Papercraft, ideje volt már

2015. november 13.
25.7411
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
zolika1994 profilja, adatai
zolika1994
Mikor máskor, mint az éjszaka kellős közepén ne lenne a legproduktívabb az ember, nem tehet róla, ha most szállta meg az ihlet.


Aztán az ihletet igyekszem nem elszállni, írok, amíg csak tudok. Igyekeztem magam mindig is ehhez tartani, ám az utóbbi időben az most már nagyon érett, hogy feltöltögessem a makettjeimről szóló képeket.

A MondoCon óta lassan eltelt 1 hónap, gondoltam magamban, milyen jó, nem kell Eevee-vel foglalkoznom, tudok új projektek felé kikacsingatni. A dolog sajnos csak félig-meddig vált be. Történt ugyanis, hogy bármibe bele akartam fogni, ami inkább makettes dolog, egyszerűen nem volt hozzá kedvem. Elnézegettem a 3D modelleket, hogy "Jajj de jó lenne ezt is meg azt is megcsinálni", de kb. itt meg is állt a tudomány. Képeket is már illett volna feltölteni, de nem vitt rá semmi, hogy megcsináljam. Tulajdonképpen leblokkoltam...Nem éreztem késztetést arra, hogy én már pedig igenis fogjak neki új dolgoknak. Kifulladtam, mondhatni.

Elég kritikusan éltem meg ezt a rövidke időt, mert ennyire nem szokott kiütni, ha elmegy a kedvem a makettezéstől, de most volt az első, hogy ennyire érzékeltem. Barátaimmal beszéltünk erről és arra jutottunk, hogy lelkileg is kimerül az ember, így hagyni kell időt, a szellemi feltöltődésre is. Nem tudtam mit tenni, elfoglaltam én magam mással elég szépen, a szokásos sorozat-videojáték-film-barátok négyszöggel, mert ez bármikor bejön és úgy érzem bármikor be is fog a jövőben is.


Papercraft, ideje volt már - 2. képAz utóbbi napokban viszont már érzem, hogy kész vagyok az új dolgokra, aminek első jele többek között ez a bejegyzés is, valamint az, hogy elkezdtem az Eevee WIP képeket is feltölteni, amivel jócskán el vagyok csúszva, mivel addig a sablont se adom ki, amíg nincsenek kint ezek a képek.

-----

Na de akkor, a mai makettem tárgya már-már számomra is majdnem a süllyesztőben végzett darab, ám onnan sikeresen kimentett MAU - Massive Armored Unit, az RF Online c. játékból. Nem mond semmit a név? Ne aggódj, az csak egy farmolós, koreai MMORPG, amivel nagyon régen találkoztam (~6-7 éve talán), viszont az univerzum nagyon megfogott, még ha nem is a legjobb módon, de ötvözte a fantasy-t a sci-fi-vel. (A mai napig álmodozok egy hasonló univerzumról, ami rendesen működne is.) Évek óta nem játszottam vele, mégis anno rám jött egy ilyen hullám, hogy én ebből a játékból márpedig makettet fogok készíteni.

Igen, sajnos készíteni kellett, mivel nem állt rendelkezésre sablon, így újra összekötöttem a kellemest a hasznossal és egy számomra "közel álló" játékból állítottam elő új dolgot, valamint fejlődhettem szoftveres oldalon is, konkrétan a modellezőprogram-használatból.

Hozzá kell tennem, hogy ez a projekt 2014 nyarán valósult meg (a sablonkészítés+nyomtatás), ám én csak néhány hónapja láttam neki a dolognak. Erről picit később...


Papercraft, ideje volt már - 3. képElkezdtem Blenderben átformálni egy kicsit makett-kompatibilissé a modellt, hogy könnyebb dolgom legyen. Az eredményről csak annyit, hogy ma már én adnám magamnak az első pofont, hogy képes voltam ilyen állapotban nekiállni később a sablonnak. Ma sem vagyok profi, de ma már látom, hogy szinte az egészet rosszul csináltam, de ha azt nézzük, mégis elkészült a makett, de azért könnyíthettem volna a dolgomon.

Kész volt a sablon, de ezt nem tartottam annyira nagy prioritású dolognak, így mindig húztam halasztottam, nem költöttem rá annyit, ami a nyomtatáson látszik meg leginkább. Itt beértem azzal, hogy olcsón, minél olcsóbban ki lett nyomtatva, igazából arra voltam kíváncsi, hogy milyen sablont állítottam elő, és hogy meg lehet-e építeni belőle a makettet. Ám az eredményre várni kellett nem is keveset.


Papercraft, ideje volt már - 4. kép2014 nyár, kezemben a makett, ám nem álltam neki azonnal, mivel sok pici elemet meghagytam rajta, amit nem kellett volna és a stresszt megelőzve a "fiókban maradt". Nem is gondoltam, hogy ilyen sokáig. Azon a nyáron dolgoztam és örültem, hogy nyár lehet, így nem nagyon fogtam neki. Jött az ősz, akkor még suli//koli, majd jött a PlayIT, amire új makettekkel készültem. Aztán kedvem se volt hozzá, így tovább halogattam, egészen ez év (2015) nyaráig, vettem a fáradtságot -emiatt a makett miatt már csak azt éreztem- és nekiláttam, mert nem akartam, hogy örökre sablonformában maradjon. Neki is láttam, és tényleg sok pici elemet hagytam meg benne, amit nem kellett volna, de a lényeg, hogy befejeztem és hellyel-közzel prezentálható állapotban van:


Papercraft, ideje volt már - 5. képKözelről látszik rajta, hogy nem olyan stabil, mintha erősebb papírból készítettem el, amit utólag sajnálok is, de vállalhatónak tartam így is, a sok kis elem miatt, amivel megszenvedtem. Tanulságnak pedig 100%-ban jó, tudni fogom erről a makettről, hogy mindig tud jobb lenni az ember, ha kellő figyelmet fordít rá és igyekezzen a tudásszintjének megfelelő feladatot találni, még ha olyanról is van szó, amit szeret.

Egy pár sorban felsorolnám, csak képes-említős szinten miket tervezek a továbbiakban, mire lehet tőlem számítani:

Amaterasu az Okami játékból. Nem volt sok időm játszani a játékkal, de az a kevés idő is teljesen magával ragadó az egyedi sítlusával. Aki teheti próbálja ki:

#kép lent, a kommentek közt#

Erősen Star Wars van mindenhol, zakatol a Hype-Expressz, és ha nem találom meg ezt a modellt a neten, akkor én kihagytam volna ezt a vonatot, de előbb-utóbb életnagyságban is láthatjátok majd a régi-új droidot, BB-8-t:

#kép lent, a kommentek közt#

Végül egy nagyon távoli és egyedi projekt, erősen tervezési fázisban, ami nem más, mint a Harry Potter univerzumból jól ismert Odú, a Weasley-család háza. Attól lenne erősen egyedi, hogy nem csak papírt használnék hozzá, hanem dekorgumit és egyéb kellékeket, emiatt jobban kell előretervezni vele kapcsolatban:

#kép lent, a kommentek közt#


Persze ezek nincsenek kőbe vésve, mindig jön ez újabb játék újabb modellje, ami miatt inkább azt venném előbbre, ezek afféle iránymutatások. Remélem tetszett úgy az egész összeállítás, várom továbbra is az észrevételeket, tanácsokat, kritikákat. Ne kíméljetek!

Válasz, kérdés, észrevétel lent vagy üzenetben. Továbbá, ha tetszett a poszt, tekintsd meg az előző témával kapcsolatos bejegyzéseimet ;)


totya0108


Letöltési link itt majd a "#3 RF Online - Catapult MAU" mappán belül mindent megtalálsz, ami kellhet hozzá.

u.i.: Remélem minimalizálni tudtam a hibák számát a szövegben, negyed 6-kor nem biztos, hogy úgy fog már az agyam a nyelvtanra. Szóljatok e téren is ha valami hibát láttok.
8 hozzászólás

Paint

4 éve, 8 hónapja és 17 napja

Hát......ez........BRUTÁLISAN JÓÓÓÓÓ!!!!!!!! Mesteri műveid vannak, csak így tovább, kedves zolika1994.

válasz erre

zolika1994

4 éve, 9 hónapja és 10 napja

marco írta:
Whoaaaaaaaa de ***** jó!
Köszi szépen! Élőben is megnézni ám

válasz erre

marco

4 éve, 9 hónapja és 12 napja

Whoaaaaaaaa de ***** jó!

válasz erre

zolika1994

4 éve, 9 hónapja és 12 napja

Eltohn írta:
Nagyon nagyon durván jól néz ki!
Köszi, örülök, hogy ennyire tetszik!

válasz erre

zolika1994

4 éve, 9 hónapja és 12 napja

kpal írta:
Ütős lett!
Köszi szépen

válasz erre

Eltohn

4 éve, 9 hónapja és 13 napja

Nagyon nagyon durván jól néz ki!

válasz erre

kpal

4 éve, 9 hónapja és 13 napja

Ütős lett!

válasz erre

zolika1994

4 éve, 9 hónapja és 13 napja

Amaterasu:

BB-8 (Bár az enyém ennél simább)

Odú:

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja