Pocoktheadam - 3D render tanulás és egy kis stream

2015. február 03.
25.8871
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
 adambalonyi profilja, adatai
adambalonyi
Sziasztok! A mostani blogbejegyzést két felé kell, hogy szedjem hiszen túl vagyok egy live streamen illetve az elmúlt időszakban nem múlt el nyomtalan a 3D-zés az életemből egyszerűen csak sok idő elment más jellegű munkákra, de a fő munkát amit elválaltam azt elkészítettem így maradt egy kis idő újra az autókra.


Na de elöször is túl vagyok a live streamen aki látta, vagy akkor nézte azt mondta, hogy jó az irány aki meg esetleg még nem látta az a youtube csatornámon, vagy a weboldalomon megtalálja, a weboldal címe felvan tüntetve a profilom alatt így aki még nem látta az is elmondhatja a véleményét!

Így a jövőben mint a videóban is elhangzott a 0-ról elfogunk kezdeni valamilyen autó modellezést aztán belemegyünk később interior, exterior, renderelés stb... ezt már a múltkor kitárgyaltam.

Mint mondtam voltak megbízásaim amiért nem volt időm és, ha éppen volt szabadidőm akkor tanultam tovább a dolgokat illetve, hogy a streamnél maradjak összehoztam itthon egy kis mókát !

A történet egyszerű aki ismeri a csodás steamet az tudja vagy tudhatja, hogy képes streamelni játékokat így, akár egy sokkalta gyengébb notebookon is játszahatunk majd a GTA V-el esetleg Far Cry 4 stb. ami ott elméletben nem futna hiszen csak a képet és az irányítást streameli át, hát gondoltam egy merészet, ha itthon vagyok akkor mi a jó búbánatért játszanék notebookon ellenben, ha több napot máshol töltök, szülők, nagyszülők , stb... akkor úgy is nálam a notebookom akkor hogyan tudnék úgy játszani, hogy elindítom távolról a gépemet és a gépem streameli a dolgot ?

A válasz egyszerű! Ugye alap biztonsági előírás legalábbis részemről, hogy portot nem nyitunk ki elméletben nem akarjuk azt, hogy ember fia borja ( marha) turkáljon a gépünkben ezért a routert is bevetettem amire egy openvpn servert varázsoltam, majd egy openvpn clientel becsatlakozok az otthoni hálózatra! Miért jó ez? Azért mert egy általam választott porton működik a dolog nyílván nem a gyári 1194-es porton hagyom hanem jól kitalálva olyan helyre rakva ahol az ember nem is keresné, így gyakorlatilag 1 port van nyitva 5-6 helyett.

Kipróbáltam ha a gépemet távolról felélesztem (WOL - Wake on LAN) és az automatikusan elindul belép a steambe és a távoli gépen ami a notebook látszik, hogy egy hálózaton van a steam is úgy érzékeli, így az otthoni gépemről streameli a kis notimra a játékot. Ilyenkor lejjebb kell adni a grafikai igényeket, de 720p-ben 10-12 Mbitnél tökéletesen játszható és élvezhető mínőséget kapunk !!!

Én ajánlom mindenkinek egy próbára hiszen ez a VPN-es dolog nem egy bonyolult dolog, biztonsági okokból is megéri mellesleg ki ne akarna játszani olyan helyen ahová a bika gépét nem viheti magával, de mondjuk kiváncsi, hogy mi lesz az adott storyban, vagy éppen tolna egyet a helyi haverokkal fifat vagy akármit.....

A másik dolog az pedig a 3D render, az utóbbi időben elég rendesen ráfeküdtem, mert ez nagy hiányoságom volt, ahogy az anyagozásban is kellett fejlődnöm így a jelenlegi raw azaz nyers forrást megmutatom nektek, hogy jelenleg így állok ! Az autók még mindig ugyanazok leszámítva, hogy a porsche 956-os le mansi autó újra lett modellezve !!

íme sorban ők :







































2 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 11 hónapja és 9 napja

[Tiltott felhasználó!]

Tommy

9 éve, 11 hónapja és 10 napja

Szép, nagyon szép munka! meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profiljaBotyi profilja