MSI S20 Slider 2: tábla, ultra- és notebook egyben

2013. december 14.
41.8311
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
MSI_Blogger profilja, adatai
MSI_Blogger
Nagy szeretettel üdvözlünk mindenkit újra az MSI hivatalos blogján, ahol ma egy igen különleges és friss termékről lesz szó. Kezdjük is azzal, hogy mi sosem mentünk a szomszédba egy kis innovációért, így jó néhány olyan termékkel vagyunk jelen a piacon, mely direkt módon kevés kihívóval rendelkezik. Ezekre mi mind büszkék is vagyunk, azonban egy idő után be kellett látni, hogy sajnos a direkt mód ma már nem sűrűn használt kifejezés, hiszen a táblagépek, okostelefonok és laptopok egyre több esetben igen közel állnak egymáshoz. Mai témánk egy olyan különleges eszköz, mely megpróbálja a táblagépek, ultrabook-ok és notebook-ok legjobb funkcióit egyesíteni.


Az új MSI S20 Slider 2 egy viszonylag szokatlan kialakítással próbálja megnyerni azokat, akik akarnak is táblagépet meg nem is, félnek a fizikai billentyűzet hiányától, vagy csupán munkára és szórakozásra is egy gépet szeretnének, amivel a lehető legtöbb szükséges dolgot el tudják végezni.

MSI S20 Slider 2: tábla, ultra- és notebook egyben - 2. kép

A termék egy csúszkás megoldást kapott, így a 11,6 hüvelykes IPS technológiát alkalmazó Full HD felbontású megjelenítő alól varázsolhatjuk elő a billentyűzetet, mely alatt komoly hardverek kaptak helyet. Visszatérve a képernyőhöz, kiemelnénk a 350 lumenes fényerőt és a 10-pontos érzékelőt, mely segíti a gép gyorsabb és kényelmesebb használatát. A gyorsaságról és jó munkabírásról az Intel negyedik generációs Haswell Core i5-ös processzora gondoskodik, a grafikus teljesítményt pedig a processzorhoz tartozó HD 4600-as egység biztosítja, mely elődjeihez képest komoly előrelépést jelent, hiszen DirectX 11, OpenCL v1.1 és OpenGL 3.1 támogatással is rendelkezik. Ebből a hardver-összeállításból már látszik, hogy nem csupán a fizikai billentyűzet átdolgozott hozzácsatolásáról van szó, hanem ez egy komoly gép. A memória mérete akár 8GB is lehet, mely minden, ilyen eszközöktől elvárható munkához elegendő kell hogy legyen. A tárhely természetese SSD meghajtó formájában van jelen, egy 128GB-os modell személyében, így ez előre feltelepített Windows 8.1-es rendszer pillanatok alatt a rendelkezésetekre állhat.

Fontos még megemlíteni az USB 3.0 csatlakozó meglétét is, hiszen a modern technológia gyors adatátvitelt és remek perifériacsatlakoztatási lehetőséget biztosít. Találkozhattok még beépített Bluetooth vevővel, kártyaolvasóval és Giga LAN csatlakozóval is. Ráadásul vizuális élményeiteket a készüléken található miniHDMI csatlakozón keresztül rendkívül gyorsan megoszthatjátok egy szélesebb közönséggel is. Kis gépről lévén szó sokan gondolhatjátok, hogy zenei szempontból gyenge lehet a készülék, pedig ez határozottan nem igaz. A minőségi hifi hangszórók széles frekvenciatartományban kínálnak éles, az eredetihez hű hangokat. Az S20 Slider 2-ben található Sound Blaster Cinema megoldás révén nemcsak a zenék, hanem a filmek is remekül szólnak majd.

MSI S20 Slider 2: tábla, ultra- és notebook egyben - 3. kép

Az innovatív termék súlya mindössze 1,2 kilogramm, így szinte bárhova könnyedén magatokkal vihetitek, hosszú órák után sem fogja a vállatokat nyomni. Reméljük sikerült egy olyan terméket röviden bemutatnunk, mely valódi újdonságot képvisel. A véleményeitekre természetesen továbbra is kíváncsiak vagyunk, a témával kapcsolatban pedig ha van kedvetek nyugodtan osszátok meg velünk, hogy ti a táblagépek vagy a laptopok piacának jósoltok jobb jövőt, vagy esetleg az S20 Slider 2 lehet a jó irány?
6 hozzászólás

Couretto

7 éve, 1 hónapja és 11 napja

Kéne

válasz erre

MSI_Blogger

7 éve, 1 hónapja és 27 napja

Köszönjük a hozzászólásokat!

A piac nagyon erősen változik és tolódik a hibrid gépek irányába a tendencia... Meglátjuk, a jövőben mi győz, de egy biztos: mi miden igényt igyekszünk kielégíteni a termékeinkkel.

válasz erre

LolZ

7 éve, 2 hónapja és 25 napja

Tényleg nem rossz egy vas ez.De az emberek nem nagyon kapnak rá az ilyenekre,hiába lenne jobb/hasznosabb.A másik meg az amit leírt totyak hogy az áruk azért elég különböző.

válasz erre

Vendég

7 éve, 2 hónapja és 25 napja

Nekem nagyon bejönnek az ilyen gépek. Remélem hamar jó áron is lesznek mert most nekem még elérhetetlen kategória....

válasz erre

Vendég

7 éve, 2 hónapja és 25 napja

Bevállalnék egy ilyen kütyüt!

válasz erre

totyak

7 éve, 2 hónapja és 25 napja

Én inkább a laptopoknak jósolok fényesebb jövőt, vagy legalább is reménykedem, azok valahogy szimpatikusabbak. De ez az S20 sem egy rossz megoldás egyébként és még jól is néz ki. Ha már ilyen készülékek is léteznek, nem értem, hogy milyen megfontolásból vesz valaki táblagépet. Persze nyilván az ár is egy fontos kérdés, hiszen tabletekből vannak olcsóbb, de használható darabok, notebook-okból, vagy netbook-okból viszont nincs igazán olcsó. Illetve még azt tudom elképzelni, hogy egyesek az OS miatt vesznek tabot. De mondom, ez az S20 nekem határozottan tetszik, mind tudásra, mind küllemre. Bár a Win8-ért annyira nem rajongok, de az orvosolható bármilyen gépen.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

drift3r91 profiljagery1113 profilja