Néhány problémám a DA: Inkvizícióval

2015. október 15.
29.3381
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Imperator profilja, adatai
Imperator
Nemrég sikerült kipróbálnom a Bioware új csodáját, a Dragon Age: Inqusition-t. Röviden nekem ez a sorozat leggyengébb része.



Néhány problémám a DA: Inkvizícióval - 2. kép



Összefoglalom a problémáimat.
A szinkron. Mindenki akcentussal beszél, és engem ez nagyon idegesített, főleg mikor a francia akcentust használták, az nagyon zavaró volt számomra.



A történet nem rossz, de nagyon rövid, kb. 9 főküldetés van összesen.

A mellékküldetések unalmasak és semmilyenek, kábé annyi befolyásuk van a sztorira, mint a Skyrimben. Mindegyik majdnem ugyanaz, fantáziátlanok, és még döntéshelyzetbe se kerülünk.
Egyedül a társakhoz kapcsolódó mellékküldik érdekesek, azoknak van sztorija is.

A karakterek csak úgy random kerülnek hozzád, nincs olyan hogy a sztoriban megismerünk valakit, hanem ha szerencsénk van épp rájuk akadunk.

A harcrendszer módosult, például egyszerre 8 hp lötty lehet nálad, meg nem ilyen kattintgatós hanem mint pl a WoWban, hogy közel kell menni az ellenfélhez és lenyomva kell tartani a gombot a támadáshoz. Engem zavart, hogy nem lehet egyszerre az összes társadat kijelölni és úgy támadni, mindenkit egyesével kell kiválasztani.

Na meg valamiért nem lehet a társaknak beállítani, hogy maguktól lépjenek szintet. Olyan van, hogy szintlépéskor automatikusan osszák el a pontokat, de ezt minden szintlépéskor meg kell tenni.

Na meg kitalálták, hogy mellékküldikkel pontokat lehet szerezni, és ha elég pontod van, akkor csinálhatod csak a főküldit. Ami csak azért logikus, mert a sztori önmagában 5-6 óra alatt végigvihető lenne.

Na meg a döntések csak a főküldikben vannak, de játékmenetre semmit nem befolyásolnak, csak a legvégén kapunk egy jelentéktelen kis szöveget. Amúgy a korábbi részek kb 1%-ban befolyásolják a játékot.

Egyébként is szörnyen bugos. Ebben legalább hasonlít a Skyrimre.

Megjegyzés: Maga a játék a végére sokkal jobbnak érződött, mint az elején. A korai negatív tapasztalatok viszont végig rányomták a bélyegét az élményre. Amikor végeztem vele, elégedett voltam. A Játék nem rossz, csak a változások annyira nem jöttek be, főleg ami a mellékküldikkel történt. Skyrimből akartak ötletet meríteni ahogy hallottam, csak ott működnek is hiszen rengeteg mellékküldinek saját sztorija van. Pont az, ami itt kimaradt. Nem hozhatunk döntéseket, nincsenek alternatív megoldások, nem vernek át minket, semmi. Vagy csak én fogtam ki a rossz mellékküldiket. A zene egyébként remek és epikus.

Kérdés: a kúnári páncél miért nehéz páncél, ha a felsőtestnél nincs semmi?


Néhány problémám a DA: Inkvizícióval - 4. kép

6 hozzászólás

Ronalddo

9 éve, 2 hónapja és 25 napja

Még mindig annyira bugos, nem patchelték fel? Elég rég játszottam vele, legfőképp épp az általad is említett rengeteg hiba miatt.

válasz erre

VaPe

9 éve, 2 hónapja és 26 napja

Az utolsó kérdés nagyon helytálló! röhögő smiley

válasz erre

muki

9 éve, 2 hónapja és 27 napja

Szívemből szóltál! röhögő smiley Szerintem is olyan játék hogy elkezded és morogsz hogy akkor most ez mi. Aztán a közepe felé megszokod, maj a végén jó érzéssel hagyod abba. Nekem a végére határozottan bejött! röhögő smiley

válasz erre

zender

9 éve, 3 hónapja

Egyetértek (majdnem) minden szavaddal. Vannak játékok, amiket abba kéne hagyni, vagy más néven, címmel kellene újra elkezdeni, de más történettel. Ez is egy ilyen.

válasz erre

Imperator

9 éve, 3 hónapja

Mordorer írta:
Ez jó: "Egyébként is szörnyen bugos. Ebben legalább hasonlít a Skyrimre." röhögő smiley

Egyébként írod hogy nem rossz, csak rövid. Ez mennyi játékidőt jelent mégis kb?
A játékidő függ attól, hogy mennyire akarod kimaxolni a játékot. Ha nagyon belemerülsz, és minden küldetést meg akarsz csinálni, akkor 100-150 óra alatt nem szabadulsz. Ha csak a sztori érdekel, akkor kb. 15 óra lehet végigvinni, bár ez nagyban függ a nehézségtől is.

válasz erre

Mordorer

9 éve, 3 hónapja

Ez jó: "Egyébként is szörnyen bugos. Ebben legalább hasonlít a Skyrimre." röhögő smiley

Egyébként írod hogy nem rossz, csak rövid. Ez mennyi játékidőt jelent mégis kb?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja