Pocoktheadam - Xbox360

2014. február 14.
41.5531
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
 adambalonyi profilja, adatai
adambalonyi
Üdv mindenki !


Félre teszem , most a 3D-s cikkeket ,ígérem lesznek abból nagyon látványosak még ,de másról akarok beszámolni néktek. Közel 20 évig erősítettem a PC-sek nagyon-nagy táborát , habár nincs sok emlékem a 3-4 éves koromból apámék elmondása szerint ,akkor egy játék volt az aktuális kedvencem , mégpedig a Doom 1-2. Khm , igen eléggé durva ,hogy olyan kicsinek ,ilyen játékokkal játszottam ,de hellooooo nem lettem sorozatgyilkos vagy idegbeteg ....


Pocoktheadam - Xbox360 - 1. képPocoktheadam - Xbox360 - 2. képUtána most ugorjunk egy kicsivel nagyobbat úgy 1999-ig amikor apám hazahozta eredeti lemezen a Half-Life 1-et , úgy rávoltam buzzanva ,hogy le sem lehetett szakítani a géptől , nahjó apám ezt megtette mikor este 8-lett , abban az időben még odafigyeltek szüleim ,hogy időben menjünk el feküdni a tesóval, na de a lényeg ,hogy akkor még nem gondoltam egy percig sem ,hogy én valaha is arra adom a fejemet ,hogy konzolon , gamepaddel fogom játszani a lövöldét.


Pocoktheadam - Xbox360 - 3. képAkkor kezdődött bennem felötleni a gondolat ,hogy kell egy konzol amikor egyre több embertől hallottam ,hogy így a játékok úgy a játékok ,exkluzivitás ,nah az első ilyen pofán vágás az volt mikor a halo 2. része sokáig nem jelent meg pc-re pedig az első rész abszolúte a kedvenc volt.


Pocoktheadam - Xbox360 - 4. képOlyan mérges voltam a microsoftra és ez azután se változott mikor a Vistával együtt elérhetővé tették Pc-seknek nem is tudom hány év csúszással...

Sokan ismernek ,hogy iszonyat nagy jégkorong fan vagyok ,nagyon sokáig az NHL volt csak, pár éve már az EBEl-be játszó fehérvárnak is szorítok ,de az abszolút kedvenc a Pittsburg Penguins marad és az a pont mikor azt mondtam ,hogy végleg kell egy konzol az az volt mikor az EA többet nem adott ki NHL játékot PC-re , ha emlékeim nem csalnak ez a 09-es változat volt.

Hogy miért Xbox 360 lett azt ne kérdezzétek mert nem tudom... Az tudom ,hogy mi szól a konzolok mellett és most egy kicsit a PS-t is hadd fényezzem !

Ami egyértelműen a konzolok mellett szól az az egységes hardware, sokan bele se gondolnak ,hogy mennyire egyszerűbb feladat egy cél hardware fejleszteni , mint PC-re ahol a kombinációk szinte végesek , gondoljunk bele ,hogy hány memória gyártó létezik ,hány VGA gyártó stb..

Talán ,ha most belegondolok akkor azért választottam azt , mert sokkal jobban kézre áll ,mint a PS-e , de személyes vélemény.

Tehát hol jártam ? Igen egységesebb az architektúra ,mint a gépeknél és bizony az sem hátrány ,ha viszonylag nehezebb rá a warez , amit manapság szerintem már nem igaz ,talán az Xbox One-ra és a Ps4-re lehet mondani azt ,hogy egyelőre törhetetlen , de mint tudjuk semmi sem lehetetlen. Én személy szerint eredeti Boxal játszok ,tekintve még eléggé friss és ropogós és van még 3 hónapnyi live előfizetésem és bekell valljam tetszik ez a havi 2 játék és néha igen olcsón lehet hozzájutni jó játékokhoz.
Bioschok 1-2 , Far Cry 2 , Maffia 2 - 750 Ftért vettem live-om.
Midnight Club 3-at pedig kőkemény 500 Ft-ért habár ez a játék annyira nem jött be de ez személyes vélemény. Nyílván a PS-en is van valami hasonló rendszer azt nem ismerem, nem is azért írom ,hogy ez miért jó , de egyértelműen tetszik a kezdeményezés.

Mi az ami viszont nem jön be ?
Sajnos annyira nem voltam figyelmes így egy picit későn kapcsoltam ,hogy hiába az utolsó ráncfelvarrás , nagyon melegszik szegényke ,de a traktor zúgást legalább nem produkálja.

Mindent összevetve idáig azért nem bántam ,meg ,de egy kiegészítőm biztos nem lesz , mégpedig a Kinect , sajnos nem győzött meg.

A jövőben pedig válaszút elé kerültem , most melyiket vegyem majd meg ?

PS4 gyorsabb memóriával rendelkezik , de minden másban megegyezik az Xbox One-al. Ez a kérdés még nyitott marad nekem , ugyanis 1 évet mindenképpen várnék a vásárlással , mert addigra valószínűleg minden hiba jelenséget orvosolni fogják.

4 hozzászólás

WillThaWheel

5 éve, 8 hónapja és 16 napja

adambalonyi írta:
Hát igen , ezért is várok még egy évet , mert addigra valószínűleg játékok is lesznek
Nem kell elsietni ezeket az új dolgokat, még a végén megbánod Én is így vagyok vele...

válasz erre

Vendég

5 éve, 8 hónapja és 16 napja

HL1! Legnagyobb!

válasz erre

adambalonyi

5 éve, 8 hónapja és 16 napja

Hát igen , ezért is várok még egy évet , mert addigra valószínűleg játékok is lesznek

válasz erre

rDAVE

5 éve, 8 hónapja és 16 napja

"PS4 gyorsabb memóriával rendelkezik , de minden másban megegyezik az Xbox One-al." Majdnem megegyezik! Azért vannak ott különbségek.
Nem teljesen ugyanaz dolgozik a két konzolban, ráadásul a gyártok is belepiszkáltak. Valamint a PS4-ben dolgozik egy ARM proci és 256MB ram pluszba, külön az OS-nek és egyéb funkcióknak van.
Bár az tényleg igaz, hogy a legnagyobb különbség a GDDR5 és az eSRAM+DDR3 RAM adja, egyelőre legalábbis úgy néz ki, még meglátjuk mi lesz később.
Viszont nem is hardver alapján kellene dönteni, hanem játék alapján.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt