Papercraft, egy istenség (újjá)születése

2016. február 14.
27.3691
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
zolika1994 profilja, adatai
zolika1994
Ebben az évben próbálom magamból a lehető legtöbbet kihozni makettezés terén (is), törekedve arra, hogy havonta-kéthavonta készítsek egy új makettet a kívánságlistámról. A kéthavi-s része egyelőre megvan, kérdés meddig tudom magam tartani.


Ha sikerül megtartani ezt a tendenciát év végére rengeteg új makettel búcsúztathatom az évet, ám egyelőre csak néhány héttel tervezek előre, max 1-2 makettre fókuszálok. Ennek egyik darabja Amaterasu.


Papercraft, egy istenség (újjá)születése - 2. képEz a makett azonnal megtetszett, mivel régről ismertem a játékot, az Okamit, még a PS2-es érából, sajnos azóta se tudtam vele játszani konzol hiányában, ám egyszer biztos eljutok oda, hogy ne csak kipróbálás szintjén játsszak majd vele.

Azóta eltelt pár év és én makettgyűjtésemkor találkoztam ezzel a makettel. Az a sablon egyszerűen katasztrófa volt, még szerencse, hogy nem fogtam bele, annyira átgondolatlan és összecsapott volt, biztos csalódásként dobtam volna ki. De azok a bizonyos évek...

Időközben nem csak előre elkészített sablonokból dolgozok, hanem magam is gyártok, ha éppen van egy szimpatikus 3D modellem hozzá. Csak ezzel volt egy kis probléma...

Ez a fájl egy kódolt állományban volt csak megtalálható. Többek között ezért is maradt hátra ez a projekt (kis-nagy szívfájdalmamra). Ám néhány hónapja egy makettes kollégával felvettem a kapcsolatot, aki ezen problémámat könnyedén átsegítette. (Részleteket nem közölnék, mindenkinek megvan a saját módszere, hogy hárít el egy problémát :D )

Ezek után, mikor volt néhány szabad órám elkezdtem megcsinálni az új sablont. Ám volt egy kis para vele és minimálisan módosítani kellet, nagyon röviden ki kellett venni a szájából a kardot, afféle kis kitérőként meg kellett csinálni, viszont így a végeredményben külön van a kard a szájától, ami építés közben is sokat segített.


Papercraft, egy istenség (újjá)születése - 3. képAz építésre egy szavam se lehetett, tényleg kihoztam magamból a legtöbbet -és amúgy is, ha bármi baj lett volna vele, magamt okolhatnám, hiszen én csináltam a sablont-. Ezt a makettet bátran ajánlhatom kezdőknek is, persze ebben is vannak nehézségek, de könnyen át lehet rajtuk ugrani. Ezek közül az egyik a súlypont kérdése.


Papercraft, egy istenség (újjá)születése - 4. képA végeredményen látszik, hogy a hátsó farka eléggé jobbra van pozícionálva. (Igazából jobb lett volna visszavenni a méretből, de nem akartam annyit belerondítani az eredeti 3D modellbe) A fenti képen tökéletesen látszik, ahogy a bal szélső kisebb farokrészbe egy tollat és kis mennyiségű szivacsot helyeztem el. Ezek után, ha épp nyugalmi állapotban van, akkor nem dől el, szerencsére. Megjegyzés későbbre, hátha valaki el akarja készíteni: Mágnes a talpába...Sokkal elegánsabb és jobb tartást biztosító megoldás.

Nem tudok sok dolgot hozzáfűzni, minden rendben haladt, ezen a maketten éreztem azt, hogy amikor bontom szét a modellt, minden egyes lépést látok, hogy éppen mi passzol hová, honnan merre haladjak, nem volt bennem sok kétség, ezért jelenleg ez az egyik legjobb makettem, ami a top3-ban biztosan helyet foglal jelenleg. Ilyenkor jövök rá, hogy azért az 6(-lassan 7) év megtette a hatását és kellő tapasztalatot biztosított a számomra.

Rövid önismereti óra után pedig következzenek a végeredményről a képek:


Papercraft, egy istenség (újjá)születése - 5. képPapercraft, egy istenség (újjá)születése - 6. képPapercraft, egy istenség (újjá)születése - 7. képPapercraft, egy istenség (újjá)születése - 8. képJelenleg BB-8 parkolópályán van -vele is foglalkozok, csak oda nagyobb lélegzetvételű szabadidő szükséges-, ám már tervezem is a következő makettemet, ami nem lesz más, mint:

Elég fura párosítás, de igen, Jay Garrick-féle Flash - Pichu lenne a képen. [fogalmam sincs mi lesz a végleges neve] Több munka lesz a textúrázással, de nagy lelkesedéssel fogok majd hozzá.

Válasz, kérdés, észrevétel lent vagy üzenetben. Továbbá, ha tetszett a poszt, tekintsd meg az előző témával kapcsolatos bejegyzéseimet ;)

totya0108

Letöltési link itt.
4 hozzászólás

zolika1994

2 éve, 6 hónapja és 17 napja

Santonio írta:
Wháoooo de nagyon keményen néz ki!
Köszi szépen!

válasz erre

Santonio

2 éve, 6 hónapja és 17 napja

Wháoooo de nagyon keményen néz ki!

válasz erre

zolika1994

2 éve, 6 hónapja és 17 napja

wegh írta:
Nekem ez a játék kimaradt, de ez a kutyus (?) szimpi nagyon. A Flashpikachu is kimaradt az életemből eddig, de első látásar megtetszett az, várom azt a maketted is
Ha tudod szerezd be, nagyon hangulatos játék. Igazából farkasnak mondanám, bár ez egy isten, csak épp ilyen formában van.

Korrektség miatt bele kell javítanom, ez majd egy Pichu lesz. Néhány hete láttam neten, és nagyon megtetszett az ötlet, mert a CW féle Flash sorozat most nagy kedvenc számomra.

(Igazából ez egy fanart, de ha már ennyire megtetszett, megérdemli a makettet )

válasz erre

wegh

2 éve, 6 hónapja és 18 napja

Nekem ez a játék kimaradt, de ez a kutyus (?) szimpi nagyon. A Flashpikachu is kimaradt az életemből eddig, de első látásar megtetszett az, várom azt a maketted is

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaLaci721 profiljasony1515 profiljaWeper profilja