Nem a méret a lényeg 1. rész

2014. szeptember 30.
41.5921
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
MSI_Blogger profilja, adatai
MSI_Blogger
Legfrissebb blogunkban ismét próbáltunk az érdekesség vonalán haladni, így most nem legújabb termékeink kapták a főszerepet, hanem egy piaci koncepciót követve kezdünk el egy rövid sorozatot. A következő sorokban felbukkanó hardver remekül alátámasztja a sokak által ismert "Nem a méret a lényeg" mondást. Ezúttal ugyanis kicsit a méretekről szeretnénk nektek írni, illetve ezzel kapcsolatban próbálunk meg néhány tévhitet is elárulni.


Amikor egy erős gamer gépet kell magunk előtt elképzelni, legtöbben egy óriási, plexis oldalakkal és menő világítással rendelkező házra gondolhattok, melyben a minimum egy ATX méretű alaplap és egy több ventilátoros hűtéssel rendelkező grafikus kártya teljesít szolgálatot. Persze rengeteg ilyennel találkozhatunk és így elsőre valóban erős konfiguráció rejtőzhet az előbbi néhány sor mögött, de a gamer teljesítményhez nem feltétlen szükséges a nagy hely.

Nem a méret a lényeg 1. rész - 2. kép

A másik ok, amiért ezt a témát választottuk az nem más, mint a konzolszerű élmény elhozásának célja, amit a PC-s piac egy része mostanság kitűzött maga elé. Ehhez ugyanis viszonylag apró gépre, ezáltal benne apróbb hardverekre van szükség, így pedig a nappaliban egy megfelelő kontroller segítségével egy konzolnál sokkal bővebb funkcióval rendelkező számítógép foglalhat helyet.

Az első Mini-ITX alaplap 2001-ben bukkant fel, ám az akkor cél még csak a költség és energiahatékony munkára alkalmas gép összeállítása volt. Azóta jó néhány év telt el, mi pedig a Gaming család tagjaiként jó néhány hardverünk esetében alkalmazzuk a Mini-ITX, illetve ITX méreteket. Ami pedig a Gaming szériánkban szerepel, azzal bizony játszani is lehet, méghozzá magas minőségi szinten, így a következő sorokban megemlített hardverek remek alapot nyújtanak egy kisebb otthoni gamer géphez, mely a nappalikban is remekül mutat majd.

Kezdjük talán a legfontosabb hardverrel, mely az alaplap lenne. Az Z97I GAMING AC remek választás lehet egy ilyen projekt kapcsán, hiszen LGA 1150-es foglalatával rengeteg Intel processzort támogat. Mindemellett beépített WiFi és Bluetooth, valamint USB 3.0 csatlakozással is bír. Ezek remek szolgálatot tehetnek a nappalikban is, csakúgy, mint a különféle OC lehetőségek. Ilyen például az OC Genie 4, mellyel egy gombnyomásra érhetünk el nagyobb teljesítményt, vagy az akár 3300Mhz-es memóriák támogatása.

Nem a méret a lényeg 1. rész - 3. kép

A nappalikba szánt szórakoztató központok kapcsán a Steam OS bukkant fel nemrég, alaplapunk pedig teljes mértékben támogatja ezt a rendszert, ami sokak számára fontos lehet. Persze egy ilyen multimédiás géppel nem csak játszani szokás, hanem filmezni és zenét hallgatni is, melyekhez remek hangtechnikát biztosít a Sound Blaster Cinema 2-MSI Audio Boost 2 páros, illetve ha sokat van rajtatok a füles, akkor a beépített erősítő és az USB Audio Power technológia fok titeket elkápráztatni.

Persze az ekkora méretbe zsúfolt erőnek ára is van, hiszen itthon nagyjából 50 000 Ft-ért juthattok hozzá az alaplaphoz, ám itt is érvényes az, hogy hosszú távú befektetésről van szó. Reméljük sikerült ismét érdekes témát felvetnünk, a továbbiakban pedig egy másik hardvercsoportban ajánlunk majd nektek a Z97l Gaming AC-be remekül illő modelleket.
3 hozzászólás

zender

10 éve, 3 hónapja és 25 napja

Sokkal jobb megoldásnak tartom mint a konzolt, és ezalatt a Steam Machines gépeket is értem. Erre egy Linux és ott a SteamOS...

válasz erre

Gólem

10 éve, 4 hónapja és 10 napja

Nagyon bejönnek ezek a mini verziók.mosolygó smiley Hűtés sem kell neki olyan intenzíven, gondolom...

válasz erre

kpal

10 éve, 4 hónapja és 15 napja

a hagyományos konzolok mellet ,vagy helyett inkább ilyen gépet raknék a tv alá sokkal több mindre használható kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja