PlayIT 2016.04.30. élmények

2016. május 16.
26.5791
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
zolika1994 profilja, adatai
zolika1994
Mindenképp szerettem volna, egy kis szösszenetet kurtítani ide a GC-re, ami majdnem 2 héttel az esemény után kellőképp unaktuális (ha nem létezett eddig ilyen szó, most már lesz [-: ), ám mégis belevetem magam az írásába.


Az igazat megvallva nem akartam megtörni hagyományom, hogy minden PlayIT-ről írok pár sort, ám most úgy érzem így az elején kevésbé lesz részletes, mint eddig volt. Tudtam, hogy egyszerre kell megírnom ezt, és mivel tudtam, hogy ez hosszú folyamat, kicsit nehezen vettem rá magam.


Egyszerűen nem tudom részletekben megírni, ha leülök, másképp folytatnám, mint eredetileg, ami akár rossz irányt is vehet. Egyben és kész.

Ami viszont eljött és szokásosan nem a rendezvény napjával kezdeném, hanem előtte pár hónappal előtte. Megkeresést kaptam a rendezvény szervezőitől, hogy szeretnék viszontlátni a makettjeimet a rendezvényen. Tartottam magam a múltkorihoz, miszerint ha marco-ék kiállítanak, akkor hozzájuk csapódnék, mint ahogy a legtöbbször volt alkalmam. Aztán kaptam az infót, hogy most a GameART-részen lennének a makettjeim, így ez sajnos nem megoldható, viszont, most kiállítás lesz, nem stand, így nem kell ott lennem egész nap, így átjárhatók. SPOILER: marco-ék nem voltak kint, így tárgytalan, mint utólag kiderült :D


PlayIT 2016.04.30. élmények - 2. képFeljött ötletnek, hogy a vidéki városokban is ki lennének állítva a makettek. Egyrészt megtisztelő, hogy "bejárhatnám az országot", viszont sajnos, kényesek a makettek nagyon, hosszú útra nem "engedném őket", így ez az opció végül elmaradt, maradtam Bp-nél. Talán később, saját autóval bevállalnék ilyeneket, de ez egyelőre nem adott...

Igazából most nem kerítettem nagy dolgot a pakolásnak. Múltkori PlayIT óta dobozban vannak, mivel otthon ritkán vagyok, szüleim úgyse látják, mert az emeleten vannak, és közel biztos voltam benne, hogy újra felkérnek, így könnyítettem a magam dolgán. Kibontottam őket, de csak ellenőrzés céljából, miután minden rendben volt, eltelt egy hét, aztán uzsgyi-PlayIT.

Mivel akkor dolgoztam volna, kellőképp előre gondolkoztam, így már időben vettem ki szabit, így nem lett rohangálás, sietség a dologból (múltkor hasonlóképp jártam, aztán el akartam kerülni). Pénteken hazautaztam, tesóm -a sofőröm- is délután hazautazott, csak hogy aztán a maketteket vigyük vissza és pakoljunk. Mivel csak 1 autónk van, ami épp foglalt volt, picit késve kaptuk meg, de ebből nem lett akkora baj. Remekül le tudtam mindent egyeztetni a PlayIT-s kolléganővel, így a karszalagokat és az ilyenkor használatos behajtási engedélyeket is, plusz időben is odaértünk, ami ilyenkor elég ajánlatos, mert áll a bál mindenhol...


PlayIT 2016.04.30. élmények - 3. képA helyszínről igazából fogalmam sem volt, nem kaptam előzetesen térképet, bíztam, hogy jó helyen leszünk. (Igazából a tavalyival se volt nagy gondom, a lámpalekapcsolósdi nem tetszett [meg a MC színpad]). De most ilyentől nem kellett tartani. Nagyon jól kialakított részen, a korábban említett GameART-nál, a nagyszínpad előtt lett a hely kijelölve. Előzetesen megbeszélt asztalok gyorsan meg is érkeztek. Viszont mi tettünk egy kitérőt a lakásba ahol lakom és felmarkoltuk az ottani maketteket is, mivel egyszerre nem fért volna be amúgy se (Aztán zárás után megoldottuk, de úgy vidékre biztos nem utaztattam volna őket). (Autóval a vidéken pihenő maketteket kellett elhozni első körben)

Még a GameART-nál is javában zajlott a munka, viszont a ~2 méteres Darth Malgus szobor és a sok-sok ritka szobor, már ott voltak a hordókon és várták a holnap vakuvillogást. Ezek mellett egy pályázatra beküldött munkák is kiállítást kaptak, azok felakasztása, rögzítése zajlott, mikor mi is hozzáláttunk a munkához, így tudtuk, hogy nem vagyunk elcsúszva.

Ez a része kellőképp egyszerű. Nem kell semmit összeszerelni, egészben várnak rám a makettek, mindig a jó kompozíciót kell eltalálni, hogy álljanak a makettek. Ez volt az első alkalom, hogy BB-8 makettem is kiállítottam (amiről szintén nem írtam még khm...khm...Witcher 3 khm...khm...) , és ezt nem is akartam elrejteni, pedig sikerülhetett volna jobban is. Érdekes, ott nem tűnt annyira csúnyának, mint otthon.


PlayIT 2016.04.30. élmények - 4. képTehát ez a pakolósdi jól sikerült, nagyon elégedett voltam, a hellyel, ahová kerültek a makettek. Hozzátartozik, hogy ugye most nem standdal voltam, így nem kellett ott lennem, szabadon járkálhattunk az egész rendezvény alatt, mert kordonnal lettek elkerítve, amitől tartottam az elején, de ahogy láttam, nem nyúlkáltak feléjük nagyon.

Az idő ilyenkor telik, késő este volt már, vidékről érkezett barátom nálam aludt, aztán őt felkaptuk nem messze a vasúttól,, közben tesómék is megpihentek nálunk, mert innen indították a másnapi bevásárlótúrájukat, aztán kb. tettük is el magunkat holnapra, mert tudjuk már évek óta, hogy elég fárasztó tud lenni egy ilyen rendezvény

A reggel érdekesre sikerült, a tervezett ébredésnél picit tovább nyúlt el, így a tervezett 8 órás érkezésből 8:50 körül már oda is értünk, holott 9-kor nyitják a helyet. Emiatt picit haragudtam magunkra, mert bíztam benne, hogy soron kívül ki tudom próbálni a HTC Vive-t. Ez most nem jött össze...


PlayIT 2016.04.30. élmények - 5. képA barátaim nem jöhettek be velünk 9-kor, így ők 10-ig elütötték az idő, de nem sorban állással. Ugye nem messze van a Vasútállomás a Hungexpo-tól és ott van egy "PUB", (mind tudjuk mit jelent) a többit képzeljétek el. Sokkal jobb, mint sorban állni :D

Mi addig járkáltunk tesómmal (megnéztük azt a bazi nagy tankot többek közt), valamint csiszoltunk a kiállítás megjelenését is. Mikor mindannyian összekerültünk, már ugye 10 után, közösen sétáltunk, néztük hova érdemes beállni sorba. Igen, ez sajnos kikerülhetetlen, ha valamit ki akarsz próbálni NAGYON-NAGYON sokat kell sorban állnod.

Dél körül elhatároztuk, hogy jó, akkor most mi Vive-ozni fogunk. Beálltunk egy sorba, ahol volt egy demó. Nos itt csinálnék egy újabb nagy képszakadást. Közel 3 óra sorban állás után alkalmunk volt már nem csak kívülről nézni az eszközt, eljutottunk, hogy mi is kipróbálhatjuk.


PlayIT 2016.04.30. élmények - 6. képKicsit felhypeolva vettem fel, mivel a TheVR-os youtube-erek áradoztak róla, mennyire atom benne a VR-élmény. Ehhez képest Én személy szerint nem estem hanyatt, lehet más demótól az állam kellene keresni. Viszont a kontroller nagyon atom volt, tényleg nagyon jól követte a mozgást, az tényleg külön öröm. A játékot magát leginkább a régi Famicom (=A NES-klón, a sárgakazis gép) western lövöldéjéhez tudom társítani. A játék jó, másik demóval is szívesen megnéztem volna a Vive-t, hosszabb próbával.

Nos, akkor számoljunk egy kicsit. Délben álltunk be a sorba. Ugye akkor még volt 7 óra a rendezvényből. Ebből 3-t sorban álltunk, tehát 4 óra maradt még felfedezni mindent. Tehát attól a ponttól majdnem a fél rendezvényt sorban álltuk. Kiábrándító, de sajnos nem lehet ezzel mit kezdeni, majd ha minden második négyzetméteren lesz Vive, akkor talán nem kell hosszú sorban állással számolni.

Igyekeztem fényképezni is cosplayereket, de azt éreztem, hogy nagyon kevesen voltak. Pedig volt jó pár, az az érzésem volt, hogy kevés volt a cosplayer. Kicsit paradox helyzet, de az érzésen nem változtat.


PlayIT 2016.04.30. élmények - 7. képA maketteket újra rengetegen megnézték. Ugyan nem voltam ott egész nap, de amikor arra jártam, talán az utolsó órát leszámítva, mindig rengetegen fényképezték a maketteket, ebből gondolom, hogy BB-8 is nagyot szerepelt a többi régi makettem mellett.

A délután már igazából folytattuk a lófrálást, kerestük az arany középutat, ahol nem kell sorban állni, és mégis tudunk valamit csinálni. Hellyel-közzel összejött, alaposabban szétnéztünk a shop-okban, bár barátom TheVR-os pólója már rég elfogyott, azért a választék ilyenkor mindig hatalmas, ezen kívül sok más egyéb geek cuccot lehet beszerezni, annak mérten megfelelő árcédula mellett.

Szintén délután...Éppen a makettek felé vettük az irányt és akik csinálták a GameART művészrészét, meséli nekem, hogy kis forma gyerekek érdeklődtek, hogy lehet a maketteket elkészíteni. Persze ő nem volt érintett, így felém hárította őket, de soha nem voltam ott. Viszont lett egy pillanat, amikor mindenki egybevágott, és nagyon aranyosak voltak, és kérdezték Tőlem, hogy készülnek, hogy csinálom stb. és elhangzott egy ma már alap kérdés, miszerint "van-e Youtube csatornám?" Álmodozni álmodoztam róla, hogy bele kéne vágni, ám mindig elvetem, ilyen-olyan oknál fogva, és talán ez így is fog maradni. Viszont érdemes belegondolni, hogy a gyerekeknél ez már alap kérdésként jön fel, hogy YT-csatornát csinálok-e a makettekről. Lehet nekem a fura, mert nem kérdezgetik mindennap, de azért valamit mégiscsak sugall...


PlayIT 2016.04.30. élmények - 8. képSzépen lassan el is jött a zárás, elpörgött egy nap volt ez, sajnálatosan realizálva, hogy talán mindig sokat kell majd sorban állni, 1-1 próba miatt. Nincs mit tenni, be kell szerezni otthonra is minden eszközt, konzolt, és nem is lehet probléma ezt illetően.

Zárás után mi el is kezdtünk pakolni. Gondosan ügyelve a makettek állapotára, visszaköltöztettem őket a saját dobozukba, gondolkodva azon, hogy kéne nekik egy jobb tárolási folyamat, ha később akár messzebbre is vinném őket, mint Budapest. Csodálkozva magamon -és a sok rutin miatt- de szvsz nagyon gyorsan és hatékonyan elpakoltunk, tehát elég korán el is hagytuk a helyszínt, miután a főszervezőnek és a stand felelősének megköszöntük személyesen persze a lehetőséget. Váltottunk pár szót, aztán gurultunk is ki a 10. PlayIT-ről.

Összefoglalásként talán azt írhatnám még ide, hogy a rendezvény nagyon jó helyen van a Hungexpo-n, főleg, hogy most remek idő volt, kint is remekül lehetett szórakozni, a makettjeim remek helyet kaptak, mintha valami puccos művész lennék, hogy körbe kordonnal kellett keríteni. :D (Aztán közbe mégsem, csak egy srác faluhelyről)

Volt elég program, csak sok az ember, és ilyenkor elkerülhetetlen a sorban állás is sajnos, a lehetőséget, a milliószámnyi VR-cucc, PC, konzolban látom, bár még ha kicsit utópisztikusnak is hangzik. Akkor ezt így zárásként így hagynám, gondolkozzunk el egy olyan PlayIT rendezvényen, ahol nincs soha, sehol sorban állás!Válasz, kérdés, észrevétel lent vagy üzenetben. Továbbá, ha tetszett a poszt, tekintsd meg az előző témával kapcsolatos bejegyzéseimet ;)


totya0108


Nos úgy alakult, hogy egyben mégsem tudtam megírni, de már nem írtam át az egész elejét, csak ilyen ForTheRecord miatt írom ideezt le :) Lehet látszik is, honnantól folytattam. És beigazolódott amit, mondtam. Nem tudtam azt a gondolatmenetet már úgy megírni, ahogy akkor gondoltam, így mindig picit másabb a végeredmény.
7 hozzászólás

zolika1994

5 éve, 1 hónapja és 4 napja

Elisorne írta:
Hú nem semmi amit csinálsz, képről is látszik mennyire szépek és igényesek.
A gyerekrendezvénnyel teljesen egyet értek :/ évvel ezelőtt is túl idősnek éreztem magam oda..
Köszönöm

Igazából annyira nem zavar, csak néha, de akkor nagyon

válasz erre

Elisorne

5 éve, 1 hónapja és 5 napja

Hú nem semmi amit csinálsz, képről is látszik mennyire szépek és igényesek.
A gyerekrendezvénnyel teljesen egyet értek :/ évvel ezelőtt is túl idősnek éreztem magam oda..

válasz erre

zolika1994

5 éve, 1 hónapja és 5 napja

Köszi mindenkitől, mindig jó olvasni ezeket!

@muki gyerekrendezvénynek az, de itt nagyon sok emberhez eljut a munkám, ezért csak örülhetek

@marco én is várom a választ D

@totyak Sajnos ez ezzel nem lehet mit kezdeni, ki kell várni, amit szeretnél. Én csak ezt akartam, erre az egyre úgy gondoltam, hogy oké, bevállalom. A környéken van Media Markt, ha arra járok megnézem ott mik a lehetőségek

válasz erre

totyak

5 éve, 1 hónapja és 6 napja

Magam részéről imádom a makettjeidet, pedig élőben még sosem láttam, nem voltam még Playit-en.
Viszont ez a sorban állás dolog, ez gáz. Én így kihagytam voltam a Vive-ot. Egyébként itt nálunk a MM-ban is van kiállítva egy, meg a múltkor láttam, hogy a magenta boltban is volt egy. MM-os mondjuk pont nem működött, vagy csak én voltam béna Magentásokhoz meg nem járok.

válasz erre

muki

5 éve, 1 hónapja és 6 napja

Nagyon tetszik amit csinálsz, mindig csodálattal olvasom az alkotói munkádat! Ha egyszer nem ezen a gyerekrendezvényen leszel kiállítva, biztos megnézem.

Amióta GC nem megy ki, én sem mert nincs miért!

Tényleg marco, fogtok menni valamelyikre idén?

válasz erre

Mordorer

5 éve, 1 hónapja és 6 napja

Köszönjük az élménybeszámolót, szuper volt megint olvasni róla!

válasz erre

zolika1994

5 éve, 1 hónapja és 6 napja

Köszönöm Windows...Képnézegetőben álló, feltöltve elforgatott verzió. No nem baj, mindenkinek kell a fejmozgatás, szóval meg is köszönhetitek, hogy mozgatlak titeket

válasz erre

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Akitelin profiljamarco profiljaBvektor profiljaWickedSick profilja