MSI Z97 GAMING 5: A megfontolt újítás

2014. június 15.
41.6201
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
MSI_Blogger profilja, adatai
MSI_Blogger
Legújabb blogunkban folytatnánk nemrég elkezdett sorozatunkat, melynek keretében az új MSI Z97-es alaplapokat mutatjuk be nektek, mai témánk pedig talán a titeket leginkább érintő család, a Gaming termékek egyik legokosabb ajánlata, mely az MSI Z97 GAMING 5 nevet viseli. A Z97 jelző már ismert lehet számotokra, hiszen a megjelenés kapcsán bizonyára rengeteg hírt olvashattatok róla az oldalon, azóta pedig a piac is feltöltődött, így jó néhány ajánlattal kerülhettetek már szembe.


Ahogy az MSI Z97 Classic esetében már leírtuk, ez a betűből és számból álló kifejezés arra utal, hogy az Intel új megoldására építettük az adott terméket. Így természetesen az MSI Z97 GAMING 5-re is igaz az, hogy a 4. és 5. generációs Intel Core, Pentium és Celeron fogadja be az alaplap, melyek LGA1150-es foglalattal rendelkeznek.

Tehát akinek az irományunk további része meghozná a kedvét egy MSI Z97 GAMING 5 beszerzéséhez, annak az említett processzorokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy ki tudja használni a következő néhány sorban említett remek funkciókat. Mivel játékosoknak szánt termékről van szó, ezért néhány fontos tulajdonságot még kiemelnénk mielőtt a funkcionalitás kerülne előtérbe. Ilyen fontos tulajdonság például a memóriák támogatását illetően az, hogy akár 3300Mhz-en is ketyeghetnek benne a DDR3-as modulok, melyek maximum 32GB-ot tehetnek ki.

Az M.2 és a SATA Express csatlakozásoknak köszönhetően akár a legújabb SSD-meghajtókban rejlő sebességet is ki lehet használni, melynek köszönhetően sokkal hamarabb indulhatunk a csatába. A megbízhatóságot és stabilitást kínáló Military Class 4-es komponenseket már megszokhattátok termékeinknél, a gamer eszközöknek szánt csatlakozások pedig nagyban hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez.

MSI Z97 GAMING 5: A megfontolt újítás - 2. kép

A hardveres megoldások mellett a funkcionalitásra is minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektettünk, hiszen jól tudjuk azt, hogy nem elég a hardver, azt ki is kell használni ahhoz, hogy teljes megelégedettséget kapjunk. A beépített OC Genie 4 segítségével egy gombnyomásra erősíthetitek fel a gépeteket, miközben az MSI Gaming App ellát titeket a szükséges információkkal. A 8-csatornás audiorendszert megtámogattuk még az Audio Boost 2 technológiával, így az aranyozott csatlakozásokon keresztül rendkívül élménydús hangzásban lesz részetek.

Természetesen az online játékosokra is gondoltunk, így a Killer E2200 intelligens hálózati platform azért felel, hogy mindig a megfelelő alkalmazás legyen leginkább kiszolgálva. Az XSplit Gamecaster segítségével másoknak is megmutathatjátok képességeiteket, illetve magatoknak is megerősítettek legszebb pillanatokat, ha pedig szeretnétek belevágni a SteamOS világába, akkor minden akadály nélkül megtehetitek, hiszen az alaplap teljes mértékben támogatja ezt a rendszert.

MSI Z97 GAMING 5: A megfontolt újítás - 3. kép

A legjobb az egész koncepcióban az, hogy olyan valódi gamer értékekhez juttok, melyek hosszú távon is jó befektetésnek bizonyulnak, hiszen hosszú évekig nem kell új alaplap köré építenetek a gépeteket, ráadásul az új MSI Z97 GAMING 5 már 40 000 Ft környékén hozzátok kerülhet, a három év garancia pedig hab a tortán.
5 hozzászólás

zender

10 éve, 7 hónapja és 17 napja

Vendég írta:
Sosem mertem bevállalni MSI gamer alaplapot mert hogy drága de nem biztos hogy jobb mondjuk egy Asrocknál. Jobb szerintetek? Érezhető a különbség?

Ez a deszka nagyon tetszik!
Nem rossz az Asrock sem, de sokkal kevesebbet nyújt. Az itt felsorolt tulajdonságok (OC Genie 4, Audio Boost 2, Military Class 4 hogy csak párat említsek) valós értéket képviselnek, nem csak parasztvakításnak vannak a lapon.

Nagyon durván jó ára van ennyiért, és az Asrock sem sokkal olcsóbb, viszont csomó extra hiányzik róluk.

válasz erre

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 18 napja

Mindig MSI deszkáim voltak de sosem kifejezetten gamer lap. Legközelebb viszont ilyen lesz, főleg ennyiért... mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 18 napja

Komoly lap, nagyon elférne a házamban egy ilyen!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 18 napja

Sosem mertem bevállalni MSI gamer alaplapot mert hogy drága de nem biztos hogy jobb mondjuk egy Asrocknál. Jobb szerintetek? Érezhető a különbség?

Ez a deszka nagyon tetszik!

válasz erre

csirkee

10 éve, 7 hónapja és 18 napja

40 ért nem is sok egy ilyen! meglepett smiley Nagyon jó.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja