug hogy felállsz a párkányra és leesel nem azért mert megütnek hanem azért mert a játék azt hiszi nincs ott semmi szerencsére olyan ritka hogy 7x szeri kijátszásom alatt csak 1x volt ez. 5/4

Hang és Zene: Jó hangok vannak benne a kard meg a szörnyeké mikor megütjük kardal a falat akkor rendesen hallani a fémet szerintem nagyon jó. A zenékhez nagyon nem szólnék hozzá aki szereti ezt a rockot annak garantálom hogy nem fog benne csalódni. 5/5

Játékélmény: Ugyan az mint a 4-be vagyis a Sand Of Timeban erről majd késöbb beszélek hogy miért az a négy ez meg az öt. Na szóval sokkal több combo és mozdulat van mint a Sands Of Timeban. Meg az idő szigete is egész szép eggyáltalán nem nehéz játék szerintem 2x vigyétek végig hogy miért is mert a játéknak két befejezése van egy amikor Kaileenat kell megölni a másik pedig mikor Kaileenat meg kell menteni az idő őrétől Dahakatól. Az utóbbi a jó befejezés mert a Two Thrones (a következő része) ugy kezdődik hogy behajózunk Babilonba Kaileenával. 5/4

Szavatosság: Az előbb már említettem hogy 7x végigvittem mind a jó és rossz befejezést együttvéve és nem unom. Jó lehet hogy azért mert én az ilyen Középkoros, Ókoros játékokat szeretem a kedvencem az Assassin's Creed II szintén a Ubisoft adta ki és a Ubiszoftra jellemző ez a kardozós akrobatikai játékok szerintem egy próbát minimum megér. 5/5

Ez a játék összességében. 5/4.5

Főszereplők+fegyverek+szörnyek+helyszínek:

Herceg:Mikor a SOT-nak (Sands Of Time) a végén a herceh hazaindul Persiaba de utközben megtámadja egy Shahdee nevű női alattvalója az idő csázsárnőjének akkor a herceg beleesik a tengerbe és az idő szigetén találja magát. A SOT-ban megfertőződött szörnyek itt is vannak akiket a hercegnek kell legyőznie. Megint csak a túlélésért és az életbenmaradásér küzd hercegünk az irányításunk alatt.Mint azt megszokhattuk hogy remekül parkourozik. Ugyan itt nincs meg az idő tőre de egy általam csak időmedálnak hívott kis korong amivel már nem csak visszapörgetni tudja az időt hanem mostmár visszapörgetni is lelassítani, robbantani valami burok jön ki a megálból és az sebzi az ellent és megállítani az időt majd irtózatos sebességgel likvidálni az ellent. Kicsit öregebb lett mint annak idején a SOT-ban most már nem úgy néz ki mint egy kisgyerek hanem már rendes férfinak.Érdekesség hogy látszólag itt a legidősebb a herceg és nem a T2T-be (The Two Thrones) ami a warrior within után úgy két három hónappal kezdődik.

Sötét Herceg (WW):
A hercegnek ezt a formáját akkor kapjuk meg (kötelezően) ha felveszünk egy maszkot amitől a hercegünk átalakul egy idő homok szörnyé az életünk folyamatosan csökken vele de csak egy darabig. De pozitívuma hogy az időhomokja folyamatosan töltődik.

Kaileena:
Ő a híres császárnő akiről már írtam egy-két gondolatot. Ő az időszigetének a császárnője.
Eleinte segítenünk kell neki hogy kinyissuk tróntermének kapuját.Utána meg akarja ölni a herceget mert azt hiszi hogy megállíthatja Dahakat az idő őrét. Egy idősík nevű szerkezet amelyik visszatudja tekerni az időt nagyon sokáig annak a szerkezetnek a mellékterméke Kaileena akiről eleinte azt hisszük hogy csak egy közönséges csaj de mikor meg kell ölni őt akkor mindenféleg képességet bevet az erejében tud teleportálni meg tud időszörnyeket megidézni.Azért vannak ezek a különleges képességei mert mint mondtam az idősík mellékterméke és magában tartja egy darabját.Mikor létrejött az idősík akkor jött létre Kaileena is.

Dahaka:
Dahaka az idő őre megbünteti azokat akik az idősík használatával változtatnak a sorsukat ilyen PL.:a herceg.
Ő szerintem egy mutáns bikaféle mindig füstöl alatta a föld meg a gyomrából csápok jönnek ki hogy elkaphassanak ez okozza a vesztét de erről késöbb. Amikor üldöz mert ugye használtuk az idősíkot akkor egy iszonyat jó zene szól az Istand Alone a Godsmack-tól.Érdekes mikor üldöz az is hogy hangulatváltozásvan mint ha minden élettelen lenne és ezt a tervező remekül ábrázolják mégpedig úgy hogy szürke lessz a képernyő.Ígértem hogy irni fogok még hogy miért a csápja okozza a vesztét Dahakanak. Nos két befejezése van a játéknak egyszer beleesik a vízbe és meghal mert tudni illik hogy a vizet utálja de a másik befejezésbe elkapja a csápjával a herceget és a herceg az időmedált belenyomja Dahaka mellkasába és Dahaka felrobban.

Shahdee:
Ő a császárnő szolgája aki megtámadta a császárnő szörnyseregével a herceg hajóját és ezért vetődik a herceg az idő szigetére.Érdekesség hogy a császárnő szolgája ahhoz képest meg akarja ölni Shahdee a császárnőt feltételezem a hatalomérdekében.Őt kétszer is le kell győznünk egyszer a legelső (pályán) vagyis a hajón másodszor már az idő szigetén kell őt megölni igazából a hajón nem öljük meg még csak le se győzzük mert ő lök a vízbe minket.

Keeper:
Erősebb, mint a kalóz alakja. A Keeper egy őr. Kitud védeni pár támadást. Ha a Herceg óvatos, lopakodik, akkor meglepetés támadásokat intézhet!Nagyon gyenge ellenfél 3-4 ütésre kifekszik az alap kardtól is.Ha átugrunk rajta a (SPACE) gombbal akkor csak 2 ütés kell és likvidálva van.

CrowMaster:
Hollók alkotják mindig fekete füst veszi körül úgy mint Dahakat.Tud teleportálni.Nagyon furán tartja a kardot ugyanis nem fölfele tartja hanem a teste felé van a kardjának a pengéje.A játék második főbb ellensége de érdekesség hogy többször is ki kell nyírni.A fegyvere nagyon erős de az a gond hogy könnyen roncsolódik.

Spike Beast:
Ez egy kis robbanós négylábú valami. Szerintem ez egy robbanós kutya. Nagyon gyenge ellenfél akármelyik karddal 2 ütés de vigyázni kell vele ha a közelbe van mert ha felrobban az nagy életveszteség.

Raider:
A legátlagosabb ellenség, sokféle fegyvert használ, és nem fél megtámadni a Herceget; csoportokban sem.Ez is mint a Keeper gyenge ellenfél sok helyen megtalálható a játék 10% után.

Brute:
Egy nagyon nagy, és erős ellenfél. Egyetlen gyengepontja van: A háta amit úgy érhetünk el ha a lába közt átgurulva a lábának hátsó részét ütjük majd mikor térdre esik, akkor a Herceg feltud rá mászni, és próbálja ütni a fejét. De a Brute-ot nem lehet olyan könnyen legyőzni, mert megfoghatja a Hősünket ha kikerüljük akkor nem tud megfogni de ha igen akkor eldobhatja a herceget. Ezért a Hercegnek gyorsan kell cselekednie.Nagyon nagyot üt ugyhogy ne igen áljunk szemtől szembe vele.De ha a háta mögött állunk akkor sem vagyunk teljesen biztonságban mert 180 fokban megfordul ugrás közbe és ha leesik akkor...

Blade Dancer:
Jól parkouroznak mint a herceg én inkább vámpírnak mondanám mint kard táncosnak mert mikor a hátunk mögé kerül akkor a nyakunkba ugrik és kiszívja a vérünket.Nehéz megütni őket mert mindig elugrik előlünk és nagyon gyorsan üt ezért sokat sebez plusz nagyokat ugrik és így ha a hátunk mögé ugrik akkor ugye kiszívja a vérünket.Általában kis tőröket használnak.

Assassin:
Jobban parkourozik mint a bladedancer ugyanúgy nagyokat ugrik és ugyanúgy kiszívja a vérünket ha mögénk kerül.De nem tőröket hanem kardot használ ennek van egy láthatatlan változata de annak sokkal kevesebb az élete.

Silhouette:
Ez egy szellem féle nehéz megölni mert egyik helyről a másikra suhan ezzel meg is tudják sebezni a herceget ezek gyors, és árnyékos lények dobálják a fegyvereiket a Herceg felé. Hihetetlenűl gyorsak. Talán az időlassítás képessége segíthet a Hercegnek megölni őket.

Griff:
A griff az egyik főbb ellenfél nem a fő fő ellenfél de egy fő.Neki is mint a behemótnak az az egyetlen gyenge pontja a hátsó lábainak a hátsó része az időlassítást azért használjuk mert ha nem gyorsan vissza harap :). Az időhomok tartalékunk miatt ne is aggódjunk ugyanis a gonosz herceggel vagyunk akinek az időhomokja folyamatosan töltődik.Nem nehéz ellenfél de csak egyszer kell legyőzni.

Sajnálom hogy a pontos nevét nem tudom megmondani de általam csak gladiátornak van elnevezve mert tele van páncéllal és mindig ilyen buzogány meg kardokat használ hát ilyen gladiátorosakat de nem szigony meg háló :). Ő a játékba a 4 legerősebb ellenfél.Nagyon sok élete van és iszonyatosan nagyokat sebez és ezt az is fokozza hogy egy csapatba jönnek néhol hárman néhol meg négyen jönnek egyszerre.Egyetlen hatásos trükk van de hardon nem tudom hogy beválik e mert csak normalon jutottam el odáig. De hogy segítsek nektek megmondom mi az a trükk FELFELÉ falon futás közbe meg kell nyomni az (E) gombot. De szerencsére csak a játék 80 %-a után jönnek mikor már
megvan a Skorpió kard de még úgyis nagyon nehéz legyőzni őket.
9 hozzászólás

Misa123

11 éve, 8 hónapja és 8 napja

totyak írta:
Én kifejezetten szeretem a PoP szériát. Nekem még a 2008-as "mostoha gyerek" is bejött. Várnék egy új epizódot a közeljövőben, de szerintem már csak a nextgen időszakban fog jönni valami.
Telóra csinálnak most éppen PoP-ot

válasz erre

Shade

11 éve, 8 hónapja és 9 napja

badam10 írta:
Most isröhögő smiley
Ne duplázz, sok ilyenért vagy Ban jár, vagy ha mázlid van szimplán nem kapsz pontot érte.

válasz erre

totyak

11 éve, 8 hónapja és 9 napja

Én kifejezetten szeretem a PoP szériát. Nekem még a 2008-as "mostoha gyerek" is bejött. Várnék egy új epizódot a közeljövőben, de szerintem már csak a nextgen időszakban fog jönni valami.

válasz erre

badam10

11 éve, 8 hónapja és 9 napja

Most isröhögő smiley

válasz erre

badam10

11 éve, 8 hónapja és 9 napja

Mindig is szerettem ezt a játékot!

válasz erre

latyaa

11 éve, 8 hónapja és 9 napja

Nekem tetszett ez a kis blog. Nem vagyok nagy rajongója a játéknak de én élveztem mikor olvasgattam.LIKE!

válasz erre

marco

11 éve, 8 hónapja és 9 napja

skywaker99 írta:
sorry a helyes írássért
Kicsit formázd a blogodat, vigyél bele energiát a megírásába.

válasz erre

skywaker99

11 éve, 8 hónapja és 9 napja

sorry a helyes írássért

válasz erre

csirkee

11 éve, 8 hónapja és 9 napja

Linknek mit szerettél volna beírni? mert az nem sikerült! Segítség mindig a jobb oldalon van! Figyelmesen olvassátok el és akkor nem lesz gond! mosolygó smiley De ügyes kis blog

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja