PlayIT 2015. Ősz part hétvége

2015. december 08.
28.7901
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
zolika1994 profilja, adatai
zolika1994
Lezajlott az idei őszi PlayIT, igyekszem az élményeimet megosztani veletek, nap(ok)ra bontva, picit megkésve bár (több mint 1 hete volt a rendezvény), de ez legyen a legkisebb baj.
Advertisement


Szóval még pénteken végre-valahára bepakoltuk a cuccokat a standhoz, majd egy kiadós alvás és eljött a szombati nap, a rendezvény első napja. Keltünk időben, hogy ne járjunk úgy, mint előző nap, valamint aznap fel is kellett építeni a standot és 8:00-ra készen kellett lenni vele, ez kikötés volt a PlayIT részéről.

Szerencsére összefutottam a kapcsolatommal és tudtam érdeklődni a rendes napokra szóló jegyekkel, valamint a +1 asztallal kapcsolatban. Minden le van zsírozva, 2 asztal áll a rendelkezésemre (egy asztal már kevés), jegyekért is úton voltam. Megkaptam az összeset, ami fel volt írva, a pakolás is haladt, kezdi elnyerni a stand a végső formáját, mondhatni már csak várni kellett a 9:00-t, hogy a "drágább jegyesek" megérkezzenek, mivel Ők egy órával korábban jöhetnek be a rendezvény területére.


PlayIT 2015. Ősz part hétvége - 2. képLassan-lassan jönnek az emberek, bár a hatalmas alapterület miatt később érződött meg mennyien is voltak kint a 2 nap alatt. Igazából akkor szembesültem ezzel, amikor elhagytam a standot, hogy én is körülnézzek. Már 9 után is voltak nézelődők, de a kilátást csak 10:00 után kezdte feltölteni a sok-sok ember igazából. Sajnos a Minecraft színpadot és a hangjukat nem tudta egy embertömeg se eltüntetni...

Félre ne értsetek, nincs bajom a MC-al, de az ott található tömeg átlagéletkorát az éppen ott megpihenő szülők növelték csak, és sajnos nem tudta ellensúlyozni semmi a hangzavart, pedig egy-egy "Na még hangosabban" után azt hitten nincs hangosabb. Szerencsére ezt csak ritkán kellett átélni, mikor beszélgetnénk és éles hang visít a fülünkbe. (Egyik barátom meg is jegyezte, hogy a kézigránát lenne a megfelelő elcsendesítő eszköz a számukra.)

E mellé még az társult be, hogy ha szerettem se nagyon láthattam volna mást, mint a nagy MC állatkákat és karaktereket, mivel ha bent ültem a standnál, az asztal mögött, csak erre az részre láttam rá, a korábban taglalt elhelyezés miatt. Titkon reméltem, mikor megtudtam hol leszek, hogy a Cosplay Village-re is rálátok, de persze ez nekem full háttal volt, így csak akkor láttam belőle valamit, ha odamentem.


PlayIT 2015. Ősz part hétvége - 3. képIgazából ezen túltettem magam, hogy 2 napig csak Minecraft lovakat és Creeper-t fogok látni, meg inkább a standra figyeltem, ha volt kérdés, azokat igyekeztem megválaszolni, még mindig rácsodálkozni arra, hogy mások rácsodálkoznak a munkásságomra.

Ám ezek mellett sajnos volt egy, az egész hétvégén átívelő probléma, amire sajnos nem lett megoldás 2 nap alatt se: Pontosan már nem tudom, de köze volt az e-sport színpadhoz és mintha nem lett volna jól látható a felkapcsolt lámpák miatt a vetítés, ezért ott lekapcsolták a világítást. Igen ám, de a Hungexpo-n olyan remek szakemberek dolgoztak anno, hogy ha ott lekapcsolták a világítást, az arra a blokkra érintett összes lámpát is húzta maga után. Guddzsáb, velldán... Igazából ha volt problémám a hétvégével, az ez az egy világításbeli volt, a többin túltettem magam, de ez számomra nagyon cink volt.

Ám az emberek jöttek ettől függetlenül is, rengeteg PlayIT-n megismert személlyel futottam össze (vagy pl. Twitteren megismerttel, akivel csak személyesen PlayIT-n futottunk össze), mivel máskor nem tudok, új arcokkal is megismerkedtem a 2 nap alatt, akikkel várhatóan újabb PlayIT-eken megint találkozni fogok. (Vagy olyanokkal találkozik az ember a ruhatárban, akikre nem számít: régi iskolatársakra) Mivel én többnyire fix helyen voltam "odaszerveztem" a találkákat a standhoz, így a napom nagyobbik részét ott is töltöttem. Igazából ritkán mozdultam el, akkor is gyorsan végigsétáltam a csarnokokat, hogy lássam, mi az ami olyan amit ki kéne próbálni, mi az amire órákat kell sorban állni, és ezeket mint majd másnap ki is fogom próbálni.

És nekem, 7 alkalom után ennyit tud nyújtani a PlayIT. Ördögi kör ez, mivel sok mindent kipróbálnék, de nem akarom otthagyni sok időre a standot, viszont sokat kell mindenhol sorban állni. Úgy vagyok vele, hogy zárás előtt, vagy a 2. nap megnézem mi az, amit otthon biztos, hogy nem fogok tudni kipróbálni, és azokat megnézni. Inkább ott vagyok a stand körül//mellett, és hagytam, hogy akiket behoztam vendégeket, azok jól érezzék magukat azzal, hogy szabadon mozoghatnak. Viszonylag erős PC-t építettem otthonra, így 1-2 konzol exkluzív címet és pár kütyüt szerettem volna csak megnézni, ami nagy részben össze is jött, de szinte mind csak a 2. nap.

Még szombaton volt egy Cosplayverseny is, amit elég érdekes megoldással tekintettem meg. Hárman nézzük a színpadot, és odafordulok a lány barátomhoz, aki elég alacsony, hogy nem akar-e 3. emberünk nyakába ülni és onnan nézni, mert akkor lát is valamit. Illedelmesen visszautasítja, erre mondom én a kollegánknak, hogy majd én felmegyek, csak vegyen fel. Tényleg jobb a kilátás, mindenki felett nézni az eseményeket:


PlayIT 2015. Ősz part hétvége - 4. képMegnéztek egy páran, amivel nem is nagyon törődtem, tényleg kíváncsi voltam arra az 1-2 előadásra, amit haverom a vállán kibírt.

A késő délután tulajdonképpen mind a stand mögött töltöttem, mivel hosszasan beszélgettem egy barátommal, akivel csak ilyenkor tudunk összefutni, szóval a napom röviden ennyiből is állt:

- válaszolgatni a kérdésekre, fogadni a dicséreteket
- találkozni rég nem látott emberkékkel
- néhanapján körbenézni
- standra vigyázni

-------------------------------------------

Nem mehetek el amellett, hogy ne említsem meg a GC-t, mert ha fizikailag nem is, de lélekben számomra velem voltak. Egyrészt az ő logójukat tartalmazó papír volt megtalálható a standnál az asztalra ragasztva, valamint személyesebb dolog, de abban a pólóban voltam, amit Marco-tól kaptam, amikor az Okostelefon Akadémián voltunk. Számomra sokat jelentett, hogy már mások nem is, de én valahogy megemlékeztem róluk a PlayIT-n.

-------------------------------------------

Este 7kor zárta kapuit az első nap, kicsivel tovább maradva lassan-lassan mi is elhagytuk a csarnokot és indultunk bátyám egyik spanjának a lakására picit lazítani. A 4. vendég, akinek adtam jegyet vásárolt Munkchkin szettet és tanulás gyanánt összeültünk és játszottunk pár partit az ottani lakásban, közben söröztunk és pizzáztunk, mert mi mást enne//inna az ember a késő esti órákban?!

(A játék maga rohadt jó, aki teheti az próbálja ki nagyontöbbedmagával.)

Rutinos PlayIT-esként és a Staff jegy tulajaként már vasárnap 8-kor bent voltunk, hogy még nyitás előtt kipróbálhassuk azokat a dolgokat, amikre napközben órákat kellett volna várni. (Mondhatni itt jön ki a 7 PlayIT és valamennyire a tudatosság kérdése is) Én így tettem a telefonnal irányítható Sphero BB-8 droiddal, 3 másik kollega pedig a premier előtti Division-nal. (Aznap ők voltak az elsők akik kipróbálták többedmagukkal)

A PlayIT 2. napja a korábbi 2 napos rendezvényből kiindulva a chill hangulatot hozza magával. Érezhetően kevesebben voltak, ugye sokan csak a szombati napra jönnek ki, ki távolság miatt, ki pénz miatt ki stb. miatt. Én speciel ezt a napot jobban élveztem mint a megelőzőt, mivel szabadabban tudtam mozogni, tömeg ugyan volt, de jóval kevesebb, meg úgy az egész napot a nyugalom járja át, talán a kevesebb ember miatt.

Mivel a szombat esti Munchkin-parti remekül sikerült, megbeszéltük, hogy mivel vasárnap kevesebben vannak, összeülünk és a standnál játszunk. Senkit nem zavartunk, tudtam figyelni a standra és jól telt az idő.


PlayIT 2015. Ősz part hétvége - 5. képOlyannyira belemerültünk egy játékba, hogy 2-3 órája tarthatott a meccs, de senki nem akart kiszállni, pedig veszettül kellett mennünk WC-re. A játék célja, hogy 10-es szintre kell lépned és a többiek beleavatkozhatnak és azért húzódott el eddig, mert mindig szívattuk a másikat, hogy ne nyerjen. Pont nyertem az a meccset és utána megkönnyebbülés volt WC-re elmenni...

Egészen délutánig játszottunk, az emberek tényleg egész kevesen voltak jó volt mozogni köztük. Mivel tényleg szombat a csúcsnap, igazából néhanapján futottál össze 1-2 cosplayessel. Voltak vasárnap is, de nagyon kevesen a szombati naphoz képest.

[Kimaradt, de gyorsan megemlítem, hogy a szombati nap volt a cosplay-verseny, amire majdnem résztvevőtől sok rosszat hallottam. Hallottam több verziót is, de nincs jogom ítélkezni, a szervezést "külsős" csinálta, és tudtommal Ő is hibázott és a szervezés is. Remélem jövőre minden oké lesz ezen a téren is.]

Zárás előtt jópár órával még átmentem a másik csarnokba, hogy haveromat megkeressem, aki éppen az SEEC - LoL részét nézte. Közben összefutottam a nagy YT kedvenceimmel, Pamkutyáékkal. Nagyon rendesek voltak, kértem tőlük képet is, kb. 3 szót tudtam velük váltani, mindig kért tőlük valakik képeket. Megkérdeztem, hogy látták-e a maketteket (heh...önpromó) és mondták, hogy tetszett nekik -biztos civilben nézték meg őket, mert ellenkező esetben eléggé felismerhetőek lettek volna- Random felindulásból felajánlottam, hogy ha esetleg bármi lenne, elfogadnak-e a névjegykártyából, amit szívesen vettek. {[(Nagyon zárójelben, titkon remélem, a makettezéssel valahogy közre tudok működni egy paródiájukban)]}


PlayIT 2015. Ősz part hétvége - 6. képA zárás előtti 1-2 órában voltam mondhatni a legaktívabb, ami a bejárást illeti. A közeli dodzsempályát kiszemeltük a kevés ember miatt is, meg az élmény miatt. Hab a tortán, hogy ott derült ki, hogy akinek Staff jegye volt, az előre mehetett az ottani sorban. Mi ezt ki is használtuk, többedmagunkkal is. Ám ez előtt pedig egy Halo 5 partiból jöttünk át, mivel XO hiányában most tudtam először kipróbálni és a korábbi részeket pedig imádtam. Nagyon jó volt, bár sajnálatos, hogy a LAN részt kivették belőle, és minden csak Live-al lehetséges... Ezek után a Gokart pályát akartuk megnézni, ám ott sokan voltak, és ezért kipróbáltuk a mellette lévő Am. Futball "edzést". Felvettük a szép nagy protektort és abban kellett gyakorlatokat csinálni. Talán soha nem tudok még egyszer ilyet használni, jó kis élmény volt.

Ez után még a pakolás előtt már csak egy kis flipperre jutott idő, egy asztalon játszottam és az mi más lett volna, mint a Fam. Guy:


PlayIT 2015. Ősz part hétvége - 7. képMár tényleg csak a pakolás maradt hátra, relatív hamar össze tudtuk szedni a maketteket, ám a kihajtással várni kellett amíg a katonaság nagy járművei elhagyják a terepet, aztán nekünk is szabaddá vált a pálya.

Igazából "ennyi" lett volna az én PlayIT-es beszámolóm. Ennél szubjektívebb nem is lehetett volna az egész. A sokadik PlayIT után már tényleg csak arra fókuszálok, hogy a makettek épségben legyenek, ha kérdés van válaszolni tudjak, ám nem maradhat el, hogy körbenézelődjek, ám azt szeretném a lehető legkevesebb várakozási idővel, ezért általában zárás vagy nyitás előtt odalopózok ezekhez.

Sok programról lemarad így az ember, de a) beletörődik b) titkon már tudja, hogy neki nem is erről szól a PlayIT...


PlayIT 2015. Ősz part hétvége - 8. képJövőre újra a Hungexpo lesz a helyszín, velem közel valószínű, hogy találkozhattok. Hogy a GC-vel is? Na, azt Marco-t kérdezzétek, én is mindig ezt csinálom... ;) :)

Válasz, kérdés, észrevétel lent vagy üzenetben. Továbbá, ha tetszett a poszt, tekintsd meg az előző témával kapcsolatos bejegyzéseimet ;)


totya0108

u.i.: Fogalmazásbeli zsákutcákba közel valószínű, hogy belefutottam, de hát nah', hajnal 4 óra is elmúlt már...
Advertisement
8 hozzászólás

zolika1994

5 éve, 11 hónapja és 17 napja

Gólem írta:
Nagyon jó kis beszámoló, örömmel olvastam!
Nagyon szépen köszönöm, jó olvasni az ilyen kommenteket!

válasz erre

Gólem

5 éve, 11 hónapja és 18 napja

Nagyon jó kis beszámoló, örömmel olvastam!

válasz erre

zolika1994

5 éve, 11 hónapja és 24 napja

marco írta:
Ohh köszi a megemlékezést! Örülök hogy tetszik a póló!
****ul is éreztem volna magam, ha nem teszem!

Hogy a viharba ne tetszene, amúgy is relatív kevés embernek van ilyen pólója. )

válasz erre

zolika1994

5 éve, 11 hónapja és 24 napja

VaPe írta:
Bírom ezeket a backstage élménybeszámolókat amiket írsz.
Köszi, legalább tudom, hogy nem hiábavaló, hogy írok! )

válasz erre

marco

5 éve, 11 hónapja és 24 napja

Ohh köszi a megemlékezést! Örülök hogy tetszik a póló!

válasz erre

VaPe

5 éve, 11 hónapja és 24 napja

Bírom ezeket a backstage élménybeszámolókat amiket írsz.

válasz erre

zolika1994

5 éve, 11 hónapja és 24 napja

zender írta:
Kemény napok lehettek azért az látszik! Azért az elég **** lehet hogy ennyire nem tudsz megnézni semmit!
El van az ember, egyedül lenne nagyon kemény, de szerencsére mindig van segítségem.

Valamit valamiért. Fordított esetben mindkét nap se lennék kint igazából, 2. nap kinéznék, kipróbálokm azokat, amiket csak itt tudok, sok mindent már vagy láttam, vagy nem vonz, vagy otthon is el lehetek vele. Örültem, hogy ehhez a pár kipróbált dologhoz odafértem, de lett volna mihez odamenni ha több időm van. (Szimulátorok pl.)

válasz erre

zender

5 éve, 11 hónapja és 25 napja

Kemény napok lehettek azért az látszik! Azért az elég **** lehet hogy ennyire nem tudsz megnézni semmit!

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaGrifid profiljaPalapetya profilja