Pocoktheadam - 3D és a jövő , játékok nyáron.

2014. július 25.
42.4531
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
 adambalonyi profilja, adatai
adambalonyi
Üdvözlök mindenkit újra itt !
Advertisement


Réges régen egy messzi galaxisban.... Ja nem, de majdnem ott a lényeg, hogy jó régen jelentkeztem már valami infóval vagy bármilyen képpel akár sajnos a nyár ilyen..

Elöszőr is ami nagy hír sokatok emlékszik talán, hogy írogattam, készülget az animációm na most ez valóban így van rengeteg nyersanyag készen van már és hamarosan a vágó softwarbe kerül betöltésre és hamarosan a youtube csatornámra kerül feltöltve.

A másik nagy hír, hogy hamarosan [sikerült rFactor 2 alá ]modok tömkelege vagy inkább autó pakkok kerülnek kiadásra. Elsőre kb 5-6 autó lesz kiadva és folyamatosan jönni fognak az RF2 alá, amolyan simracewayesen csak azzal a különbséggel, hogy teljesen ingyen.

Habár jelentkeztem a cikkírásra, kicsúsztam a határidőből így lentebb olvasható a tesztem.

Grid autosport

Első játék tesztem a Grid Autosport, nagyon régóta vártam az új részre, bár nem szeretem annyira az árkád, fél árkád jellegű autós játékokat az 1. rész kifejzetten tetszett mitöbb abba beleéltem magamat. A 2. rész próbált újító lenni a maga nevében, de szerintem egy óriási vissza lépés volt, de a hangulat még így is megmentette, aztán a grid autosportra kaptunk ígéretet, szebb grafika, okosabb ellenfelek, belső nézet stb.. nézzük át mi valósult meg belőle..

Az első és második résztől is még jobban eltér az itteni menet, hiszen van Touring, Endurance, Open-Wheel stb.. csoportok, próbáltak sok verseny típusból kedvezni erre nem is lehetne panasz, de akkor miért is beszélek erről ilyen bajlósan ?

Kezdjük a legelejétől, elindulunk az első versenyünkön, ahol az első szembetűnő dolog, hogy a grafika nem változott nagy mértékben viszonylag rendben van ebbe nem köthetünk ahogy a hangokba se nagyon, minden eléggé rendben van igaz néha valamilyen bug fajtán érdekes hangokat sikerült az enginek produkálni, de ezt betudom kis hibának hiszen nem volt zavaró, nem arra kell gondolni, hogy kezdő kislány próbálja a hegedűjén éppen megkeresni a hangokat.

Na de ahogy elindulunk az első kerekes járgányunkkal fordulat számot eltaláltuk a rajtnál és megyünk is balra a kanyarban... vagyis mennénk egész pontosan, ugyanis az AI vagyis magyarosa csak MI olyan érdekes dolgot produkál mint román kamionos az autópályán, azaz bizonyos szabályokat egyáltalán figyelmen kívül hagy vagy nem is ismer.


Pocoktheadam - 3D és a jövő , játékok nyáron. - 1. kép



Aki egy kicsit is nézett autóversenyt, bármit akár az amerikás sorozatokat az tudja, hogy mi az a maximum dolog amit elkövethet a másikon és itt most nem az F1-es díszlányok gyülekezett értem a " Négy kerékkel elhagytad a pályát című "hanem egyszerűen az AI kilök , nem kilök elakar taposni, mintha nem is lennél a pályán. Ez túraautó esetében bizonyos esetekben elfogadott az adok-kapok, de az állandó jellegű szinte az autóm szétzúzására irányuló megmozdulás is sok...

A másik ami miatt nem ment volna a balra kanyarodás nagy sebességnél az a bizonyos első kerék meghajtás. Aki üllt autóban tudja, mi a különbség 3 fajta hajtás között [első , össz , hátsó - kerék]azaz az első kerekesnél bizonyos helyzetekben alulkormányzottságnak kéne lennie azaz hiába forgatod a kormányt az bizony nem fog elfordulni. A fordítottja a túlkormányzást a driftesek szokták élvezni, ez az amikor a nyergesvonatónál megelőzi a szállítmány a kamiont :), na itt valami eszméletlen módon elvan rontva szerintem hiszen az elsőkerekes autókkal is úgy tudtam csúszkálni mintha hátsó meghajtásúak lettek volna, ez engem speciel végig zavart, de nem csak ez volt az egyetlen.

A másik nagy pofon a nyitott kasznisoknál azon belül is az F3-as iletve talán a GP2(?) autóknál ért :


Pocoktheadam - 3D és a jövő , játékok nyáron. - 2. kép



Ugye ezeknek az autóknak van egy olyan tulajdonsága, hogy az embernek az agyát át kell állítani, ugyanis jóval nagyobb kanyar sebesség érhető el .. vagyis ez a valóság itt ha megpróbálkozunk vele, olyan imbolygás fog előállni, mintha egy átmúlatott éjszaka után a haverok kocsival visznek haza minket, szinte örökké valóságnak tűnhet az egész.... Egy pillanatra hadd hasonlítsam össze az rfactor sorozattal, ott ha megindult az autó egy kis korrigálás után sikerült egyenesbe hoznom a gépsárkányt. Itt szinte akkor járunk jól, ha hagyjuk hogy egy picit elvesszünk a zöld legelők mezején és onnan szedjük össze magunkat..



Pocoktheadam - 3D és a jövő , játékok nyáron. - 3. kép




Ahogy haladunk előrébb a játékban azt vesszük észre, hogy az első részben jó bevállt nagyon minimál story itt bizony végleg eltűnnik olyanniyra, hogy egy idő után monotonná fog vállni. Summázva az egész játékot ettől eltekintve, nagyon sokáig képes lekötni, aki egy kicsit is imádja az autóversenyzést, de ne ettől várjuk a megváltást.

Talán egyszer ez a kategória is kap olyan játékot ami méltó lesz, ha vágyakozásom példa mutásba kéne átformálnom akkor a Forza Horizon játék menete, irányítását viszont várnám egy ilyen játékban....

Az én összesítésem 10 / 5

- Egy idő után monotonná vállik
- AI mint olyan gyakorlatilag nem nagyon ér semmit
- Csapattársunk vezérlése a maradjon a seggén, menjen törjön útat semit se ér.
-Irányítás olyan mintha menetközben gondolkozna a játék, hogy most sim vagy árkád vagyok ez bizony kanyarokban idegesítő...
3 hozzászólás

petrovicsz

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

adambalonyi írta:
Egy sorozat relatíve akkor kap nálam 3-as körüli osztályzatot, ha mondjuk az elöző rész újra becsomagolva. De itt sok mindent elba****intottak... maga a játék nem lenne rossz, de az irányítással képes megölni azt... szerntem ha visszatérne a Grid 1 irányítása és maradna ez a kocsi felhozatal még lehet 75% körül is
Grid1-nél nincs is jobb a sorozatban. A 2 nagyon tré volt, ez meg grafikailag ok, de semmi másban nem jó.

válasz erre

adambalonyi

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

Egy sorozat relatíve akkor kap nálam 3-as körüli osztályzatot, ha mondjuk az elöző rész újra becsomagolva. De itt sok mindent elba****intottak... maga a játék nem lenne rossz, de az irányítással képes megölni azt... szerntem ha visszatérne a Grid 1 irányítása és maradna ez a kocsi felhozatal még lehet 75% körül is

válasz erre

petrovicsz

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

10/5. Úgy látom nem annyira jött be!röhögő smiley Nekem sem amúgy de azért én 50%-nál többet adnék neki. Az a baj hogy semmi újdonságot nem hoz.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljaManiac profiljamarco profilja