Pokoli Szomszédok

2009. november 01.
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
Itt egy játékról van szó, ahol két szomszéd a főszereplő. Az egyik Woody, a fiatal, vicces srác, a másik az öregebbik, türelmetlen, nagy potrohú Szomszéd.


A történet tulajdonképpen ott kezdődik, hogy Woody egy szép napon kint napozik a kertjében. Hazajön a szomszédja, és felpiszkálja. Woody-t sem kell ám félteni. Vajon ilyenkor mit tenne?
Persze! Felhívja a TV-seket, és eltervezi, hogy megszivatja a szomszédját, a stúdió pedig felveszi mindezt kamerára, így a világon minden ember láthatja a történteket. Kezdjük a tesztelést.

A Főmenüben 4 pontba léphetsz:

Start! - itt indítod el a játékot, és választhatod ki az epizódot.

Stáblista - megnézheted a játék készítőit

Szoftverbeállítások - beállíthatod a játék hangerejét, azt is szabályozhatod, időre menjen-e az epizód végigjátszása (általában 4-5 perc, de ki is kapcsolhatod az időt.)

Kilépés - Visszatérés az Asztalra.

Most pedig jöjjön néhány saját készítésű, tiszta kép.
Szerintem ezen a képen felismerhető, melyik Woody, és melyik a Szomszéd.


Pokoli Szomszédok - 1. képNa, de lássuk csak magát a játékot...

A játékban négyféle mód van:

Forgatáspróbák: Ez csak amolyan gyakorlópálya, de aki kezdő, annak nagyon is sokat számít, itt jössz rá a legfontosabb dolgokra.

Első adásidény, második adásidény, harmadik adásidény: szintről szintre fokozódnak a nehézségi szintek.


Pokoli Szomszédok - 2. képAz első adásidényen még nem érheted el a pincét és az emeletet sem.
A második adásidényen elérheted az emeletet.
A harmadik adásidényen már minden szintet elérhetsz.

Az adásidényeknél rekordokat érhetsz el. A rekordok közé tartozik az elsütött csínyek száma, és a Szomszéd idegességi szintje. Ami a legfontosabb: a nézettség. Ahányszor elsütsz egy csínyt, annál több néző csatlakozik a csatornához, és nézi a műsort. A nézők számától függ, mekkora lesz a csatorna nézettsége. A legjobb nézettség a "Nézettségi csúcs!" ablak.

Most ismerkedjünk meg a játék alap szabályaival, ha ezeket nem tudod, a játék sem fog menni...

Első lépések

Amikor Woody belép a Szomszéd házába, rögtön irányíthatjuk oda, ahová csak akarjuk. Elsőnek szedd össze a kellékeket. A felszedhető kellékek helyeit egy kéz jelzi (pl.: szekrény, fiók, szappantartó, hűtő, stb.) Kattints rá bal gombbal, és Woody jobbik esetben talál valamit. Természetesen a tárgyak összeszedésekor vigyázz, nehogy rajtakapjon a Szomszéd, mert ha egy szobába kerülsz vele, elkap, megver, és vége az adásnak, szóval újra kell kezdened az epizódot. Természetesen vannak rejtekhelyek, például a földszinten egy szekrény, vagy az emeleten elbújhatsz az ágy alá is. Persze vannak pályák, ahol az ágyat nem használhatod, mert azon a pályán a Szomszéd alszik... Sajnálnám is szegény Woody-t, kilapítaná...
Woody meg tudja nézni a tárgyakat is.


Pokoli Szomszédok - 3. kép
Második lépés

Ha megvan az összes tárgy, cselekedj! A tárgyakkal valami csínytevést kell elsütni, például a távcsőre ragasztót kensz, szappant teszel a padlóra, a székre tűt raksz, stb. Ha nem tudod, hogy mi hová megy, menj a tárgyra, és ne kattints rá. Megjelenik egy buborék, ami segíthet megtalálni a hozzá tartozó tárgyat. Mint írtam, Woody meg tudja nézni a házban lévő nem felszedett tárgyakat is, szóval így tényleg könnyű a helyzet.


Pokoli Szomszédok - 4. képHarmadik lépés

Ha már a második-harmadik adásidénynél tartasz, vigyáznod kell, mert a Szomszéd már szinte mindenhová járkál, és egyes pályákon van háziállata is, például kutya, vagy papagáj. Ha egy olyan szobába lépsz be, ahol a házikedvenc alszik, csak a jobb gombot nyomd a mozgáshoz, mert úgy lopakodsz, halkan mész, így az állat nem kel fel hangos lépteidre. Ha véletlenül mégis felriasztod, jelez a Szomszédnak, pl. ugat, így a Szomszéd rögtön abba a szobába rohan, amelyikben az állat van, és ha nem mész el gyorsan abból a szobából, vagy nem bújsz el pl. az ágy alá, vagy a szekrénybe, vége az adásnak. Persze azokon a pályákon, ahol a Szomszéd alszik, ott a hálószobában is halkan kell haladnod.


Pokoli Szomszédok - 5. képMinden adásidényben elérhetsz díjakat, attól függ, mekkora a teljesítményed. Ha közepes, bronz szomszéddíjat nyersz, ha jól teljesítettél, ezüst szomszéddíjat kapsz, ha pedig tökéletes, arany szomszéddíj lesz a jutalmad. Persze attól függetlenül, hogy egy pályát már megcsináltál, újra lejátszhatod a pályát.A játék a maga idejében nem kapott sok rossz kritikát, sőt, nevezhettük volna az év PC játékának is. én ezzel a játékkal játszottam kábé 1 évig, szerintem jó játék.

Na de várjunk csak... Ez még csak az első része a játéknak, nekem azonban a Pokoli Szomszédok 2 mégjobban tetszik. Hogy miért, azt megértenétek: jobb grafika, jobb zene, mulatságosabb csínyek, sűrűn változó helyszínek.
Nekem az utolsó két rész, a PK 3 és a 4 nagyon nem tetszett, az nem az a klasszikus Pokoli Szomszédok fajta, hanem egy elkapkodott játék. A másik ok, hogy nem tetszik az utolsó 2 rész, mert a szereplők teljesen megváltoztak.

Természetesen voltak, vannak és mindig is lesznek emberek, akiknek ez nem tetszik, az is igaz, hogy nem a játékok legnagyobbika, de érdemes kipróbálni, tökéletes unaloműző!

Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, akkor címek...

Pokoli Szomszédok 1 Édes a bosszú íze
Pokoli Szomszédok 2 Nyaraláson (ajánlott)Pokoli Szomszédok - 6. képPokoli Szomszédok - 7. képPokoli Szomszédok - 8. kép

213 hozzászólás

ramón

4 hónapja, 3 hete és 3 napja

tök jó lenne ha ccsuzdán lecsuszik és leesik

válasz erre

Vendég

8 hónapja, 2 hete és 1 napja

letöltés nélüli mod van a jácásra? ha van hol?

válasz erre

rDAVE

9 hónapja, 2 napja

_VENDEG írta:
Kuldjetek egy linket ahonnan konnyen leheteh tolteni a Pokoliszomszedok1 -et
Tessék, én innen töltöttem le, az első és a második is benne van. http://store.steampowered.com/app/260750/

válasz erre

totyak

9 hónapja, 2 napja

marco írta:
Hogyne. A 2 és a 3 rész linkje nem kell?
Hét része van, szóval nyomd a linkeket

válasz erre

Raiden

9 hónapja, 2 napja

marco írta:
Hogyne. A 2 és a 3 rész linkje nem kell?
Baszki...

válasz erre

marco

9 hónapja, 2 napja

_VENDEG írta:
Kuldjetek egy linket ahonnan konnyen leheteh tolteni a Pokoliszomszedok1 -et
Hogyne. A 2 és a 3 rész linkje nem kell?

válasz erre

Vendég

9 hónapja, 2 napja

Kuldjetek egy linket ahonnan konnyen leheteh tolteni a Pokoliszomszedok1 -et

válasz erre

Vendég

10 hónapja, 3 napja

legjobb

válasz erre

Vendég

10 hónapja, 1 hete és 6 napja

jóezapokoli

válasz erre

Vendég

11 hónapja, 5 napja

válasz erre

Vendég

11 hónapja, 5 napja

jo játék lekel tolteni vagy felmész inecone-ra és ot lebirod tolteni

válasz erre

Vendég

1 éve, 1 napja

hol jatszhatom??

válasz erre
123456a(z) 18 -ből

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

utolsó 20 hsz
 
Chat kikapcs
Turbie profiljakpal profiljaBenny Ray profiljaSpy profiljamiertkellettaregbevezetes profiljaturatur profiljaManiac profiljazolika1994 profiljaTardief88 profiljaKROTCHY profilja adambalonyi profilja5t3v3nk3 profiljaBci1500 profiljatotyak profiljapetike737 profiljaSlarky profiljaImperator profilja