Nintendo Wii U teszt, élménybeszámoló

2014. március 20.
48.5751
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Norbiii profilja, adatai
Norbiii
Szép Napot Kívánok!


A Wii U 2012.11.18.-án jelent meg, és ezzel megnyitott egy új dimenziót a Nintendo rajongók, és nem Nintendo rajongók számára. A kezdés nem éppen a legerősebb volt, és sajnos most sem az! A Wii U egy barlangban ragadt, de az alagút végén talán már látni a fényt, ahová a Wii U-nak el kell jutnia, nincs mese! Pár napja beszereztem egy Nintendo Wii U-t, és most szeretnék egy rövid élménybeszámolót írni nektek. :)

Kicsomagolás:





Talán ez a legszebb pillanat, meglátni és megszeretni. :) Mikor megláttam, szinte nem is hittem a szememnek, végre megérkezett. A kellékek a helyükön, ( kábelek, töltő stb..) és megpillantottam a két legfontosabb eszközt, magát a gépet, és a tablet controller-t. 4 játékot kaptam hozzá, (New Super Mario Bros U, Fifa 13, Assasin's Creed 3, CoD: Black Ops 2) és ma vettem meg az ötödiket, a Super Mario 3D World-öt, amire és még egy játékra, később kitérnék.

Wii U, maga a gép:





Méretre nagyobb, kinézetre talán picivel "csúnyább" lett, mint a Wii-é volt, de azért nincs vele problémám, elvégre nem a kinézet a legfontosabb, hanem ami belül van! És mi van belül? Egy olyan vas, egy olyan hardver, amely végre kezeli a HD felbontást, mostantól minden Wii U tulaj, HD-ban élvezheti kedvenc játékait! A gépen találhatóak még: USB bemenetek, SD kártya, hdmi, sensor bemenet stb..! Utóbbi, mintha Wii sensor lenne. Az optikai meghajtó, ami a kezelését illeti semmit sem változott, a lemezt betesszük, a gép meg "benyeli" pontosan úgy, ahogyan a játékkonzol elődnénél tapasztalható volt.

Gamepad/tablet controller:





Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amiben rejlik a Wii U ereje, ez pedig az érintőképernyős controller, a gamepad! Bevallom először féltem, hogy túl nagynak, és nehéznek fogom találni, de kellemeset csalódtam. A súlya elég könnyű, és nagy meglepetésemre, tökéletesen passzolt a kezembe, mintha pont nekem találták volna ki. :) A Nintendo meghagyta a controlleren az analóg nélküli irányító gombokat, de a gamepad bal, illetve jobb felső sarkában elhelyezett egy-egy analóg kart, ami nagyon pofásra sikeredett! A képernyő mérete szerintem tökéletes, és akkor most erre ki is térnék: A Wii U-ban szerintem rengeteg lehetőség van! Én azt mondom, hogyha kihasználják azt a lehetőséget, amit a tablet controller nyújt, akkor egy bitangul sikeres generációt hagyhat maga mögött az N, csak ahogyan tapasztaltam, és ahogyan olvastam, egyenlőre úgy fest, hogy ezt a lehetőséget, kevésbé sem használták ki, és ezért nagy kár, mert potencia az bizony van a gépben!


New Super Mario Bros U:





Az első játék, amit betettem a konzolba. Ahogyan elkezdtem játszani az jutott az eszembe, hogy ez a játék egy Wii New Super Mario Bros, csak HD-ban! Az alapok szinte ugyanazok, mondom, mintha az NSMB-al játszottam volna, viszont annyira örültem a Wii U-nak, hogy ez annyira komolyan nem is érdeket, csak játszottam és játszottam. A játék többen is játszható, és mivel a Wii U kompatibilis a Wii-vel, ezért lehetőség nyílt kipróbálni a játékot ketten is. Az egyik ember kezében a remote volt, ő irányított, az én kezemben pedig a gamepad, amivel pofás kis dolgokat lehetett csinálni. Az egyik ilyen ami nagyon tetszett, hogy beletudtam szólni a pálya történéseibe, olyan módon, hogy érintéssel olyan tárgyat tudtam létrehozni, amire a másik játékos rátudott ugrani. A másik ilyen lehetőség az volt, hogy érintéssel kárt tudtam tenni az ellenfelekben, és ezzel segíteni tudtam a remote-al lévő játékosnak, ez amolyan csapatmunka volt, amit nagyon élveztem. Erre mondom azt, hogy bár ezek nagyon ötletes, szórakoztató kis pofás dolgok, de ez ahhoz képest, még semmi, mint amire alapból képes lenne a tablet controller!

Super Mario 3D World:





A 2013-as év legjobb Nintendo játéka hozzám is eljutott, épp ma mentem megvásárolni. A játékról messzemenő következtetést még nem tudok levonni, hiszen még csak az első világban tartok, de annyit elárulhatok, hogy ez eddigiek alapján, talán joggal kapta meg ezt a címet, de még tényleg nagyon az elején tartok, így merész dolog lenne ezt kijelentenem! A game telis-teli van ötletességgel, nagyon szórakoztató, alapjaiban nagyon hasonlít a Super Mario Galaxy-ra.

Többjátékos mód:





Fent említettem, hogy a Wii u kompatibilis a Wii-vel. Játékai nagy részét lejátsza, és kezeli a remote-ot, nunchuk-ot, a classic controller-t, és a balance board-ot is. Ez tényleg a Wii folytatása! 5 játékos játszhat egyszerre. Egy valaki kezében ott a tablet controller, a másik 4 játékos kezében meg a remote. Ha ezt a verziót elképzeljük, akkor arra a következtetésre juthatunk, mint a gamepad esetében, hogyha a Nintendo odateszi magát, akkor olyan élményben lehet részünk, mint eddig még soha!

Menü, és egyéb lehetőségek:





A menü kísértetiesen hasonlít a Wii menüjéhez, csupán egyéb finomságokat változtattak rajta. Szerkeszthetünk saját karaktereket, internetezhetünk, chatelhetünk, szinte mindent, amihez kedvünk tartja. Ha esetleg elkezdünk játszani, és más is szeretne a tv-hez jutni, ezt nyugodtan megtehetjük, hiszen az elkezdett játékot folytathatjuk a tablet controlleren is. A kényelemre sem lehet panasz, a lakáson belül szinte cipelhetjük bárhová, műsorokat nézhetünk, zenéket hallgathatunk rajta, és még a Game Channel-re is feljöhetünk megnézni, hogy milyen cikkek, illetve blogok születtek. Épp tegnap csináltam, hogy a szobában youtube-on műsort néztek, én meg váratlanul a másik szobából elindítottam egy teljesen más műsort, eléggé mókás volt, szóval nekem nagyon bejön!

És miért pont Wii U?





Nintendo-s létemre szerintem érthető, viszont sokáig azon az állásponton voltam, hogy még évekig elleszek a Wii-vel, de Wii U-ra megjelent egy-két olyan játék, ami miatt úgy döntöttem, hogy be kell szereznem egyet: Super Mario 3D World, új Donkey Kong és a többi...továbbá májusban Mario Kart 8, Yoshi-val egy külön játék van készülőben, szóval tudok miből válogatni. A játékkínálat bár lehetne erősebb, de összességében azt mondom, hogy nem olyan rossz! Aminek lehet örülni, hogy a Wii U-ra már megjelenek olyan húzócímek, amik a rivális konzolokra is megjelennek (Elég csak az Assasin's Creed részekre gondolni, vagy a hamarosan boltokba kerülő Watch Dogs-ra!) ugye a Wii esetében ez nem mindig volt így. Továbbá a tablet controller volt a másik olyan erős szempont, ami miatt szerettem volna egy 8. generációs N konzolt, (nekem nagyon bejön ez az érintőképernyős dolog) és azért annak is örülök, hogy most szinte az elejétől követhetek egy generációt: :)


Összességében azt tudom mondani, hogy a Wii U-ban rengeteg lehetőség van, és ez csak a Nintendo-n, és a fejlesztőkön múlik, hogy kihasználják e, remélem igen. Lényegében egy handheld, és asztali játékkonzol is egyben, és ez nem olyan rossz. Lehet kritizálni a gépet és a céget, de azért a Nintendo megint mutatott valami mást,valami újat, és hogy ez bejön, vagy sem? Az majd pár év múlva kiderül!

Ezt a blogomat máshol is közzétettem, ennek oka, hogy nagyon boldog vagyok, és remélem azért szívesen olvastátok! Köszönöm a figyelmet, további szép napot kívánok! :)
17 hozzászólás

Norbiii

10 éve, 10 hónapja és 20 napja

Vendég írta:
Végre valaki aki jó szájízzel ír a WiiU-ról!mosolygó smiley Nekem is tetszik a masina, de nem merem megvenni mert szerintem nagyon kevés játék jön rá...szomorú smiley
Köszönöm! Szerintem a Wii U egy nagyon nagy jó konzol, ezt tapasztalatból írom, szerintem érdemes beruházni rá! A játékkínálat szerintem nem rossz, nem a legjobb, de szerintem jó. Az igaz, hogy nem jönnek a játékok tucatjával, de azért már így is szép számmal lehet válogatni.

Super Mario 3D World, új Donkey Kong, májusban lesz Mario Kart 8, Yoshi-val lesz egy külön játék, ott a Zelda stb...és ott vannak a más stílusú gamek is, mint például a CoD, Assasin's Creed, lesz Watch Dogs, szóval szerintem jó ez. mosolygó smiley


rDAVE: Köszönöm, örülök, hogy tetszett! Nekem sem volt meg rá igazán a keret, de van üzleti érzékem, és lecsaptam egy fantasztikusan jó ajánlatra! mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

10 éve, 10 hónapja és 21 napja

Nagyon jó volt a blogod olvasni. mosolygó smiley Én is szívesen csatlakoznék a Wii U játékosok körébe, de nincs rá keretem.

válasz erre

Vendég

10 éve, 10 hónapja és 21 napja

Végre valaki aki jó szájízzel ír a WiiU-ról!mosolygó smiley Nekem is tetszik a masina, de nem merem megvenni mert szerintem nagyon kevés játék jön rá...szomorú smiley

válasz erre

Norbiii

10 éve, 10 hónapja és 21 napja

Norbiii írta:
Ezt a blogomat máshol is közzétettem, és elfelejtettem kijavítani a hibákat, ezt nagyon sajnálom, minden kedves GC olvasótól elnézést kérek, nem rossz szándékból tettem, csupán annyira siettem, hogy elfelejtettem javítani! szomorú smiley Pedig most végre sikerültek a képbeszúrások, egy nem volt gond, de sajnos ezt elfelejtettem. szomorú smiley
Ezt a blogomat még tegnap este írtam meg, és most tettem ki ide, csak most már nappal van. röhögő smiley

válasz erre

Norbiii

10 éve, 10 hónapja és 21 napja

Ezt a blogomat máshol is közzétettem, és elfelejtettem kijavítani a hibákat, ezt nagyon sajnálom, minden kedves GC olvasótól elnézést kérek, nem rossz szándékból tettem, csupán annyira siettem, hogy elfelejtettem javítani! szomorú smiley Pedig most végre sikerültek a képbeszúrások, egy nem volt gond, de sajnos ezt elfelejtettem. szomorú smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Xelosz profiljamarco profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja