Parasite Eve

2018. április 03.
32.0741
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Hellblade profilja, adatai
Hellblade

Parasite Eve - 1. kép


Januárban jelent meg a Resident evil második része..Nos nem kellet sokáig várnunk egy hasonló játék megjelenéséig!Március 29.én megjelent a Squere legújabb üdvöskéje:
A Parasite eve.
Ha eddig nem történt volna meg,már ezért is érdemes beszerezni kedvenc konzolunkhoz egy RGB scart csatlakozót hogy a szebb kép mellett az ehhez hasonló csodás NTSC címeket is színesben élvezhessük..(Gondolok itt a februárban megjelent szintén Square:Xenogears-re is)De úgy sejtem aki hozzám hasonlóan zabálja a játékokat ez már megtette ezt!Nagyon vártam ezt a játékot,és nem csak azért mert Square,meg Japán,meg minden,hanem mert az előzetes képek alapján rendkívül ígéretes alkotásnak ígérkezett.Lássuk mi lett belőle:

A játékot egyébként Hideaki Sena: Parasite eve című könyve ihlette..
Első és leg szembeötlőbb az az intro:
A játéknak olyan introja van hogy 5x újraindítottam a gépet hogy megcsodálhassam!Ilyet még sehol nem láttam,beleértve ebbe a Final fantasy 7 et is(!).5x indítottam újra hogy rányomjak a startra!

Parasite Eve - 2. kép


A helyszín New York, a főszereplőnk Aya Brea a 25 éves szőke,hosszúcombú rendőrlány.Karácsonyi hangulatban,komótos hóesésben operába tartunk..
Ez így elég meghittnek hangzik,de aki olvasta a könyvet,vagy látott képeket a játékból az már jól sejti hogy hamarosan elszabadul a pokol,egy forró hangvételű előadás közepette!

Parasite Eve - 3. kép


Kezdetét veszi a móka és kacagás,innentől kezdve túl kell élnünk!
Be kell néznünk mindenhová,beszélnünk kell mindenkivel,miközben kezdetben érthetetlen emlékek villannak fel a múltból,és furcsa képességeink törnek felszínre..

Gyönyörű születéseknek(átalakulásoknak)leszünk szem és fültanúi!Amik gusztustalanok,bizarrak ugyan,de remekül oldják a Japánok ezt a tőlük megszokott humorral!

Parasite Eve - 4. kép


Ez a gyönyörűséges patkány pl mielőtt megkezdi átalakulását riadtan a szívéhez kap(!).De ezzel véget is ér a humor,mert ami ezután jön,eddig játékban,de filmben sem nagyon láttam hozzá foghatót!
A menürendszer szerintem baromira átlátható,hangulatos..Kicsit Residentes,de mégse!

Parasite Eve - 5. kép


A harc rendkívül egyszerű,és látványos.Picit féltem hogy lesz megoldva ez a horror rpg-s téma,de félelmem alaptalan volt:Az x megnyomásával kimerevedik a képernyő,megjelenik egy háló körülöttünk,ez jelzi hogy meddig tudunk elérni a támadásukkal,pl:lőni.Amit akkor tudunk ha a támadóidőnk fullon' van(bal felső kék csík). Alatta láthatjuk mennyi életünk van még.

Parasite Eve - 6. kép


Már az első harc közben valami furcsa történik velünk:miközben hiába lőjük a Dívát,nem igazán történik semmi,illetve bennünk változás megy végbe és megjelenik egy zöld csík is,ez lesz a parazita energiánk.Elhihetitek,itt még nem tudtok mindent a történetről!Megéri végigjátszani ezt az interaktív mozit!

Parasite Eve - 7. kép


Craft:Érdemes gyűjtögetni,felvenni mindent mert csak bizonyos tárgyakkal tudjuk fejleszteni a fegyvereinket(rengeteg fegyver van a játékban egyébként),vagy növelni az ellenállásunkat.Tovább nem akarok lelőni semmilyen poént,ezt mindenkinek ki kell próbálnia!
Jövőre érkezik a második rész!

Parasite Eve - 8. kép1998.Április 3. Hellblade
6 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

4 éve, 5 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

petrovicsz

4 éve, 5 hónapja és 22 napja

Megmosolyogtató így visszanézni, milyen játékokkal toltuk, és mennyire tudtuk szeretni. Jóféle blog lett, ment a kedvencek közé!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

4 éve, 5 hónapja és 25 napja

[Tiltott felhasználó!]

Direktor

4 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ezt tényleg akkor írtad róla? Tök jó így visszaolvasni az akkori véleményt.

válasz erre

marco

4 éve, 5 hónapja és 26 napja

PS1-en toltam anno, de nekem nem jött be ennyire. Viszont jól előre vetítette azt az irányt amerre a survival horror ment.

válasz erre

zender

4 éve, 5 hónapja és 26 napja

Milyen atmoszférát tudtak teremteni ebben a játékban anno uhh...

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

M.O.R.P.H. profiljamarco profilja