Néhány küldetés végigjátszása: TBFME2

2009. augusztus 25.
44.3091
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
Már megint én, megint egy új bloggal. Tudom, már a szomszéd padlás is tele van azzal, hogy sorban hozom a blogokat. Ez van! El kell viselnetek! :D


Ezúttal egy újabb LOTR bloggal jönnék. Elkezdtem a The Battle for Middle Earth 2 küldetéseit/hadjáratait, néhány pályának leírnám a lényegét, miket kell tenni...
...én a fény erőivel vagyok, eszembe se jut a sötétekkel lenni... :)
Akkor elkezdeném, sztorival csatolva a küldetéseket.

Az Egy Gyűrű elindult hosszú útjára. Számos hős ment velük, például Legolas, Aragorn, Gandalf, Gimli, Boromir, Trufa, Pippin, Samu és Frodó. Ezeket a hősöket nem használhatjuk a játékban, helyettük új hősök bukkannak fel. (habár Legolasért igazán kár, jó kis hős a játékban :) )
Nos, az Egy Gyűrű megmozdult. Hőseink elindultak hosszú és veszélyes útjukon. Elrond és a tünde urak vigyáznak Völgyzugolyra, és más helyszíneket "takarítanak".
Egyszer Glorfindel néhány lórieni harcossal elindul az erdőben. A goblinok leereszkedtek a hegységekből, és eljöttek idáig. Glorfindel éppen vissza tartott, Völgyzugolyba, amikor váratlanul megpillant egy nagy sereg goblint. Int a harcosoknak, hogy bújjanak el, és maradjanak csöndben. Végül elég a nézelődésből, Glorfindel elindul a goblin vadászatra. Útközben goblinok támadnak Rád, és egy mallorn-fát is szépen elpusztítanak ezek a kis... No mindegy. Még elég kicsi a sereged az elején, de ahogy mész, úgy találkozol még bajba jutott harcosokkal, akiknek segítened kell. Ha Völgyzugoly kapujához érsz, kitárul. Menj oda Elrondhoz. Egy rövid beszélgetés folyik le, ezután RÖGTÖN kezdj el a barakkokban harcosokat képezni, szükséged lesz rá, de ne túl sokat, mert később lehet más egységeket is képezni. A kapu nem véd meg a támadásoktól, mert van egy nyílt út a térkép bal oldalán, ott egyszerűen bejárkálhatnak ellenfeleink. Először is itt támadnak, győzzük le őket. Kis idő múltán már a kaput rongálják, őket is nyiffantsuk ki. Ezután várni kell egy kicsit, és jön egy kis segítség. Lórieni íjászok jönnek, Tőlük nem kell tartani, segíteni jöttek. Ezután újra goblinok támadnak, újra a bal oldalról. Ezúttal hoztak magukkal 3 trollt is, ezeket gyorsan győzzük le, mert sok kárt tehetnek az épületekben. Ezek, ha jól emlékszem, és a goblinok is az egyik barakkodat akarják lerombolni. Később újabb segítség érkezik, Arwen, és hozott magával völgyzugolyi lovasságot is. Most már képezhetsz más egységeket is, például íjászokat. A következő feladat behatolni a goblinok területére. Egy fényes pont jelzi, hová kell menned. Rombold le a goblinok összes épületét, és győztél. Természetesen segítségül a játékban vannak hatalmak is, pl. sasok szövetsége.

2. küldetés
Egy jeges helyszínen vagy. Újra goblinok ellen kell harcolnod. Azám, de a goblinok továbbfejlődtek, és most nem egyszerű íjászaik és kardosaik vannak, hanem még vannak pókjaik és póklovasaik is. Itt már kapsz 2 építészt, gyorsan fogj hozzá területed építéséhez, építs kovácsműhelyet, hogy fejleszd egységeidet, mallorn-fákat, és még szinte mindent. A goblinok sokszor rohamoznak meg. Glorfindelnek most adj lovat, járd körbe a térképet. Pontosan a területed fölött sok Goblin Lair található, aminél ha megölöd a kisebb goblinokat, és lerombolod a sziklarakást, nyersanyagokat kapsz. Ezek a goblinok nem az ellenségé, ez afféle zsákmánynak számít. Menj a térkép bal oldalán, fölfelé. Itt találsz egy hatalmas jégcsúcsot, mellette egy trollal. Próbálj meg Glorfindellel gyorsan átjutni rajta, mert a troll mindjárt megdobja egy sziklával, és akkor összedől az egész, így elzárja az utad. Ha nem sikerült, nem probléma, van másik út is. Képezz akkora hadsereget, amekkorát csak lehet, és indulj a csatára. Útközben goblinok és trollok támadnak, no para, egyszerűen le lehet őket győzni. Sorban kapod itt is a feladatokat, például rombold le ezt meg ezt az épületet. Egy kis idő múltán feltűnik a térképen Haldír is, akit megtámadtak a goblinok. Gyorsan segíts neki, és a kis seregének. Ha megmentetted, Haldírt már irányíthatod is. Most menj a goblinok területére, de vigyázz, az őrtornyokat rombold ám le, pillanatok alatt fogyhat egységeid száma. Győzd le a póklovasokat, rombold le a goblinok barakkjait, hogy ne képezzenek több harcost. Van az ellenség területén egy olyan rész, ahol csak jég van, és nem teríti hó. Oda ne menj. Miért? Majd mindjárt meglátod. Most válaszd ki Glorfindelt, lehetőleg lovon, és menj be vele a jeges rész közepére. Hoppá! Egy robbanás, és jégdarabkák repülnek a levegőben. Glorfindel is repül, leesik a ló hátáról, és a földre zuhan, de nem sérült meg annyira, gyorsan visszaugrik a lóra. Mi volt ez a robbanás? A tó őre volt, Mória előtti tóban lévő szörnyetege. Ezt inkább íjászokkal és Glorfindellel győzd le, mert a gyalogságot könnyen szétcsapkodja, sőt, fel is falhatja, ha megragadja az egységet. (persze Glorfindelt nem tudja, Őt csak csapkodja.) Ha legyőzted, győzd le a megmaradt póklovasokat is, és rombold le az utolsó épületet...És győzelem! De a küldetéseknek ezzel még nincs vége.

3. küldetés
Itt éjszaka kell végigmenni a tájat. Még mindig a goblinok az ellenfeleink. Az átvezető videóban Haldír elmegy egy hajóval, hogy segítséget hozzon. Glorfindellel, Glóinnal és néhány harcossal el kell indulnod megtisztítani az utat a goblinoktól. Ha elértél a Kikötőhöz (vagy mihez is? már nem emlékszem, mi volt ott), Haldír hamarosan megérkezik a hajóval, és bakacsinerdei íjászokat hozott. Hasznos, nagyon hasznos. Indulj tovább, vagy menj vissza oda, ahonnét kiindultál. Hamarosan kapsz 2 építészt, őket is vidd biztonságos helyszínre, például oda, ahonnét indultál, mert ha ott hagyod őket a kikötőben, könnyen eleshetnek, mert a goblinok sokszor oda gyülekeznek. Építs barakkot, mindent, és indulj el a seregeddel. Jön néhány troll, de ezeket is egyszerűen el lehet intézni. Egy résznél erdőtűz lesz, ott vigyázva menj át, könnyen megéghetnek a harcosaid, legalább 3 harcos biztosan meg fog halni az átkelésnél. Ezután egy troll az ent-tanács építményt kezdi el rongálni, gyorsan öld meg, képezz enteket, hozd létre Szilszakállt, és mehet a menet! Rombold le az őrtornyokat, a falat, és mehetsz Te is rombolni, pusztítsd el a goblinokat... Ha győztél, a harc folytatódik tovább...

4. küldetés
Most egy nyári napon, egy pusztafélén vagy. Hirtelen jön egy törp, aki segítségért esedezik. Glorfindel kérdezi, hogy mi a probléma, a törp elmeséli a baleseteket, és hirtelen mindenki az égre néz. Ez Drogoth! Megjött a sárkánykirály! Mindenki dermedten áll, végül Glorfindel töri meg a bámészkodást, és mindenkit futásnak indít. Mindenki elkezd rohanni, ugyanis Drogoth a goblinokkal van. A sárkánykirály repül az egységek fölött...Lecsap...Az épületek kárba vesznek...Újra lecsap, most az íjászokra...3 meghal... És Glorfindel mindenkit egy barlangba vezet, ott nem tud nekik ártani.
Most 2 törp építészt kapsz, építs harci épületeket, képezz egységeket, és mehet a menet... Igen, de a goblinok közben még támadnak...A legtöbb esetben pókok jönnek. Ha elég nagy sereged van, indulj neki, csapj bele a lecsóba! Útközben mindenféle teremtmény jön: trollok, pókok, póklovasok, goblin: íjászok, kardosok, gigantikus troll. Ha átmész a hídon, foglald le a jelző épületet. Ennek is van előnye, például ott láthatod, mikor jön az ellenség, és mekkora sereggel. Figyelmeztetésnek ne menj vissza oda, ahol a játék kezdődött, mert Drogoth még mindig ott röpköd, és őrzi a területet, hátha kijön valaki a barlangból. Na, ha átmentél a hídon, és elfoglaltad az épületet, törd be a goblinok kapuját, hatolj be a folyosókra... Győzd le a goblin íjászokat és kardosokat. Mi ez? Hirtelen tűz éri Glorfindelt. Hiszen ez 2 tűzgyík! Ezek ugyan nem fejlesztették ki a repülés tudományát, annál félelmetesebb ellenfél: tüze a hősöket erősen sebzi, egységeidet pillanatokon belül elpusztítja. Ajánlatos őket íjászokkal, és hősökkel legyőzni. Ha legyőzted, menj beljebb. Újabb tűzgyík, most csak egy. Győzd le, és rombold le az otthonáz, hogy jutalomhoz juss.Most menj fölfelé, szépen a folyosókon. Pókok másznak le az ellenség faláról, hogy megvédjék területüket. Ezeket gyorsan söpörd el, mert lesz itt még probléma...Sőt, már van is! Az a törp, aki kérte a segítségünket, rögtön felkiált: "Itt a sárkány úr!" Igen, Drogoth jött segíteni. Gyorsan szedd össze a bakacsinerdei íjászokat, a dobófejszés törpöket, és győzd le, mert igen sok sebet ejthet. Ha legyőzted, győztél.

5. küldetés
Most egy szép, nyári vagy őszi időben vagy. Süt a nap, új egységeket kaptál. Hirtelen mithlondi őrök jönnek eléd, és közlik, hogy nagy baj van, mert a kikötőt ostromolják az umbari kalózok. Ilyenkor Glóin elküldi a törpöket. Gyorsan siess a kikötő segítségére, sok kész építmény kárba veszhet, nagyon könnyen... Ha legyőzted őket, kezdj el rögtön építkezni. Képezz megint egységeket,satöbbi-satöbbi... Foglald el Glorfindellel azt az épületet, ahol hajót készíthetsz. Első lépésnek tudsz készíteni tünde harci hajót és szállítóhajót. Legyen hozzá elég parancsnoki pontod (Command Points), hogy sok harci hajót készíthess, mert a kalózok hajói végeredményben igen sok. Készíts szállítóhajókat, helyezd el egységeidet és hőseidet benne, igen, de vigyázz, mert a szállítóhajó könnyen odaveszik, könnyen sebezhetőek. Ezután hajózz át, és győzd le őket.

Tovább egyelőre nem jutottam, legtöbbször Skirmish módban szoktam játszani.
Néhány rekordom...
-A 3. küldetést 2 íjász csoporttal, 1 mithlondi őr, 1 lovasság csoporttal mentem végig, plusz Glorfindel és Haldír.
- A 2. küldetésben a tó őrét Haldírral és Glorfindellel intéztem el néhány pillanat alatt, a harcosok az épületeket rombolták le.
-A 3. küldetésben 4 goblin harci csapatot 1 lovassági csapattal gázoltam el :D
-A 4. küldetésben Glorfindellel harcba szálltam a sárkánykirállyal, habár az magával ragadott, felrepült az égbe, és egyszerűen ledobott, akkorát esett, mint az ólajtó... De azért is visszapattintottam a lóra, és futottam tovább, még tüzet is okádott rám, de nem haltam meg, pedig amikor lezuhantam, alig maradt egy csöppnyi életerőm. Szeretek a sötét oldal hőseivel kekeckedni :D

Többet nem sorolok fel, esetleg videót készítek róla :D

Néhány kép a The Battle for Middle Earth 2-ről, és a Hősökről...

Ő itt Glorfindel:
#kep1#


Néhány tünde harcos...
Völgyzugolyi lándzsás (lovasság)

Néhány küldetés végigjátszása: TBFME2 - 2. kép



Mithlondi őr


Néhány küldetés végigjátszása: TBFME2 - 3. kép



Lórieni harcos:

Néhány küldetés végigjátszása: TBFME2 - 4. kép



Lórieni íjász:

Néhány küldetés végigjátszása: TBFME2 - 5. kép



Bakacsinerdei íjász:

Néhány küldetés végigjátszása: TBFME2 - 6. kép







nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profilja