PlayIT előtt

2016. november 15.
28.7291
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Imperator profilja, adatai
Imperator
Régen jelentkeztem bloggal, hát most kaptok egyet. :)


Jövő hét szombaton kerül megrendezésre a hazai gamer közösség egyik legnagyobb rendezvénye, a budapesti playIT. Ez a mondat akár egy marketingszöveg is lehetne, viszont nekem nem a reklámozása a célom, habár mindenképp ezt teszem ha írok róla. Na mindegy. A lényeg, hogy valamiért úgy határoztam, hogy elmegyek és megpróbálom jól érezni magam. Mivel én piszok gazdag ember vagyok, rögtön egy Collector jegyet szereztettem be a barátommal, hogy a lehető legjobb élményt kapjam. Hogy őszinte legyek, nem is annyira a playIT érdekel, hanem inkább az utána lévő koncert, a Video Games Live, vagy valami ilyesmi a neve. A pénzes jegy ára tartalmaz ide egy belépőt, lényegében ingyen vehetek részt (főleg hogy közel tizenötezret költöttem arra a jegyre, elvárható hogy ne legyen plusz költség). Sajnos idén plusz újdonság, hogy van még egy jegytípus, ami közel harmincezer magyar forintnak felel meg. Persze, természetesen megéri, mert aki ilyen jegyet vesz, az még külön találkozhat is a jutubosokkal, így ha szerencsétlen videósokat nem fárasztották le eddig, akkor most még jobban meggyűlölik ezeket a rendezvényeket. :) Szóval ja, ez a jegy is leginkább csak farokméregetésre jó.

Közben nézegetem mik lesznek az ajándékok a jegyem mellé. Emlékszem régebben én csak dölux jeggyel rendelkeztem, így ahhoz egy pólót kaptam, a collectorosok meg meglepi csomagot a póló mellé. A leírás alapján nem lesz zsákbamacska, viszont póló sem, aminek nem örülök, mert egyrészt nekem kéne már egy új póló, másrészt még a jegyek is drágábbak. Viszont a deluxosok is szép számú cuccot kapnak, sőt, ők még jobban is járnak, ha az én igényeimet nézem.

Egyébként egy valamit nem értek. A jegyárak minden egyes playiten csak nőnek, közben maga a jegy kinézete egyre primitívebb lett. Oké, nagyobb helyszín, több ember fizetése stb indokolja, hogy 3-4 év után már közel a kétszeresét kérik el a jegynek, viszont a jegyek kinézete lehetne igényesebb. Főleg ha az ember drágább jegyet vesz, elvárja hogy ne egy gagyi papírborítékba kapja meg, hanem minimum egy kartontokba, mint kb két éve. Még az érzést se adják meg, hogy megérte ezt venni.

#kep1#

Aztán a lényeg, a koncert. A csillagok is úgy álltak össze, hogy nekem is legyen pénzem, és el is tudjak menni, sőt még érdekel is az egész. Ami viszont engem zavar, az a szervezés. Ugyanis ha részt akarok venni a koncerten ingyen, akkor regisztrálni kellett a jegyemet nov. 1-je előtt. Nos én ezt megtettem, de visszajelzés még nem érkezett. Még most, mikor írom a sorokat, két héttel a rendezvény előtt, még mindig nem értesítettek sehogy. Mert mi van akkor, ha elrontottam egy betűt? Mikor tudok módosítani rajta, majd 25-én péntek este küldik ki a visszaigazolásokat? Ha nekem meg nem jött, akkor mikor és kinek anyázzak? Bizonytalanságban tartják a tisztelt vendéget, ami nagyon nem szép dolog. Oké hogy nekik is biztos sok a dolguk, de ne a végén szóljanak már könyörgöm. Főleg hogy utólag kiderült, hogy csak sima állóhelyet biztosítanak, szóval nagyon frankó lesz közel 12 óra sorbanállás után még 2-3 órát állni pluszban. De ez csak apróság.

Még egy dolog, a lényeg, az akciók. Azok mégis hol vannak? Egyik legjobb dolog a playiten, hogy minden nap kiraknak egy képet, hogy milyen játékot lehet ott megvenni, és a végén anyázni, hogy amit akarok az nincs leárazva. Ezt is utolsó hétre tartogatják, lesz kb öt játék aztán semmi? Lesz egyáltalán? Azért fizettem tizenötezret a jegyért, hogy olcsóbban megvegyem a játékokat, visszaszorítsam a warezolást, támogassam a fejlesztőket. Nehogy már elvegyék ezt a kis örömöt is.

Zárásként annyit szeretnék mondani, hogy várom a playITet, mert a Hungexpón még nem voltam, és érdekes lesz látni, hogy a Syma után mennyit változott az egész, lesz-e hely és elég programlehetőség, hogy ne csak egy sorban állás szimulátor legyen, mint azok amelyeken én voltam.
Ti eljöttök idén?
15 hozzászólás

Hentes

8 éve, 1 napja

Ugyanígy vagyok én is mint muki. Nincs Game Channel, nincs PlayIT. Csak miattuk mentem ki.

válasz erre

muki

8 éve, 1 napja

Én idén sem megyek, és (nem nyaliból mondom, tök komolyan), nem is fogok addig amíg nem megy újra a GC. Az egyetlen értelmes stand volt, ahol nem a nyolcéves hülyegyerekekkel kellett szorongani hanem értelmes szint volt.

A jutuberek meg, hát neeeeeeeeee. Ez most komoly? röhögő smiley Ilyen nyomik miatt ki megy ki? Ja igen, szintén a 8 éves. Nincs több kérdésem.

Szánalmas, gagyi rendezvény, remélem lesz valami más helyette - felnőtteknek.

válasz erre

gokuvsvegita

8 éve, 1 napja

Én nem megyek a playitre, de a szavaiddal egyetértek. Tényleg kellemetlen lenne, ha sorba állsz, és mivel nem jött a visszaigazoló levél, majd mondják, hogy sajnos nem jöhetsz be ingyen a koncertre...
Jelezted már az illetékes kapcsolaton a hibát?

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja