Pocoktheadam - Tales from the Borderlands

2015. február 08.
25.3621
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
 adambalonyi profilja, adatai
adambalonyi
Üdv újra néktek!


Lassan én is elcsendesedek és nem fogok ilyen gyorsan rohamléptékben teszt-teszt féleségeket írogatni nektek, hiszen ott van a saját oldalam is amit nem ártana végre feltúpírozni még, de addig amég van időm fogadjátok a mostani teszt alanyunak ami nem más, mint a Borderlands világában játszodó Tales from the Borderlands egyenesen a telltale-től.

Mielőtt elolvasnád a teszt előre leszögezem, hogy a játékról leírom jót és rosszat és nem fogok köntörfalazni amennyire is a kedvenc lett az utóbbi időkben a Borderlands mitöbb, az 1.részt x360-on most kedztem újra, hogy egybe ledaráljam a 3 részt ugyebár Borderlands 1 - Pre Sequel - 2.rész mert ugye hivatalosan ez lett a sorrend.

Na de mire számítsunk hiszen Telltale az Telltale, ami az eddigi kalandjaikban mükődött az az a párbeszédek megfelelő kiválasztása és igaz ez még csak az episode 1 volt, de úgy mint az elöző játkaikban pl : walking dead, among us stb.. Ami bajom van a Telltale játékaival, hogy ezt leszámítva nem nevezném kalandjátéknak inkább interaktív mesélésnek, ahol bizonyos dolgokban mi döntjük el, hogy-hogyan tovább.

Főhösünk :
Haver:
És a mindig kell egy nő a kalandba:


Tehát Rhys, Vaughn és Fiona lesznek még mások is de ők róluk inkább nem írok mert még nem dőlt el, hogy miylen szerepben fognak tetszelegni, jajj de van még egy a genya fönők:

A story ott kezdődik, hogy régi fönőkünk megígért egy előléptetést, de közben Vasquez átveszi a fönők szerepet, azt nem mondom meg, hogy hiszen azokat a jelenetekt érdemes mi magunk végig nézni. Az angol szikron pazar tényleg elhiszed, hogy a machonak, tökös legénynek bemutatkozó föhösünk valójában egy nagy pofájú balfék, de Vaughn haverunk se sokkal jobb. A bonyodalmak ott kezdődnek, hogy Vasquezen számunk kérjük az előléptetésünk mire ő gyakorlatilag vissza fokoz minket portássá, jajj de jó tipikus Hyperion szemétség... Ja igen mert Pre-Sequelből jól ismert Hyperion bázison dolgozunk :). Nem baj nem keseredünk el, de miközben ezen vitázunk Vasquezhez befut egy telefonhívás és véletlen kihangosítva marad így mi mindent letudunk fülellni, a nagybecsü új fönők valamilyen örűlt üzletet kíván kötni 10 millióért, még pedig egy Vault Key-t akar vásárolni.

NA többet nem lövök le a storyból, kövezzetek meg én a walking dead-et nem néztem így ott nem tudtam relevánsan hozzá szólni, de itt... itt ... Hát olyan storyt sikerült lerakni abban 2-3 órában, hogy a végén gyakorlatilag már követeltem a következő epizódot, lesz itt minden, humor édes istenem de milyen humor ? Tim Schafer féle humort képzeltejek el, lesz itt sírás-rívás, úgy-hogy ez a pilot epizód ez úgy sült el, ahogy a nagy könyvben megvan írva, oda tapasztot a játék az elejétől a végéig és valószínűleg újra végig viszem majd csak más párbeszédekkel, hogy a jövőben többféle befejezést, végkifejletett is láthasssak.

A szinkron, a hangok a zenék egyben vannak, de nagyon még is van egy hiányérzetem és sajnos az a kalandjáték hiánya, vagyis amit már fentebb említettem, ez nem kalandjáték, hanem interaktív film ahol mi döntünk. Ezért akármennyire is szeretnék rá max pontot adni ezért nem igazán tudok.


A játék nálam 10/7-et ér és nem többet nem kevesebbet, 10-et pedig számra nem veszem .... :) :D

Ha a jövőben nem változtat a Telltale ezen akkor újra visszahozzák az interaktív filmeket , de a kalandjáték kategóriában elfogkak vérezni főleg, úgy hogy mostanapán jelent meg a Grim Fandago remastered és még jönni fog a Day of the Tentacle felújított változata....


+Borderlands világ
+Nagyon jó szinkron

- Ez nem kalandjáték
2 hozzászólás

adambalonyi

7 éve, 11 hónapja és 5 napja

Félre értés ne essék nem a játéknak mondtam, hogy rossz egyszerűen csak nem kalandjáték kategória ! De ezt imádom nemsokára neki esek a game of thrones-nak és a műveletlenségemet pótolom mert x360-on meg a walking deadnek fogok neki esni

válasz erre

PaulMarloW

7 éve, 11 hónapja és 5 napja

Az, hogy nem tudod hogy milyen játékokat készít a talltale games, az ne a játék hibája legyen már.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt