Papercraft, a világ leghatalmasabb nyomozója

2015. január 26.
25.6891
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
zolika1994 profilja, adatai
zolika1994
A már korábban bemutatott makettem elérte a ragasztásilag végső stádiumot, ezt szeretném nektek bemutatni.


Mindig sajnáltam, hogy nem ismerem annyira a képregények világát, akár a Marvel, akár a DC-ről van szó. Annyiban merül ki a tudásom, hogy fel-fel ismerek arcokat, néhánynak a mainstream világból tudható élettörténetével tisztában vagyok, de nincs meg az az átfogó ismeretanyag, aminek tudatában azt mondhatnám, hogy nagyon vágnám az adott univerzumot.

Ennek ellenére mégis imádom mindkét univerzumot és a magam módján tudok tenni ennek a tiszteletadására. A Marvel részéről ott a nyomdahibás Vasember, DC oldalról pedig a mai Batman mellszoborral "adok tiszteletet".

Bár meg kell hagyni nem épp úgy, ahogy szerettem volna. Az egész azzal kezdődött, hogy megkértem haveromat, hogy nyomtassa már ki a maketteket nekem, mert gondoltam a BME nyomda megfelelő lesz. Tévedtem, már csak azzal is, hogy azt mondtam, hogy jó lesz fekete-fehérben is, hogy olcsóbb legyen. Nem érte meg. A fekete nem is volt igazi fekete, és le is pattogott egy kicsit a festék, úgy mint egy kaparós sorsjegy.


Papercraft, a világ leghatalmasabb nyomozója - 2. kép



Ez eléggé elvette a kedvem tőle, lassan indult be a munka, de láttam, hogy ha lefestem, akkor egész jól néz ki. Félretettem egyéb okok miatt (khm... Zöld Vasember, amit szintén itt nyomtattam ki...látszik...), bár most a "téli szünetben" bele-bele kezdtem, ám láttam, hogy egész jól haladok és picit jobban rááldoztam az időmet és hopp, néhány nap alatt kész lettem vele. Mármint csak a ragasztással. Nagyon meg kell fontolni, hogyan festem le, mivel nem egy vastag papírról beszélünk, szóval a túl sok festéktől szépen el is cseszhetem, ha nem vigyázok vele.


Papercraft, a világ leghatalmasabb nyomozója - 3. kép



Viszont egy olyan ötletem támadt, ami kissé furcsa, mégis egy különleges látványt ad a Sötét Lovag számára: Prezentálva mennyire is fontos, hogy jól legyen nyomtatva, és/vagy később festve a makett, arra gondoltam, hogy csak a makett egyik oldalát javítom ki. Egyelőre. Az lenne a kérdésem, hogy ti ehhez mit szóltok?

Viszont bemutatásra lehet csak a blogban kerítek sort, mivel ahhoz, hogy a PlayIT-re is kivigyem nagyon oda kell tennem magam a kijavításilag, amit lehet nem vállalok be, inkább más makettekre fordítom az időt.

A végleges makett -egyelőre- ezt a formát nyerte el:


Papercraft, a világ leghatalmasabb nyomozója - 4. kép



Papercraft, a világ leghatalmasabb nyomozója - 5. kép



Papercraft, a világ leghatalmasabb nyomozója - 6. kép




Válasz, kérdés, észrevétel lent vagy üzenetben. Továbbá, ha tetszett a poszt, tekintsd meg az előző témával kapcsolatos bejegyzéseimet ;)


totya0108


Letöltési link itt.


u.i.: a GC 8.0B miatt nem tudom feltöltődnek-e a képek, de remélem sikerrel járok, ha nem, a komment részben mutatom meg :)
3 hozzászólás

zolika1994

9 éve, 11 hónapja és 17 napja

wegh írta:
Jó lett. Nekem tetszik az ötlet, hogy csak felét javítod ki, érdekes összehasonlítsái alap lenne. (A címhez annyit, hogy Sherlock Holmes a legjobb nyomozó, bármilyen univerzumban) nyelvnyújtó smiley
Köszi szépen, viszont ki kell ábrándítsalak, hogy a DC univerzumban így is hívják Batman-t:

Wikipédia rovatunk következik: "...A szereplő visszatérő kísérő jelzői közé tartozik többek között a ?sötét lovag?, a ?köpenyes igazságosztó?, és ?a világ leghatalmasabb nyomozója?..."

Bár itt én nem így fordítottam volna, az angol wiki-n "the World's Greatest Detective"-ként szerepel.

válasz erre

marco

9 éve, 11 hónapja és 17 napja

WoW! meglepett smiley

válasz erre

wegh

9 éve, 11 hónapja és 17 napja

Jó lett. Nekem tetszik az ötlet, hogy csak felét javítod ki, érdekes összehasonlítsái alap lenne. (A címhez annyit, hogy Sherlock Holmes a legjobb nyomozó, bármilyen univerzumban) nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Xelosz profiljamarco profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja