Penumbra - Necrologue és a Twilight of the Archaic

2016. január 24.
31.0301
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Marduk profilja, adatai
Marduk
Eredetileg nem erről szerettem volna blogot írni, hanem valami más témáról, de nem rég találtam rá a Penumbra rajongók által készített folytatására, és úgy gondoltam, hogy erről írok egy rövidke kis bemutatót.


A Penumbráról
A Penumbra egy túlélő horror játék, amelyet a Frictional Games fejlesztett, és egyben az Amnesia előfutára. A Penumbra egy fizikus, Philip történetét mutatja be. Miután anyja meghalt, kapott egy levelet az apjától, akiről eddig úgy tudta, hogy halott. Philip a levélben hagyott információk alapján kiköt Grönland északi részén, amely lakatlan. A kegyetlen, hideg, viharos időjárás arra kényszeríti Philipet, hogy egy elhagyatott bányában keressen menedéket. A bányáról későbbiekben kiderül, hogy valami nagyobb dolognak a része, illetve, hogy Philip kálváriájának a kezdete.

A játéknak 3 része van: az Overture, a Black Plague és a Requiem, ami igazából a történetet nem viszi tovább, csak háttérinformációkkal látja el a játékost.

A játékmenet lényegében az Amnesia játékokhoz viszonyítva ugyanaz: járkálni kell különféle helyeken, különféle puzzle-t kell megoldani, és mindezt úgy, hogy helyenként különféle lények mászkálnak, amik ellen nem lehet harcolni, csak elkerülni lehet őket.

A Necrologue és a Twilight of the Archaic
Mindkettő rajongók által készített Amnesia: The Dark Descent mod, amely a Penumbra történetét viszi tovább a Black Plague résztől.

SPOILER VESZÉLY A Black Plague történései:
Tényleg csak azoknak, akik végigvitték, és csak fel szeretnék eleveníteni a történéseket.
Philip rábukkan egy földalatti kutatóállomásra, amelynek célja az ősi tudás felfedezése és tanulmányozása. Azonban a teljes állomáson végigsöpört egy rejtélyes járvány, amely a személyzet egy részét megölte, másik részét zombiszerű lényekké változtatta. Philip szintén megfertőződött, és a fertőzés hatására egy magát Clarencenek nevező belső hang szólalt meg Philip fejében, aki folyamatosan szidja és akadályozza Philipet. Philippel kapcsolatba lép egy túlélő, Dr. Amabel Swanson, aki tudja, hogyan lehet a fertőzést gyógyítani. Későbbiekben kiderül, hogy a fertőzésért, az úgy nevezett Tuurngait a felelős, ami egy vírus segítségével létrehozott egy olyan kórt, amely során a fertőzött organizmus elveszti önállóságát, és csak a Tuurngait parancsait képes teljesíteni. Mindeközben megérkezik Philip Amabelhez, de Clarence egy hallucinációt generál Philip fejében, amely során Philip Amabelt fertőzöttnek látja, és végez vele. Philip Amabel jegyzeteit felhasználva száműzi Clarencet, aki egy közelben lévő holttestet száll meg ezután. Az üldözés után a fertőzöttek elkapják Clarencet, és végeznek vele, és kiderül, hogy az egész járvány amiatt tört ki, mert a feltárások során kiszabadult Clarence, aki képes megszállni másokat, úgy mint a vírus, de a Tuurngait parancsait megtagadja, és az ellen fordult. Mivel Philipet fertőzte meg, ezért a fertőzöttek csak az ő halálával tudtak volna végezni vele, de mivel Philip száműzte őt, ezért erre a továbbiakban nem volt szükség.
SPOILER VESZÉLY VÉGE

Az eredeti játékhoz képest nem történik lényegi változás, csak pár újdonság: újabb lények, illetve a Twilight of the Archaic modban már nem Philipet irányítjuk (azt nem mondom meg, hogy kit, legyen meglepetés).
Mindkettőhöz szükség van arra, hogy meglegyen az Amnesia: The Dark Descent című játék. A Necrologue Steamen zöld utat kapott, a Twilight of the Archaic még nem.

Necrologue letöltése: http://store.steampowered.com/app/346290/?l=hungarian
Twilight of the Archaic letöltése: http://www.moddb.com/mods/penumbra-twilight-of-the-archaic/downloads7 hozzászólás

totyak

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

Az alap Penumbra Anthology megvan és szerettem is anno nagyon. Az Amnesia viszont nem fogott meg. Így szerintem nem is fogom kipróbálni ezeket amodokat. Most amúgy is sok cím van, amivel játszani tudok.

válasz erre

italianman

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

Penumbra nekem örök klasszikus játék,de moddokkal nem játszottam. Nagyon jó volt olvasni, nem tudom miért sokan nem is hallottak róla, pedig van olyan jó mint(sőt jobb) az utód amnesia. Amnesia: The Dark Descent meg van mert még valamikor ingyé adták , így kipróbálom a modokat,csak nehogy lerombolja azt a jó kis világot.

válasz erre

Marduk

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

Imperator írta:
A Penumbrának az első részével játszottam, igaz nem sokat, kb. addig jutottam el, hogy egy alagútban voltam és kutyák próbáltak elkapni. Meglepett egyébként, hogy van magyar szinkron hozzá. Nem volt rossz, de valamiért abbamaradt a játék.
Akkor ideje ismét elővenni. A Penumbra szerintem jobb, mint az Amnesia, meg nagyon hangulatos is.

válasz erre

fantis6

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

nem mai darab, de nem rossz kedvcsináló, bár én inkább egy Soma-t próbálnék ki most .)

válasz erre

WarriorAutobot

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

Érdekesen hangzik a játék bár a horror játékokra nagyon nehezen veszem rá magam hogy játsszak velük... na jó azért már nagyon végig vinném az Until Dawn-t.

válasz erre

Imperator

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

A Penumbrának az első részével játszottam, igaz nem sokat, kb. addig jutottam el, hogy egy alagútban voltam és kutyák próbáltak elkapni. Meglepett egyébként, hogy van magyar szinkron hozzá. Nem volt rossz, de valamiért abbamaradt a játék.

válasz erre

wegh

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

Mivel nem szeretném, hogy bannoljanak, ezért itt a komment Amúgy jó blog lett, bár annyira nem szeretem az ilyen horrorcucokat. Ja és Dave, te miért nem kommentelsz?

válasz erre

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt