Mr Die Sie és a természet.

2014. július 23.
41.7611
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Újabb DayZ blog. Igen, már megint.
Advertisement


Bevezetésként egyből leírnám, hogy a DayZ fejlesztésének tempója egy döglött meztelen csiga sebességéről kezd felgyorsulni egy ÉLŐ meztelen csiga tempójára. Egy olyanéra, ami egy gördeszka alján van. De ha a hibázik, a kerekek alá kerül.

Legutóbbi blogom óta kettő darab patch is megjelent és küszöbön áll a 0.47-es ami elhozza a várva várt "zombinak nem szabad a falon átmenni" újítást, azaz a zombik végre ütköznek a fallal,az ajtóval, cserébe a lépcső már nem gyújt ellenük védelmet, és a házakba is bespawnolnak majd, meg lesz négykézláb rohanó zombi is stb stb. Ezen felül lesz ronygbaba effekt is, ami nagyon bivalyul néz ki.
De ne szaladjunk a jövőbe.

Az erdőben járunk. Az éj lassan leszáll. Valahol bagoly huhog, ciripelnek a tücskök. Éhesek vagyunk, és mivel a puskánkat nem tudjuk megenni, találnunk kell valami kaját. Hívogató bokrok billegtetik felénk világos leveleiket. Odasétálunk. Bogyók. Kékek. Vajon a kék bogyó nem mérgező? Vagy a Piros az ehető? Tiszta Mátrix. Inkább hagyjuk a fenébe, a hős túlélő nem akar fosva-hányásban elpatkolni.
Tovább küzdjük magunkat az erdőben. Mozgást látunk. Adrenalin löket a nyakunkra feszül, túlélő oson a sűrűben? Nem, egy pazar agancsokkal ékes szarvasbika. Hús. Puskánk emelkedik, az, hogy mások meghallhatják, már nem számít. Hús. Étel. Energia. Lövés csattan a bak letaglózva omlik a földre. Odasietünk. Macheténkkel gyorsan, kicsit ügyetlenül megnyúzzuk és a legjobb részeket kiszabjuk húsából. A bőrt és a húst pokrócba csavarjuk hátizsákunkba tömjük, mely egy korábban elejtett vadkan irhájából készült, majd továbbsietünk.


Mr Die Sie és a természet. - 1. kép



A DayZ Standalone-ban megjelentek az ÁLLATOK. Meg vadon élő élőlények is. Ez utóbbira térnék ki most. 5 féle állatka van, Boci ( BOOOCIIIIIII) szarvas, vadkan, csirke, meg nyúl.

Leölésük a PETA szimpatizánsok random támadása mellett némi nyers húst és a nagyvadak esetében begyűjthető bőrt jelent számunkra. A bőrből egyelőre csak rögtönzött hátizsák eszkábálható, a játék harmadik legnagyobb és szerintem legkirályabbul kinéző darabja. A húst meg, meg lehet sütni. És el is érkeztünk az újabb nagy játékmechanikai újításhoz.

Tűz és fények.

A játékban tüzet lehet rakni. Nagyon szépen van megvalósítva. Emellett bekerültek a világító rudak, plusz a legutóbbi patchben a flashbang is hozzáadódott a repertoárhoz.

Mr Die Sie és a természet. - 2. kép



Éjjel mintha fekete fehér lenne a világ, remekül oldották meg, ez a rész is sokat javult. Ám ha tűz mellett állunk, csak a fénykörön belül látunk.

Mr Die Sie és a természet. - 3. kép



A "szemünk alkalmazkodik" és ez egy remek dolog. Ezek után a flashbangbe nézést nem kell magyaráznom. :D
A flashbangen felül vannak még új eszközök, egy sima gránát, bekerült az AKM , és az MP5-ös géppisztoly is, no meg még pár új eszköz.

Mostanában egyedül is toltam, meg 2-3 fős csapatokban is mentünk, felfedeztem két új ?látványosságot? Devil Castle-t és a Green Mountain tetején emelkedő hatalmas katonai rádiótornyot.

Mr Die Sie és a természet. - 4. kép



Mr Die Sie és a természet. - 5. kép



A szociális közösség még mindig agresszív, de egyre többször találkozok(már 2x-3x) olyanokkal, akik nem lőnek le egyből, vagy akit én nem lövök le egyből , és a találkozás végén is mindketten életben maradunk.

Ki merem jelenteni, hogy a DayZ megindult a valódi fejlődés útján, a fejlesztők mintha kezdenék tényleg komolyan venni a dolgokat, és ha a következő patch, azaz a zombik bugjait kiirtó élesedik, onnantól fogva BÁRKINEK ajánlani tudom, aki szeretne túlélősdit játszani. Kellemes tény, hogy a gépem még a régi, de a cucc patchról patchre szebben simábban fut, folyamatosan optimalizálva van.

Hail to the RADIO TOWER! :D

Mr Die Sie és a természet. - 6. kép



Pacsi! :D
3 hozzászólás

rDAVE

10 éve, 5 hónapja és 22 napja

Adjanak már valami lehetőséget kipróbálni... röhögő smiley Trial, free weekend...

válasz erre

Tardief88

10 éve, 5 hónapja és 23 napja

Eddig csak egyszer találkoztam olyannal aki nem akaert megölni, de nem volt semmi fegyvere. meglepett smiley
Ha nem kell figyelni az emberekre és félni tőlük akkor nekem unalmas lenne. elég könnyen fel lehet szerelni a karaktert, zombik pedig sehol...
Később, ha sok zombi lesz röhögő smiley

válasz erre

wegh

10 éve, 5 hónapja és 26 napja

Ha lenne bankkártyám már beszereztem volna. Így marad a nyálcsorgatás röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja