Pokoli Szomszédok 2 Vakáción

2013. február 14.
61.0731
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
Egy korábbi blogomból már megismerhettétek a Pokoli Szomszédok első részét, és ahogyan azt anno megígértem, folytatom a játék ismertetését, ezúttal a második résszel, melynek teljes címe Pokoli Szomszédok 2 Vakáción. Ahogy az első résznél, a játék folytatását is a JoWood Productions fejlesztette, szerencsére nem okoztak csalódást ennél a résznél sem, nem úgy, mint a későbbi fejlesztők összecsapott játékai, gondolok itt a Pokoli Szomszédok igénytelen, értelmetlen folytatásaira. Nem szándékozom lehúzni őket, hiszen voltak nem is egyen, akiknek tetszettek - a játék rajongóinak többsége azonban megszokta a jól összefaragott JoWood-féle Pokoli Szomszédokat. Viszont blogom nem eme részekről szól, így térjünk is vissza a fő témához, a JoWood által fejlesztett Pokoli Szomszédok 2-re.

/>
Pokoli Szomszédok 2 Vakáción - 1. kép


A játék lényege ugyan az maradt, mint amit már az első résznél megismerhettünk - idegesítsük fel és rontsuk el szeretett Szomszédunk nyaralását, amennyire csak lehet. A történet tehát egyszerű: a Szomszéd úgy dönt, kipiheni nagy fáradalmait - világ körüli útra megy vakációzni. Ám az útról természetesen sztárunk, Woody sem maradhatott le, úgy gondolta, megy ő is, hogy még jobban feldobja a Szomszéd mindennapjait. Ám most már nem csak Szomszédunkra kell figyelnünk, hogy el ne kapjon minket - a későbbi epizódokban csatlakozik a Szomszéd anyja is, aki feszülten figyel, s nem engedi, hogy bolondot csináljanak a kisfiából. Két ember jelent tehát számunkra veszélyt.

Pokoli Szomszédok 2 Vakáción - 2. kép


Az első részben megszokott ház helyett ezúttal sokkal nagyobb választék tárul elénk: hajók fedélzetein, tengerpartokon, strandokon, de ezzel együtt több kontinensen is megfordulunk. Nem egy helyre látogatunk el a játékmenet folyamán: Kína - itt a legfőbb célpont a nagy fal -, India, Tadzs Mahal, valamint Mexikóban is szerepelni fogunk. Ez mindenképp plusz pont a játéknak, és habár az első részben a házban is fokozatosan több szobát, szintet fedezhettünk fel, a változatosság azért mégsem árt, persze ha az jó irányú és élvezetes.
A karakterek és a tájak kidolgozottabbak lettek, emellett több új szereplőt is szép sorban megismerhetünk a játékmenet során, mint például Olgát és kisfiát, a szomszéd anyját (akit mellesleg az első részben a házban lévő egyik fényképen már láthattunk) és annak kutyáját, illetve sok más mellékszereplőt.
A csínyek száma és fajtája szintén bővült. Itt már rengeteg összefüggő csínyt kell megcsinálnunk. A Szomszéd gyakran piszkálja Olga kisfiát, igyekszik a mama kedvében járni, emellett sok állatot is felhergel, zavar. Ezekkel kapcsolatban kell igen gyakran keresztbe tennünk a Szomszédnak, ám persze ez csak néhány példa volt, még rengeteg dolgot felsorolhatnék.

Pokoli Szomszédok 2 Vakáción - 3. kép


Búvóhelyeket természetesen ebben a részben is kapunk, esetenként kettőt is, ez szerencsére hasznunkra válik, ha esetleg valamelyik üldözőnk felénk közelítene. Akárcsak az első részben, itt is időben kell elbújni, pontosabban akkor, még mielőtt valamely ?ellenfelünk? abba a helységbe ér, amelyikben mi tartózkodunk. Vannak olyan epizódok, amikben a Szomszéd és a mamája olyan elfoglaltságot talál magának, aminek végzése közben nem látnak minket egy darabig, például alvás, úszás, és ezen kívül még sok egyéb. Persze ez csak kis ideig tart, úgyhogy csak sietni-sietni Woody-val!
A Pokoli Szomszédok első részével ellentétben itt nem csak egy dobásunk van, hanem három életet kapunk minden egyes epizódban. Amint a Szomszéd, vagy a mamája elkap, azonnal kiporolnak minket, és egy másik helyre dobnak, ahol lehetőséged lehet elbújni a közeledő baj elől, vagy folytatni a csínytevést.

Pokoli Szomszédok 2 Vakáción - 4. kép


Apropó, epizód! Természetesen ez sem változott az első rész óta, hiszen ez a rész is egy forgatásból áll, így minden egyes pálya epizódként szerepel. Az első játékkal ellenben itt nem három forgatáspróba, azaz gyakorlópálya van, hanem csak egy, ami véleményem szerint elég is. Egy gyakorlómenet mindenképpen hasznos volt, hiszen a Pokoli Szomszédok második részében számtalan olyan dolog van, amikkel az első részben még nem találkoztunk. A forgatáspróba után már következik is az igazi játék, először könnyű, majd egyre nehezebb dolgunk lesz a játékmenet során. A játékban van még egy kisebb fajta gyakorlópálya, amit akkor kell lejátszanunk, amikor megérkezik a Szomszéd mamája. Ennek nagy szerepe ugyan nincs, de legalább tudni fogjuk, hogy ő is ellenfelet jelent a számunkra, és habár vele nem űzünk csínyeket (csak a Szomszédon keresztül), attól még mindent megtesz azért, hogy kisfiát óvja, és ezzel együtt elkapjon minket.

Pokoli Szomszédok 2 Vakáción - 5. kép


Ahogy azt már említettem, ebben a részben is csínyeket kell elvégeznünk. A csínyekhez pedig természetesen használati tárgyak, dolgok is kellenek, és még azokhoz is kell valami, amin fel tudod használni a nálad lévő tárgyakat. Fontos, hogy az a dolog, amin a tárgyakat felhasználod, a Szomszéd által használt elem legyen. A csínyhez szükséges dolgokat a pályákon különböző helyeken tudod felszedni. Vannak olyan dolgok, amiket egy másik tárgy segítségével tudsz csak beszedni, például a kígyót a kövek alól egy egérrel tudod kicsalogatni, aztán begyűjteni. A változatosság ennyiben azonban még nem merült ki, ugyanis vannak olyan dolgok, amikhez egeres ügyességre is szükségünk van: egy nehezen hozzáférhető tárgy beszedéséhez egy karikán belül kell tartanunk a kurzort, amíg a zöld szín teljesen be nem tölti a karikát. Ha véletlen kimennél a körvonalról, akkor a szín bevörösödik, és fokozatosan lecsökken a hozzáférhetőségi folyamat.

Pokoli Szomszédok 2 Vakáción - 6. kép


Az elsütött csínyekért aranyérmeket kapunk, és ha sikerült a Szomszédod teljesen kihozni a sodrából, megkapjuk az aranydíjat. Amennyiben a játék során esetleg elakadnánk, vagy nem tudnánk, mit mire, illetve mihez is kell használni, a segítség mindig kéznél van - csak vidd rá az egeret a nálad lévő tárgyak egyikére, vagy a pályán lévő különböző dolgokra, látnivalókra, és rögtön elénk tárul egy szövegbuborék, ami legtöbb esetben rávezet minket arra, hogy mit is kell tennünk. Bár ez szerintem az esetek többségében (vagy egészében) egyértelmű, hogy mi mire is való. Ahogy az a játékhoz illik, némelyik buborék egy kis humorral is meg van fűszerezve.

Pokoli Szomszédok 2 Vakáción - 7. kép


Az utolsó epizódban a hazafelé tartó hajón tartózkodunk. A sztori vége az lesz, hogy Woody altatót tesz a hajó kapitányának bögréjébe, a kormány mellé pedig rossz koordináta-papírt rak le. A szomszéd mindig megpróbált feljutni a kapitányi fülkébe, hát most Woody kinyitotta az ajtót, így a Szomszéd kezébe kerül a hajó irányítása... És ezennel megszületett a Titanic 2, ugyanis a Szomszéd sikeresen nekimegy egy jéghegynek a hajóval, így aztán mindenki mentőcsónakkal folytathatja útját. Na de Woody-val mi történt? Nos, ő a Szomszéd csónakjára rögzített kötélen lévő mentőúszógumin van a Szomszéd sarkában... :)

Pokoli Szomszédok 2 Vakáción - 8. kép


Összességében a Pokoli Szomszédok második részére is ugyanazt kell mondanom, mint az elsőre: a maga kategóriájában nagyon jól sikerült játék lett. Régebben, évekkel ezelőtt igen nagy népszerűségnek örvendett a második rész is, mára azonban ez már lecsökkent, és ugyebár elavultnak számít. Gyermekkoromban iszonyatosan sokat játszottam ezzel a résszel is, így az is lehet, hogy csak én vagyok nagyon elfogult a játékkal. Ti mit gondoltok róla?
A fent látható képek saját kifényképezésűek!
20 hozzászólás

Vendég

6 éve, 4 napja

jójáték

válasz erre

Vendég

6 éve, 10 hónapja és 25 napja

mekkora szám volt ez még régen

válasz erre

Vendég

6 éve, 11 hónapja és 7 napja

hol kel leveni?

válasz erre

Vendég

7 éve, 1 hónapja

kis lány minek olvasam el hol lehet jáccani rajta nem akkarom el olvas ni mert tudom hogy kell jácani

válasz erre

Vendég

7 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nagyon jó blog,játékcikk!!

válasz erre

Marduk

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

Vendég írta:
hanem, itt interneten
Hát keresd meg

válasz erre

Vendég

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

hanem, itt interneten

válasz erre

Vendég

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

vicces, de nem úgy értettem

válasz erre

Marduk

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

Vendég írta:
hol lehet leszedni a teljes játékot? mert nem találom sehol
Boltból

válasz erre

Vendég

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

hol lehet leszedni a teljes játékot? mert nem találom sehol

válasz erre

rDAVE

7 éve, 2 hónapja

Nagyszerű játék, legalább kétszer végigjátszottam már és lehet előkaparom megint.

válasz erre

marco

7 éve, 2 hónapja

Ismét egy nagyszerű bejegyzés, ment a kesztyű!

válasz erre
12a(z) 2 -ből

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljarDAVE profiljaStarjumper profiljaNagyTamás profiljamarco profiljagery1113 profilja