Otthoni hekkerkedés

2013. december 23.
41.4711
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
totyak profilja, adatai
totyak
Nemrég nagyon érdekes dologra figyeltünk fel itthon és mivel technikai dolog, így gondoltam megosztom az oldal tagjaival is, hátha érdekesnek találjátok.


Többféle televízió is van a háztartásunkban, régi katódsugárcsövestől kezdve az újabb LED tv-ig minden. Az egyik ilyen lapos tv-n már jó ideje felfedeztük, hogy a hátulján, jól elrejtve van egy USB port, de nem különösebben foglalkoztunk vele, hiszen korábban kipróbáltuk és a port nem működött pendrive-val, a tv kézikönyve szerint elvileg csak szoftverfrissítésre jó. A készülék egyébként nem egy mai darab, még "csak" HD Ready.

Az egészben az az érdekes, hogy a napokban kicsit utánanéztünk a készüléknek a neten és jobbnál-jobb híreket olvastunk. Kiderült ugyanis, hogy a gyártója nagyon rafinált módon beletette a drágább hardvert ebbe az "olcsóbb" készülékbe is, de aljas módon szoftveresen letiltotta, nehogy már a csóró gyerek USB-ről nézzen filmeket. Persze szigorúan csak legális forrásból beszerzett filmekről beszélek, a warez nagyon csúnya dolog :D Nem akarom besározni eme nagy múltú cég hírnevét, így nem árulom el, hogy melyikről van szó, de azért Life's Good :D

Na de ugye milyen a magyar ember, aki ráadásul kocka is? Rögtön megoldást keres a problémára. És aki keres, az talál is. Kiderült, hogy vannak házilag készített szoftverek, amik feloldják a korlátozást, így onnantól már használható egyéb funkciókra is az USB, nem csak frissítésre. Persze mi nem akartuk ilyen egyszerűen megoldani, hogy csak rápakolunk egy szoftvert a pendrive-ról a tv-re, aztán uccu neki. Találtunk egy nagyobb kihívásokkal bíró megoldást is, ami végeredményben ugyan oda vezet, mint a frissítés, csak más megközelítésből.

Valami elvetemült Internet szökevény (biztos orosz volt, azok ilyen nagy hekkerek) kitalálta, hogy ha egy jack dugóra ráforrasztunk 2 ledet, aztán ezen keresztül lejátszunk egy bizonyos hangot (a hang fénnyé konvertálódik, amit a ledek bocsátanak ki magukból) és ezt a tv érzékelője elé tartjuk, akkor szoftverezés nélkül fel lehet oldani a letiltott funkciókat.

A megoldás természetesen tökéletesen működött, így azóta gond nélkül lejátszik szinte mindent a készülék. De tényleg szinte mindent, olyasmiket is, amiket egy másik tv nem játszik le, pedig gyárilag engedélyezve van ez a funkció.

Tanulság ebből az egészből annyi, hogy nem feltétlenül a legdrágább a legjobb, illetve némi fifikával olyasmiket is ki lehet hozni elektronikai cikkekből, amikről alapból nem is álmodtunk. Második tanulság, hogy soha ne bízz egyetlen nagy cégben sem, mert tuti, hogy akkor megszívatnak :D
11 hozzászólás

Couretto

7 éve,

Soha

válasz erre

kpal

7 éve, 23 napja

ez igaz sose kekk a legdragabbat venni max középkategoria , aztan csak feloldani a rejtett dolgokat

válasz erre

Bvektor

7 éve, 23 napja

Elméletben lehetséges, mondjuk nem hiszem, hogy két sima LEDről van szó, bár megeshet.

válasz erre

Vendég

7 éve, 23 napja

Hát ez nagyon durva!

válasz erre

LolZ

7 éve, 1 hónapja és 3 napja

Hát ez komoly. Egyébként én is szoktam nézegetni a neten ilyen dolgokat és elég hasznosakat lehet találni,plusz még nagypapám ilyen hacker típus ő mindent meg csinál.

válasz erre

italianman

7 éve, 1 hónapja és 4 napja

Az konkrét .

válasz erre

totyak

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

wegh írta:
Nehéz elhinni két led, ez kész
Még kellett hozzá az a bizonyos hangfájl is.

válasz erre

wegh

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

Nehéz elhinni két led, ez kész

válasz erre

totyak

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

marco írta:
Szivatsz.
Nem, Isten bizony így működött, ahogy leírtam.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

Szivatsz.

válasz erre

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

drift3r91 profiljaWickedSick profilja