Pokoli Szomszédok

2009. november 01.
204.3061
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
Itt egy játékról van szó, ahol két szomszéd a főszereplő. Az egyik Woody, a fiatal, vicces srác, a másik az öregebbik, türelmetlen, nagy potrohú Szomszéd.


A történet tulajdonképpen ott kezdődik, hogy Woody egy szép napon kint napozik a kertjében. Hazajön a szomszédja, és felpiszkálja. Woody-t sem kell ám félteni. Vajon ilyenkor mit tenne?
Persze! Felhívja a TV-seket, és eltervezi, hogy megszivatja a szomszédját, a stúdió pedig felveszi mindezt kamerára, így a világon minden ember láthatja a történteket. Kezdjük a tesztelést.

A Főmenüben 4 pontba léphetsz:

Start! - itt indítod el a játékot, és választhatod ki az epizódot.

Stáblista - megnézheted a játék készítőit

Szoftverbeállítások - beállíthatod a játék hangerejét, azt is szabályozhatod, időre menjen-e az epizód végigjátszása (általában 4-5 perc, de ki is kapcsolhatod az időt.)

Kilépés - Visszatérés az Asztalra.

Most pedig jöjjön néhány saját készítésű, tiszta kép.
Szerintem ezen a képen felismerhető, melyik Woody, és melyik a Szomszéd.


Pokoli Szomszédok - 1. kép



Na, de lássuk csak magát a játékot...

A játékban négyféle mód van:

Forgatáspróbák: Ez csak amolyan gyakorlópálya, de aki kezdő, annak nagyon is sokat számít, itt jössz rá a legfontosabb dolgokra.

Első adásidény, második adásidény, harmadik adásidény: szintről szintre fokozódnak a nehézségi szintek.


Pokoli Szomszédok - 2. kép



Az első adásidényen még nem érheted el a pincét és az emeletet sem.
A második adásidényen elérheted az emeletet.
A harmadik adásidényen már minden szintet elérhetsz.

Az adásidényeknél rekordokat érhetsz el. A rekordok közé tartozik az elsütött csínyek száma, és a Szomszéd idegességi szintje. Ami a legfontosabb: a nézettség. Ahányszor elsütsz egy csínyt, annál több néző csatlakozik a csatornához, és nézi a műsort. A nézők számától függ, mekkora lesz a csatorna nézettsége. A legjobb nézettség a "Nézettségi csúcs!" ablak.

Most ismerkedjünk meg a játék alap szabályaival, ha ezeket nem tudod, a játék sem fog menni...

Első lépések

Amikor Woody belép a Szomszéd házába, rögtön irányíthatjuk oda, ahová csak akarjuk. Elsőnek szedd össze a kellékeket. A felszedhető kellékek helyeit egy kéz jelzi (pl.: szekrény, fiók, szappantartó, hűtő, stb.) Kattints rá bal gombbal, és Woody jobbik esetben talál valamit. Természetesen a tárgyak összeszedésekor vigyázz, nehogy rajtakapjon a Szomszéd, mert ha egy szobába kerülsz vele, elkap, megver, és vége az adásnak, szóval újra kell kezdened az epizódot. Természetesen vannak rejtekhelyek, például a földszinten egy szekrény, vagy az emeleten elbújhatsz az ágy alá is. Persze vannak pályák, ahol az ágyat nem használhatod, mert azon a pályán a Szomszéd alszik... Sajnálnám is szegény Woody-t, kilapítaná...
Woody meg tudja nézni a tárgyakat is.


Pokoli Szomszédok - 3. kép




Második lépés

Ha megvan az összes tárgy, cselekedj! A tárgyakkal valami csínytevést kell elsütni, például a távcsőre ragasztót kensz, szappant teszel a padlóra, a székre tűt raksz, stb. Ha nem tudod, hogy mi hová megy, menj a tárgyra, és ne kattints rá. Megjelenik egy buborék, ami segíthet megtalálni a hozzá tartozó tárgyat. Mint írtam, Woody meg tudja nézni a házban lévő nem felszedett tárgyakat is, szóval így tényleg könnyű a helyzet.


Pokoli Szomszédok - 4. kép



Harmadik lépés

Ha már a második-harmadik adásidénynél tartasz, vigyáznod kell, mert a Szomszéd már szinte mindenhová járkál, és egyes pályákon van háziállata is, például kutya, vagy papagáj. Ha egy olyan szobába lépsz be, ahol a házikedvenc alszik, csak a jobb gombot nyomd a mozgáshoz, mert úgy lopakodsz, halkan mész, így az állat nem kel fel hangos lépteidre. Ha véletlenül mégis felriasztod, jelez a Szomszédnak, pl. ugat, így a Szomszéd rögtön abba a szobába rohan, amelyikben az állat van, és ha nem mész el gyorsan abból a szobából, vagy nem bújsz el pl. az ágy alá, vagy a szekrénybe, vége az adásnak. Persze azokon a pályákon, ahol a Szomszéd alszik, ott a hálószobában is halkan kell haladnod.


Pokoli Szomszédok - 5. kép



Minden adásidényben elérhetsz díjakat, attól függ, mekkora a teljesítményed. Ha közepes, bronz szomszéddíjat nyersz, ha jól teljesítettél, ezüst szomszéddíjat kapsz, ha pedig tökéletes, arany szomszéddíj lesz a jutalmad. Persze attól függetlenül, hogy egy pályát már megcsináltál, újra lejátszhatod a pályát.



A játék a maga idejében nem kapott sok rossz kritikát, sőt, nevezhettük volna az év PC játékának is. én ezzel a játékkal játszottam kábé 1 évig, szerintem jó játék.

Na de várjunk csak... Ez még csak az első része a játéknak, nekem azonban a Pokoli Szomszédok 2 mégjobban tetszik. Hogy miért, azt megértenétek: jobb grafika, jobb zene, mulatságosabb csínyek, sűrűn változó helyszínek.
Nekem az utolsó két rész, a PK 3 és a 4 nagyon nem tetszett, az nem az a klasszikus Pokoli Szomszédok fajta, hanem egy elkapkodott játék. A másik ok, hogy nem tetszik az utolsó 2 rész, mert a szereplők teljesen megváltoztak.

Természetesen voltak, vannak és mindig is lesznek emberek, akiknek ez nem tetszik, az is igaz, hogy nem a játékok legnagyobbika, de érdemes kipróbálni, tökéletes unaloműző!

Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, akkor címek...

Pokoli Szomszédok 1 Édes a bosszú íze
Pokoli Szomszédok 2 Nyaraláson (ajánlott)



Pokoli Szomszédok - 6. kép



Pokoli Szomszédok - 7. kép



Pokoli Szomszédok - 8. kép

216 hozzászólás

mnorbi

11 éve, 17 napja

Pár éve mennyit játszottam én ezzel röhögő smiley

off: vannak ám nem semmi hozzászólások mosolygó smiley

válasz erre

ReVerse

11 éve, 17 napja

Még most is élvezhető röhögő smiley Jó kis unaloműző! röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 17 napja

at az jo kerdes!!! nyelvnyújtó smileymosolygó smileymenő smileymeglepődött smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 5 napja

hogy lehett letőlteni??

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 2 napja

Ez a jatek jo de telefonra nem lefet letolteni

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 2 napja

Ez a jatek jo de telefonra nem lefet letolteni

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 10 napja

Vendég írta:
Leirna valaki hogy a ****ba kell ezt a ****t letolteni?????? nemtudom minek a ****nak van felteve ha nem lehet letolteni,,,, vagy egy egesz rebusz a letoltes hat ****ok az oldal kozepere na aszt tolcse le!!!!!!
Figyelj ide te gyerek ha nem vagy kepes letolteni egy ilyen jatekot en csak beirtam hogy pokoli szomszedok 1 magyarul letoltes es kiadta azota avval jatszom es minden jol megymosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 21 napja

kacsintó smiley

válasz erre

rDAVE

11 éve, 3 hónapja és 6 napja

ITT NEM LEHET VELE JÁTSZANI ÉS SEHOGY NEM FOGJÁTOK LESZEDNI!
Elmész és megveszed, vagy legalább keresd máshol...

válasz erre

Vendég

11 éve, 3 hónapja és 6 napja

Leirna valaki hogy a ****ba kell ezt a ****t letolteni?????? nemtudom minek a ****nak van felteve ha nem lehet letolteni,,,, vagy egy egesz rebusz a letoltes hat ****ok az oldal kozepere na aszt tolcse le!!!!!!

válasz erre

rDAVE

11 éve, 3 hónapja és 13 napja

Vendég írta:
na erre én sem jötem rá hogy lehet ezen játszani meglepett smiley
Szólj, ha rájöttél, kíváncsi vagyok rá én is. röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 3 hónapja és 13 napja

na erre én sem jötem rá hogy lehet ezen játszani meglepett smiley

válasz erre
123456a(z) 18 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja