Pokoli Szomszédok

2009. november 01.
204.2961
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
Itt egy játékról van szó, ahol két szomszéd a főszereplő. Az egyik Woody, a fiatal, vicces srác, a másik az öregebbik, türelmetlen, nagy potrohú Szomszéd.


A történet tulajdonképpen ott kezdődik, hogy Woody egy szép napon kint napozik a kertjében. Hazajön a szomszédja, és felpiszkálja. Woody-t sem kell ám félteni. Vajon ilyenkor mit tenne?
Persze! Felhívja a TV-seket, és eltervezi, hogy megszivatja a szomszédját, a stúdió pedig felveszi mindezt kamerára, így a világon minden ember láthatja a történteket. Kezdjük a tesztelést.

A Főmenüben 4 pontba léphetsz:

Start! - itt indítod el a játékot, és választhatod ki az epizódot.

Stáblista - megnézheted a játék készítőit

Szoftverbeállítások - beállíthatod a játék hangerejét, azt is szabályozhatod, időre menjen-e az epizód végigjátszása (általában 4-5 perc, de ki is kapcsolhatod az időt.)

Kilépés - Visszatérés az Asztalra.

Most pedig jöjjön néhány saját készítésű, tiszta kép.
Szerintem ezen a képen felismerhető, melyik Woody, és melyik a Szomszéd.


Pokoli Szomszédok - 1. kép



Na, de lássuk csak magát a játékot...

A játékban négyféle mód van:

Forgatáspróbák: Ez csak amolyan gyakorlópálya, de aki kezdő, annak nagyon is sokat számít, itt jössz rá a legfontosabb dolgokra.

Első adásidény, második adásidény, harmadik adásidény: szintről szintre fokozódnak a nehézségi szintek.


Pokoli Szomszédok - 2. kép



Az első adásidényen még nem érheted el a pincét és az emeletet sem.
A második adásidényen elérheted az emeletet.
A harmadik adásidényen már minden szintet elérhetsz.

Az adásidényeknél rekordokat érhetsz el. A rekordok közé tartozik az elsütött csínyek száma, és a Szomszéd idegességi szintje. Ami a legfontosabb: a nézettség. Ahányszor elsütsz egy csínyt, annál több néző csatlakozik a csatornához, és nézi a műsort. A nézők számától függ, mekkora lesz a csatorna nézettsége. A legjobb nézettség a "Nézettségi csúcs!" ablak.

Most ismerkedjünk meg a játék alap szabályaival, ha ezeket nem tudod, a játék sem fog menni...

Első lépések

Amikor Woody belép a Szomszéd házába, rögtön irányíthatjuk oda, ahová csak akarjuk. Elsőnek szedd össze a kellékeket. A felszedhető kellékek helyeit egy kéz jelzi (pl.: szekrény, fiók, szappantartó, hűtő, stb.) Kattints rá bal gombbal, és Woody jobbik esetben talál valamit. Természetesen a tárgyak összeszedésekor vigyázz, nehogy rajtakapjon a Szomszéd, mert ha egy szobába kerülsz vele, elkap, megver, és vége az adásnak, szóval újra kell kezdened az epizódot. Természetesen vannak rejtekhelyek, például a földszinten egy szekrény, vagy az emeleten elbújhatsz az ágy alá is. Persze vannak pályák, ahol az ágyat nem használhatod, mert azon a pályán a Szomszéd alszik... Sajnálnám is szegény Woody-t, kilapítaná...
Woody meg tudja nézni a tárgyakat is.


Pokoli Szomszédok - 3. kép




Második lépés

Ha megvan az összes tárgy, cselekedj! A tárgyakkal valami csínytevést kell elsütni, például a távcsőre ragasztót kensz, szappant teszel a padlóra, a székre tűt raksz, stb. Ha nem tudod, hogy mi hová megy, menj a tárgyra, és ne kattints rá. Megjelenik egy buborék, ami segíthet megtalálni a hozzá tartozó tárgyat. Mint írtam, Woody meg tudja nézni a házban lévő nem felszedett tárgyakat is, szóval így tényleg könnyű a helyzet.


Pokoli Szomszédok - 4. kép



Harmadik lépés

Ha már a második-harmadik adásidénynél tartasz, vigyáznod kell, mert a Szomszéd már szinte mindenhová járkál, és egyes pályákon van háziállata is, például kutya, vagy papagáj. Ha egy olyan szobába lépsz be, ahol a házikedvenc alszik, csak a jobb gombot nyomd a mozgáshoz, mert úgy lopakodsz, halkan mész, így az állat nem kel fel hangos lépteidre. Ha véletlenül mégis felriasztod, jelez a Szomszédnak, pl. ugat, így a Szomszéd rögtön abba a szobába rohan, amelyikben az állat van, és ha nem mész el gyorsan abból a szobából, vagy nem bújsz el pl. az ágy alá, vagy a szekrénybe, vége az adásnak. Persze azokon a pályákon, ahol a Szomszéd alszik, ott a hálószobában is halkan kell haladnod.


Pokoli Szomszédok - 5. kép



Minden adásidényben elérhetsz díjakat, attól függ, mekkora a teljesítményed. Ha közepes, bronz szomszéddíjat nyersz, ha jól teljesítettél, ezüst szomszéddíjat kapsz, ha pedig tökéletes, arany szomszéddíj lesz a jutalmad. Persze attól függetlenül, hogy egy pályát már megcsináltál, újra lejátszhatod a pályát.



A játék a maga idejében nem kapott sok rossz kritikát, sőt, nevezhettük volna az év PC játékának is. én ezzel a játékkal játszottam kábé 1 évig, szerintem jó játék.

Na de várjunk csak... Ez még csak az első része a játéknak, nekem azonban a Pokoli Szomszédok 2 mégjobban tetszik. Hogy miért, azt megértenétek: jobb grafika, jobb zene, mulatságosabb csínyek, sűrűn változó helyszínek.
Nekem az utolsó két rész, a PK 3 és a 4 nagyon nem tetszett, az nem az a klasszikus Pokoli Szomszédok fajta, hanem egy elkapkodott játék. A másik ok, hogy nem tetszik az utolsó 2 rész, mert a szereplők teljesen megváltoztak.

Természetesen voltak, vannak és mindig is lesznek emberek, akiknek ez nem tetszik, az is igaz, hogy nem a játékok legnagyobbika, de érdemes kipróbálni, tökéletes unaloműző!

Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, akkor címek...

Pokoli Szomszédok 1 Édes a bosszú íze
Pokoli Szomszédok 2 Nyaraláson (ajánlott)



Pokoli Szomszédok - 6. kép



Pokoli Szomszédok - 7. kép



Pokoli Szomszédok - 8. kép

216 hozzászólás

12131415161718a(z) 18 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profiljaXTomiX0029 profilja