Ne vegyetek Xiaomit!

2016. július 24.
31.9701
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
rDAVE profilja, adatai
rDAVE
És akkor jöhet is egy vallomás; már a címben hazudtam. Hatásvadászat a maximumon. :D Kíváncsi lennék, hogy mennyien kattintanak a blogra abban a párhuzamos univerzumban, ahol azt írtam "Vegyetek Xiaomit", de szinte biztos vagyok benne, hogy sokkal kevesebben. Rossz emberi tulajdonság... :D



Ne vegyetek Xiaomit! - 5. kép


Na de akkor most mi van? Az, hogy vettem egy Xiaomit és most megmondom a véleményem róla. Nem teszt lesz, annak ez kevés és nem is akarok teszt szintű komolyságot ide, most nincs hozzá kedvem, de nem is a ma mindenfele látható remek véleményezéseket akarom elhozni. Tudjátok, amikor látod, hogy van vélemény, így megörülsz és sietve kattintasz rá, mert segítséget vársz a választásban, majd látsz két kommentet; az elsőben az van megfogalmazva mélyenszántón, hogy "k_rvajó", a második a még zseniálisabb: "sz_r!"
Istenem, de imádom ezeket...

Ne vegyetek Xiaomit! - 1. kép


A márkáról csupa jót hallani és azt kell mondja nem véletlen. A telefonom konkrétan egy Xiaomi Redmi 3 Pro (nem Note, az másik modell). A dobozánál nem estek túlzásokba, egyszerű, pici és szokványos, semmi flancolás. Attól pedig nem kell megijedni, hogy minden szöveg kínai rajta, nyugodtan ki lehet nyitni. :D A telefon először kézbe véve nemhogy nem esett szét, hanem rendkívül masszívnak, jól összerakottnak és pofásnak tűnt. Van súlya is rendesen, nem nehéz, de pont annyira tekintélyes, hogy komolyan vegye az ember, amit tovább erősít a telefon fém hátulja, aminek egy pontja ki van vágva és szépen körbecsiszolva az ujjlenyomatolvasó számára. Felül a 13mp-es kamera és a villanó található. Őszintén nem vagyok nagy fotós, így sokat nem próbálgattam, csak a kötelező köröket futottam vele, illetve külföldi teszteket néztem vásárlás előtt, ebből pedig az derült ki, hogy habár nem kiemelkedő, de nem is fog szégyent hozni a felhasználójára.

Hátul még található egy kis "MI" logó és a hangszóró, ami meglepően hangosan tud szólni (a csengőhangerőjét lejjebb is vettem...) és a hangzással sincs komolyabb baj, habár a házimozit nem fogjuk kidobni. :D Elején találunk 5mp-s kamerát, fény és közelségérzékelőt, valamint alól érintésérzékeny navigáló gombokat, sajnos háttérvilágítás nélkül, viszont van még a középső gomb alatt egy LED értesítés jelző, ami csak akkor vehető észre, ha épp aktív. Természetesen van kijelzője is, ami 5 hüvelykes és HD felbontású, azaz 720p-s. A kép minőségére semmi panaszom, szép és a betekintésszög is megfelelő. Ami az oldalakat illeti; jobb oldalt hangerő gombok és be-kikapcsoló, bal oldalt a kis rekesz a micro simnek és a microSD-nek/nano simnek(vagy bővítjük a tárhelyet vagy két simkártyát használunk). Felül található a 3,5-es jack, az infra és elvileg a másik pöttyünk egy zajszűrő mikrofon. Alul pedig a micro usb és a mikrofon helyezkedik el. Hopp, az aksi ki ne maradjon, ami nem eltávolítható ugyan, de 4100mAh azt hiszem elég, hogy ne akarjuk kitépni belőle, mert ismét lemerült a telefon, ennél nem sűrűn lesz ilyen panasz. A telefon hardverét 8 magos processzor (ha minden igaz, akkor 4x1,5GHz és 4x1,2GHz Cortex-A53), Adreno 405 GPU, 3GB RAM és 32GB tárhely alkotja. Nem világmegváltó játék szempontjából, de nem fogunk megakadni a rendszerben és programokban sem. Elég morbid is lenne. Túl sok komoly játékot nem próbáltam, mivel pont sikerült rákattanni a Pokémon Shuffle-re (mint a Candy Crush, csak pokémonvadászattal) és a Mabinogi Duel G4: Doom Machine-re(kártyás játék), de próba szintjén egy Need for Speed: No Limits nem jelentet gondot.

Ne vegyetek Xiaomit! - 3. kép


Az OS kérdése kissé érdekes, szerintem a bolt kókányolása, mivel a kínai és az angol nyelv mellett csupán magyar nyelv található benne, valamint Google Play is van rajta (Kínában ezt nem lehet rárakni), viszont mielőtt megijednénk el kell mondanom, hogy egy darab felesleges szoftver sincs rajta, csak a legszükségesebbek, se a google által kényszerített appok(térkép, könyvek, google+ stb...), se érthetetlen kínai szoftverek vagy bármi reklám cucc. Furcsa dolgokat se produkál, abszolút stabil. Verziószám tekintetében 5.1.1 került rá és a Xiaomi saját felülete, a MIUI 7.2, ez egy visszafogott és szép felület, nekem nagyon tetszik. Ami a magyar nyelvet illeti nincs gond a fordítással és nem találkoztam otthagyott kínai szöveggel. Olyan helyen van csak, mint a Xiaomi online háttérképek szolgáltatása, de kínai csajok bámulásához nem kell érteni mit firkálnak körülöttük.

Ne vegyetek Xiaomit! - 4. kép


Azt tudni kell, hogy a gyártó lezárja a telefonokat, így a nem gyári OS és a ROOT is ki van zárva elvileg... Gyakorlatilag felmész a gyártó weboldalára, rányomsz, hogy unlock, írsz egy fél mondatot, hogy miért szeretnéd és két nap múlva (hajnal négykor...) küldik az SMS-t, hogy a kérelmedet elfogadták, letöltheted a feloldáshoz szükséges fájlt. Ennyi... Védelem vagy pedig a kínai felhasználók miatt lehet zárva, nem tudom melyik. A lényeg, hogy gyerekjáték feloldani.

Ne vegyetek Xiaomit! - 2. kép


Mondani kéne valami negatívumot is, hogy lassan le lehessen zárni, de nincs mit... Talán az, hogy 4G van ugyan, de a 800Mhz-t nem tudja, ahogy a kínai telefonok többsége se. Aki tudja mi fene, az majd eldönti baj-e, aki nem, annak meg mindegy. :D Engem spec nem hatott meg a pici mobilnetemel. Most, hogy mindent elmondtam az 54900 forintért vásárolt telefonomról (dél-koreai telefont váltott, DÉL-KOREAIT!) lezárom a hosszú pofázásom egyetlenegy gondolattal a készülékről: IMÁDOM!
14 hozzászólás

Patrik94

8 éve, 4 hónapja és 25 napja

Teljesen bevettem hogy komoly a felhívás! röhögő smiley Nálam a számomra ismeretlen gyártók, amiket nem látok mondjuk mobilboltokban vagy ilyesmi, mindenképp kiesnek mert nem merem megvenni.

Mondjuk ennyiért ez igen jól hangzik! meglepett smiley

Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat!

válasz erre

Linuxfan

8 éve, 4 hónapja és 25 napja

Bevettem a cím alapján hogy ****! röhögő smiley

Amikor írtad a bevezetésben hogy beugratás, akkor sem hittem volna még hogy a konklúzió ez lesz! meglepett smiley

Meg kell mondjam, nem nagyon bízom ezekben a gyártókban, de most meginogtam...

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja