PlayIT, ahogy én láttam

2015. április 29.
27.0801
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
zolika1994 profilja, adatai
zolika1994
Eltelt egy újabb PlayIT, ám ez egy kicsit más volt, mint a többi.


Már az elején gondolhattam volna...Gondol vissza utólag a szerző az elmúlt hét(vége) eseményeire. Jut eszembe, Squirtle-ről nem hoztam képeket, de majd arról akkor holnap írok egy pár szavas szösszenetet.

Szóval az idei első PlayIT számomra egy pici visszaesésnek számít az elmúlt évekhez képest. Konkrétan megfogalmazni nem tudom, mi lehet a baj, próbálom körüljárni, mik lehetnek az okok.

De még csak hét eleje van, szabad hetes vagyok, csinálom ezerrel az ajándék Pokémonokat. Egész jól haladok vele, nem, gáz egyátalán ha átjönnek a haverok játszani, vagy csak úgy, mert rég láttuk egymást. Ahhan, na remélem ezt most és utoljára hittem el, hogy haladni tudok, ha haverozok is "munka mellett".

Történt ugyanis, hogy szerettem volna marco-t meglepni egy csak neki és a GC-nek szánt ajándékkal, kb. január óta ezen is tevékenykedek (részleteket is osztottam meg néha-néha, de semmi konkrétat). Nos a haverok nálam levése, valamint az enyhén félretervezett elkészítési időnek köszönhetően, péntek este 8kor jött az ítélet, hogy akkor ezt sajnos most nem adhatom oda, csak a Pokémonokat viszem, mivel még a standra való maketteket is elő kellett készítenem az utazásra. Az előkészítés így végül sikeresen lezajlott, minden bent a kocsiban, indulás reggel 6kor.

Amihez már 5:10kor ébren kellett lenni, hogy reggelizzünk és úgy unblock felébredjünk. Igen, itt többes szám van, ugyanis már 1 éve, hogy bátyám az én személyes GLS-em, mivel jogsi hiányában ő hozza fel a maketteket. Ettől függetlenül mindig szívesen segít, bármilyen stand körüli tevékenységben, marco legyen rá a tanú.

Reggel pici kavarodás után, de eljutottunk a SYMA-hoz időben, semmi késéssel, pedig én a késős emberek táborát erősítem. Imádom ilyenkor látni a sorban álló embereket, akik már kis számban, de képviseltették magukat, hogy bemehessenek. Mi pedig behajtunk a VIP/Szakmai részhez. Ez mindig felbecsülhetetlen lesz a számomra, azt hiszem. Az idő olyan 7:00- 7:15.

Leparkolunk, marco-val gyors tali, jegy átadása, bemegyünk, viszünk be egy pár konzolt, cuccot. Ugyebár a stand ott áll, ahol tavaly is, remek ötlet a projektorok miatt sarokba költözni. Lepakolunk, állítjuk be a dolgokat. Ha már megyünk ki, visszafelé hozzunk be egy pár makettes dobozt is, amihez szerencsére a C csarnokban, a Veletech rendezvéynről kértünk a kedves standosoktól 1 kocsit, így egy körből meg tudtuk úszni az egészet. Szerencse a szerencse mellett, hogy szinte a bejárathoz tudtunk átparkolni, így ennyit spórolva magunknak.

Telik az idő, szépen haladunk, pakolás közben persze játékra is jut idő, amiben marco az Arcade Stick-en le is aláz gyorsan az MKX-ben. Életemben most először játszottam ezzel, de nem a verekedős játékok a favoritjaim. A maketteket is gyorsan a helyére tettük. Lassan elnyeri a teljes képét a stand.


PlayIT, ahogy én láttam - 2. kép



Eljön a 9 óra, halljuk, hogy számolnak vissza...3...2...1... Sprintel mindenki, aki lassabb volt és kapcsolt időben ő már nem sietett, elkezdte nézegetni a standokat, vagy mégis megpróbált átmenni az A csarnokba. Élvezet ilyenkor nézni, hogy rohannak igazából teljesen feleslegesen...

Szállingóznak a standhoz is az emberek, találkozok már most ismerős arcokkal, akiket csak itt látok. Már az akciók kihirdetésekor láttam, hogy olcsó lesz a Dishonored GOTY verziója, amire mindenképp le akartam csapni, hiszem imádom a játékot és ebben a verzióban még nem tudtam megszerezni. DLC-stől mindenestől 3000 Ft ezért a remek címért ajándék, de komolyan.

Megfordult a fejemben, hogy még 9 előtt megveszem, de nem akartam odamenni olyankor a standhoz, a Deluxe és Collectorosok szeme láttára megvenni előttük a címet. Arra gondoltam, hogy zárás előtt bezsebelem, úgyis marad belőle, sokan szerintem nem értékelik a játékot eléggé. 3/4 10kor mesélek erről a többiek aztán az unszolásukra odaálltam a sorba, mert inkább most álljak sorba, amíg kevesen vannak. A tipp jól jött, 2-3 perc várakozás után, már adtam is át a készpénzt a pénztárosnak, így a nap egyik fő küldetését teljesítettem.

Elérkezett a 10 óra, szállingóznak be az emberek. Később kiderült, hogy több, mint 18000 ember volt a rendezvényen, ám én mégis azt éreztem, hogy nem voltak annyian. Viszont amint biztos éreztem, az a dög meleg, ami a B csarnokban volt, már bocsánat. Egyszerűen nem járt a levegő, és nagyon gyorsan átcsapott ez negatív irányba. Később persze nyitottak ajtókat, de mint halottnak a csók.

Az A-ban nem volt ennyire siralmas a helyzet, ott a nagy "üresség" jutott az eszembe. Még egy komplettt stand elfért volna, annyi hely volt üresen. Látszott, hogy a Sony nem képviseltette magát saját standdal. A C-ről nem tudok nyilatkozni, ugyanis megint kimaradt számomra a Veletech. :(


PlayIT, ahogy én láttam - 6. kép



Ahogy telt az idő, és a makettek mögül szemléltük a tömeget, 2 dolgot vontunk le: Nagyon kevés a cosplayes, valamint nagyon sok a fiú a rendezvényen az elmúlt évekhez képest...

Az előbbi tényre az lehet egy jó ok, hogy 11-12én volt a MondoCon, és aki pl. félévente csak 1 rendezvényre jön fel Bp-re és cosplayezik, az inkább oda megy el, semmint ide. Nagyon sajnáltuk, nagyon jó cosplayeket lehetett látni.

A nap ezután már-már szokásos PlaIT hangulatban telt el, az emberek jönnek-mennek, fényképeznek, kameráznak, mindenhol sor van. A maketteket is persze rengeteg ember nézi meg, és most is nagyon sokan várták a szokásos GC sorsolást 2 óránként, amire megint nagyon sok ember jött össze.


PlayIT, ahogy én láttam - 7. kép



Újra rengeteg ajándék talált gazdára (titkon egy RoG-os sapka nem lett volna rossz, de hülyén festek sapkában), poszterek, játékok, DVD-filmek és most, az első alkalommal 3 Pokémon is, ami szemmel láthatóan elnyerte a nyertesek szívét. Sajnos, csak a második kiszotása után jutott eszembe, hogy képet is csináljak (nembaj Zoli, ülj le egyes) de 'mily véletlen, az utolsó kettő makettet, pont egy barátnő páros nyerte meg, akik nagyon örültek nekik, révén, hogy szeretik a Pokémont.


PlayIT, ahogy én láttam - 3. kép



Nagyon most nem járkáltam el a standtól, de egyszer legalább körbejártam az A csarnokot, beszereztem néhány GameStar-t, amit ha nem szólok, marco szépen ki is osztott volna, a sorsoláskor :D

Délután Balaar is kint volt a helyszínen. Azt kell, hogy mondjam a korábbi PlayIT-ekről "ismertem" marco-t és tudom milyen élőben és ezért tudtam, hogy amit a Flash-ekben szokott csinálni, az nem szerep, Ő tényleg ilyen. Nos, Balaar szintúgy. Szóval aki, azt hiszi, hogy csak a kamera előtt "ökörködnek", azt ki kell ábrándítsam, Ők tulajdonképpen a való életben is hasonlóképp viselkednek, ami szerintem nagyon jó, mert ettől lesz tényleg egyedi a műsoruk.


PlayIT, ahogy én láttam - 4. kép



Zárás előtti órákban, már jóval kevesebben vannak, ilyenkor van esélyem kipróbálni a standon kiállított Playseatet, valamint sikerült picit Hyrule Warriorsozni is. Mind a 2 cucc nagyon jó, kitartok a múltkori állításom mellett, hogy a Hyrule Warriors számomra Systemseller is lehetne (tegyél mellé egy Splatoon-t és megvettél kilóra ;) )

Napközben mikor éppen úgy volt szabad az ember, remekül el lehet beszélgetni marco-val a szakmáról, annak helyzetéről, vagy igazából bármi másról is. De ezt nem csak én mondhatom el, alig volt idő, mikor tudtunk beszélgetni, pedig ott voltunk egymástól 5 méterre.

Este már néhány embert a Secu-sok zavartak ki, pedig még szívesen eljátszadoztak volna a kioszkokon és ezzel együtt mi pedig álltunk neki a pakolásnak, ami szépen rendben le is zajlott, az Acer-es kollégának segítettünk rendben elcsomagolni a monitorokat és a projektorokat, majd minden mást is eltettünk nyugóra, a makettek is visszamásztak a dobozba. Az idő 19:00-19:30. Mindannyian gurulunk ki a sorompó alatt, indulunk haza, hogy kipihenjük ezt a fárasztó, ám annyira nem is rossz napot.

Biztos sok dolgot kihagytam, remélem emlékezni fogok rájuk majd később...


Most, hogy írásom végére értem, szeretném megköszönni újfent marco-nak, hogy immár 1 éve részese lehetek a stand részének, hogy lehetőséget ad, hogy másoknak is megmutassam azt, ami neki elsőre is tetszett, pedig akkor még csak egy ötlet volt a részemről. Remélem még sok közös rendezvényünk lesz a jövőben.


PlayIT, ahogy én láttam - 8. kép



Válasz, kérdés, észrevétel lent vagy üzenetben. Továbbá, ha tetszett a poszt, tekintsd meg az előző témával kapcsolatos bejegyzéseimet ;)



PlayIT, ahogy én láttam - 5. kép



totya0108
20 hozzászólás

zolika1994

9 éve, 8 hónapja és 27 napja

xpforever írta:
Szia Marco!
Láttam, hogy lesz a városomban, vagyis Pécsen is PlayIT. A Gamechannel ott lesz? Mert ha igen, akkor mindenképpen megyek.
Amúgy is menj el, mert:

1)hogy lásd milyen vidéken a PlayIT

2) be tudj róla nekünk számolni, akik nem lesznek ott.

válasz erre

zolika1994

9 éve, 8 hónapja és 27 napja

Gólem írta:
Nagyszerű kis insider blog, öröm volt olvasni! mosolygó smiley

Szuperek a szobraid, a stand meg ismét hozta a formát, csak a MKX-hez nem fértem oda. mosolygó smiley
Örülök, hogy tetszik, és hogy tetszett a stand. Jobb, is, hogy nem fértél oda, olyan unofficial bajnokság ment ott, hogy le is tépték volna a fejed röhögő smiley

válasz erre

xpforever

9 éve, 9 hónapja

marco írta:
Egyik vidéki rendezvényre sem megyünk xpforever, sajnálom. szomorú smiley
Kár érte pedig, Pestre meg nem hiszem, hogy elmegyek (talán majd pár év múlva).

válasz erre

marco

9 éve, 9 hónapja

xpforever írta:
Szia Marco!
Láttam, hogy lesz a városomban, vagyis Pécsen is PlayIT. A Gamechannel ott lesz? Mert ha igen, akkor mindenképpen megyek.
Egyik vidéki rendezvényre sem megyünk xpforever, sajnálom. szomorú smiley

válasz erre

Gólem

9 éve, 9 hónapja

Nagyszerű kis insider blog, öröm volt olvasni! mosolygó smiley

Szuperek a szobraid, a stand meg ismét hozta a formát, csak a MKX-hez nem fértem oda. mosolygó smiley

válasz erre

xpforever

9 éve, 9 hónapja

marco írta:
Nagyon szívesen kérem tisztelettel. mosolygó smiley

Mi pedig köszönjük a különleges játékélményt amit kihoztatok.

De a pufifejű marcoért még számolunk. röhögő smiley
Szia Marco!
Láttam, hogy lesz a városomban, vagyis Pécsen is PlayIT. A Gamechannel ott lesz? Mert ha igen, akkor mindenképpen megyek.

válasz erre

marco

9 éve, 9 hónapja

OtterWorks_Blogger írta:
Na végre valaki írt egy beszámolót a playIt-ról. Marco-ra hiába várok. :-D Köszi Zolikaaa, igen részletesre sikerült. ;-)
Itt ragadnám akkor meg az alkalmat, hogy a OtterWorks nevében megköszönjem, hogy ismételten kint lehettünk ezen a rendezvényen és ismét a legmenőbb standon. ;-) Köszönjük Marco, köszönjük GC! ;-)

Nekünk nagyon tetszett a kiállítás. Engedjétek meg, hogy rDave szavaival jellemezzem: vidrasztikus volt. :-)

Jójó Zolikaaa, tényleg lehetett volna több cosplayes baby. :-)

Nagyon szívesen kérem tisztelettel. mosolygó smiley

Mi pedig köszönjük a különleges játékélményt amit kihoztatok.

De a pufifejű marcoért még számolunk. röhögő smiley

válasz erre

zolika1994

9 éve, 9 hónapja

rDAVE írta:
Vidékivel az a baj, hogy képtelenség akkora banzájt csapni, mint BP-n, bár a szegedire lehet elnézek és akkor majd blogolok egyet. mosolygó smiley
Azt gondolom, hogy igyekeznek a lehető legtöbbet majd kihozni belőle

válasz erre

rDAVE

9 éve, 9 hónapja

zolika1994 írta:
Valahol egy kicsit már a kezdetektől fogva elveszik egymástól a látogatókat a CON-ok és PlayIT-ek. A vidéki rendezvényekkel szerintem várjunk egy kicsit, még jól is elsülhet, bár a szervezőknek hatalmas erő mindet jól megcsinálni, kérdés, meddig bírják...
Vidékivel az a baj, hogy képtelenség akkora banzájt csapni, mint BP-n, bár a szegedire lehet elnézek és akkor majd blogolok egyet. mosolygó smiley

válasz erre

zolika1994

9 éve, 9 hónapja

OtterWorks_Blogger írta:
Na végre valaki írt egy beszámolót a playIt-ról. Marco-ra hiába várok. :-D Köszi Zolikaaa, igen részletesre sikerült. ;-)
Itt ragadnám akkor meg az alkalmat, hogy a OtterWorks nevében megköszönjem, hogy ismételten kint lehettünk ezen a rendezvényen és ismét a legmenőbb standon. ;-) Köszönjük Marco, köszönjük GC! ;-)

Nekünk nagyon tetszett a kiállítás. Engedjétek meg, hogy rDave szavaival jellemezzem: vidrasztikus volt. :-)

Jójó Zolikaaa, tényleg lehetett volna több cosplayes baby. :-)

Marco is előbb-utóbb hozza majd biztos mosolygó smiley) Lehetett volna részletesebb is, főleg ha pl úgy csinálom, hogy már aznap csinálok jegyzeteket, csak úgy vagyok vele, hogy nincs kedvem annyit írni.

válasz erre

zolika1994

9 éve, 9 hónapja

csirkee írta:
Jól sikerült a csapatkép röhögő smileyröhögő smiley mindenki máshova néz!

Jó beszámoló lett. És tényleg felemás volt ez a Playit, de azért most sem volt rossz.
Mert a normális beállású-t választani túl mainstream. Köszi a dícséretet. mosolygó smiley

Majd a következő nagy PlayIT csak jobb lehet ennél. Vagy ha mégse akkor nagy bajok lesznek.

válasz erre

zolika1994

9 éve, 9 hónapja

rDAVE írta:
A végén a MondoCon és a vidéki PlayITek ölik meg a rendezvényt. röhögő smiley Mondo egyre nagyobb gamer téren (volt PS stand is és nem a GC-nek kellet belülről szabotálni, bár az a felállás még jobban tetszik röhögő smileyröhögő smiley) és rengeteg cosplay-es van ott. Ezek a vidéki playitek meg csak elveszik a nagytól az energia forrást, viszont nem lesznek akkora durranások, mint kellene... mosolygó smiley Persze lehet nem ez lesz, csak elmélkedem... mosolygó smiley
Viszont gratula a munkádhoz, még mindig nagyon jók! mosolygó smiley
Valahol egy kicsit már a kezdetektől fogva elveszik egymástól a látogatókat a CON-ok és PlayIT-ek. A vidéki rendezvényekkel szerintem várjunk egy kicsit, még jól is elsülhet, bár a szervezőknek hatalmas erő mindet jól megcsinálni, kérdés, meddig bírják...

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja