Pokoli Szomszédok

2009. november 01.
190.9481
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
Itt egy játékról van szó, ahol két szomszéd a főszereplő. Az egyik Woody, a fiatal, vicces srác, a másik az öregebbik, türelmetlen, nagy potrohú Szomszéd.


A történet tulajdonképpen ott kezdődik, hogy Woody egy szép napon kint napozik a kertjében. Hazajön a szomszédja, és felpiszkálja. Woody-t sem kell ám félteni. Vajon ilyenkor mit tenne?
Persze! Felhívja a TV-seket, és eltervezi, hogy megszivatja a szomszédját, a stúdió pedig felveszi mindezt kamerára, így a világon minden ember láthatja a történteket. Kezdjük a tesztelést.

A Főmenüben 4 pontba léphetsz:

Start! - itt indítod el a játékot, és választhatod ki az epizódot.

Stáblista - megnézheted a játék készítőit

Szoftverbeállítások - beállíthatod a játék hangerejét, azt is szabályozhatod, időre menjen-e az epizód végigjátszása (általában 4-5 perc, de ki is kapcsolhatod az időt.)

Kilépés - Visszatérés az Asztalra.

Most pedig jöjjön néhány saját készítésű, tiszta kép.
Szerintem ezen a képen felismerhető, melyik Woody, és melyik a Szomszéd.


Pokoli Szomszédok - 1. képNa, de lássuk csak magát a játékot...

A játékban négyféle mód van:

Forgatáspróbák: Ez csak amolyan gyakorlópálya, de aki kezdő, annak nagyon is sokat számít, itt jössz rá a legfontosabb dolgokra.

Első adásidény, második adásidény, harmadik adásidény: szintről szintre fokozódnak a nehézségi szintek.


Pokoli Szomszédok - 2. képAz első adásidényen még nem érheted el a pincét és az emeletet sem.
A második adásidényen elérheted az emeletet.
A harmadik adásidényen már minden szintet elérhetsz.

Az adásidényeknél rekordokat érhetsz el. A rekordok közé tartozik az elsütött csínyek száma, és a Szomszéd idegességi szintje. Ami a legfontosabb: a nézettség. Ahányszor elsütsz egy csínyt, annál több néző csatlakozik a csatornához, és nézi a műsort. A nézők számától függ, mekkora lesz a csatorna nézettsége. A legjobb nézettség a "Nézettségi csúcs!" ablak.

Most ismerkedjünk meg a játék alap szabályaival, ha ezeket nem tudod, a játék sem fog menni...

Első lépések

Amikor Woody belép a Szomszéd házába, rögtön irányíthatjuk oda, ahová csak akarjuk. Elsőnek szedd össze a kellékeket. A felszedhető kellékek helyeit egy kéz jelzi (pl.: szekrény, fiók, szappantartó, hűtő, stb.) Kattints rá bal gombbal, és Woody jobbik esetben talál valamit. Természetesen a tárgyak összeszedésekor vigyázz, nehogy rajtakapjon a Szomszéd, mert ha egy szobába kerülsz vele, elkap, megver, és vége az adásnak, szóval újra kell kezdened az epizódot. Természetesen vannak rejtekhelyek, például a földszinten egy szekrény, vagy az emeleten elbújhatsz az ágy alá is. Persze vannak pályák, ahol az ágyat nem használhatod, mert azon a pályán a Szomszéd alszik... Sajnálnám is szegény Woody-t, kilapítaná...
Woody meg tudja nézni a tárgyakat is.


Pokoli Szomszédok - 3. kép
Második lépés

Ha megvan az összes tárgy, cselekedj! A tárgyakkal valami csínytevést kell elsütni, például a távcsőre ragasztót kensz, szappant teszel a padlóra, a székre tűt raksz, stb. Ha nem tudod, hogy mi hová megy, menj a tárgyra, és ne kattints rá. Megjelenik egy buborék, ami segíthet megtalálni a hozzá tartozó tárgyat. Mint írtam, Woody meg tudja nézni a házban lévő nem felszedett tárgyakat is, szóval így tényleg könnyű a helyzet.


Pokoli Szomszédok - 4. képHarmadik lépés

Ha már a második-harmadik adásidénynél tartasz, vigyáznod kell, mert a Szomszéd már szinte mindenhová járkál, és egyes pályákon van háziállata is, például kutya, vagy papagáj. Ha egy olyan szobába lépsz be, ahol a házikedvenc alszik, csak a jobb gombot nyomd a mozgáshoz, mert úgy lopakodsz, halkan mész, így az állat nem kel fel hangos lépteidre. Ha véletlenül mégis felriasztod, jelez a Szomszédnak, pl. ugat, így a Szomszéd rögtön abba a szobába rohan, amelyikben az állat van, és ha nem mész el gyorsan abból a szobából, vagy nem bújsz el pl. az ágy alá, vagy a szekrénybe, vége az adásnak. Persze azokon a pályákon, ahol a Szomszéd alszik, ott a hálószobában is halkan kell haladnod.


Pokoli Szomszédok - 5. képMinden adásidényben elérhetsz díjakat, attól függ, mekkora a teljesítményed. Ha közepes, bronz szomszéddíjat nyersz, ha jól teljesítettél, ezüst szomszéddíjat kapsz, ha pedig tökéletes, arany szomszéddíj lesz a jutalmad. Persze attól függetlenül, hogy egy pályát már megcsináltál, újra lejátszhatod a pályát.A játék a maga idejében nem kapott sok rossz kritikát, sőt, nevezhettük volna az év PC játékának is. én ezzel a játékkal játszottam kábé 1 évig, szerintem jó játék.

Na de várjunk csak... Ez még csak az első része a játéknak, nekem azonban a Pokoli Szomszédok 2 mégjobban tetszik. Hogy miért, azt megértenétek: jobb grafika, jobb zene, mulatságosabb csínyek, sűrűn változó helyszínek.
Nekem az utolsó két rész, a PK 3 és a 4 nagyon nem tetszett, az nem az a klasszikus Pokoli Szomszédok fajta, hanem egy elkapkodott játék. A másik ok, hogy nem tetszik az utolsó 2 rész, mert a szereplők teljesen megváltoztak.

Természetesen voltak, vannak és mindig is lesznek emberek, akiknek ez nem tetszik, az is igaz, hogy nem a játékok legnagyobbika, de érdemes kipróbálni, tökéletes unaloműző!

Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, akkor címek...

Pokoli Szomszédok 1 Édes a bosszú íze
Pokoli Szomszédok 2 Nyaraláson (ajánlott)Pokoli Szomszédok - 6. képPokoli Szomszédok - 7. képPokoli Szomszédok - 8. kép

216 hozzászólás

Vendég

11 éve, 15 napja

Hogy lehet elindítani a játékot??????

válasz erre

Vendég

11 éve, 17 napja

hol tölthetem le a pokoli 1-et??

válasz erre

Vendég

11 éve, 22 napja

szerintem egy jo jatek

válasz erre

skyman

11 éve, 2 hónapja és 4 napja

_FORUM_TOROLT_HOZZASZOLAS
Hát tudom neked ajánlani bármely boltot szinte fillérekért hozzálehet jutni

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 6 napja

Valaki mondja meg hogy hol tolthetném le a pokoli szomszédok1-et amugy szuper jatek

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 9 napja

Hogy lehet kivinni az egyett 100%-ra

válasz erre

Bettyone

11 éve, 2 hónapja és 9 napja

júúúúúj de szerettem....ez az a játék amivel még én is tudtam játszani

válasz erre

marco

11 éve, 2 hónapja és 9 napja

Huhúúúú, nekem is nagy kedvenc volt. És tök jó a leírás. Ment a fájv!

válasz erre

valko2

11 éve, 2 hónapja és 9 napja

de szeretem ezt a játékot 5ös

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 2 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

11 éve, 2 hónapja és 10 napja

Ez nagyon nagy játék én is sokat nyüttem anno (mikor még gyerek votlam) és jokat kavagtam rajta meg jo kis elfoglaltság volt, persze volt néha h közbe avatkozott az a csunya kövér öreg bácsi Jah és mikor 7 . es voltam áltsuliban feltettük az összes gépre( akkor még nem volt rendszergazda meg külön fiok minden tanulonak) és azt toltuk, igaz kicsit laggolt de legalább jó volt ment az ötös Jimmy

válasz erre
12131415161718a(z) 18 -ből

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

drift3r91 profiljaiPet profiljarDAVE profiljaRobi022 profiljaWickedSick profiljamarco profilja