Mr Die Sie az Alkony Zónában

2014. május 20.
41.9081
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
A legutóbbi blog óta tapasztaltabb lettem rendeződött a klánhelyzet (vagyunk 3-4-en általában online) ennek örömére belemerültünk az éjszakába. Mármint a játékban.


Chernaruson (ugye ez a DayZ szigete) az éjszaka olyan, mint máshol. Az alkonyat csodaszép, nyáladzó vámpíroktól mentes, hatalmas feel a tengerparton sétálgatni a színkavalkádban.

Na de ne szaladjunk ennyire előre!

Egyik legjobb fej klántársammal (szevasz, Paladin!) barangolni kezdtünk, merthogy én be akarom járni az egész placcot, ne már csak a reptér-város rohangálás legyen. Felkerekedtünk hát és egy viszonylag néptelen szerveren útra keltünk a terület nyugati vége felé.

Chernogorsk egy nagyváros, az egyik legnagyobb Chernaruson. Nevezetességei közé tartozik egy T-34-es emlékmű és egy morbid mementó, a város hotelje, melybe egy utasszállító repülő csapódott. A helyszín borzalmasan hangulatos.

Mr Die Sie az Alkony Zónában - 1. kép



Felkerestünk egy elhagyatott erdei katonai bázist is. Annak a hangulata tényleg mindent vitt. Belegondoltam, mikor majd lesznek vadállatok (nem játékosok) is a játékban és békésen makkozó vadkankonda csámborog majd a romok között. Ehhhh...

Mr Die Sie az Alkony Zónában - 2. kép




Menet közben hódoltunk a Táj-Boksz sportnak, aminek keretein belül pusztakézzel rokiztuk le a zombi atyafiakat. Aztán amikor elértük Balotát, a játék másik legnépszerűbb "szerezz magadnak katonai cuccot" helyszínét, elkezdett beesteledni. Szépen lassan elvesztették a kontúrjukat a dolgok, majd a nyugati égbolt káprázatos színekben kezdett tündökölni.

Mr Die Sie az Alkony Zónában - 3. kép



Adta az alkalom hogy heroikus "pózolj a naplementében, teljes fegyverzetben" és "Vajon mit hoz az éj" témájú fotókat lőjünk.


Mr Die Sie az Alkony Zónában - 4. kép



Lőttünk is, jók is lettek... :D


Mr Die Sie az Alkony Zónában - 5. kép



Aztán az éjszakai kalandozás egy másik kollégával folytatódott, és rádöbbentem , hogy a DayZben az éjszaka TÉNYLEG sötét.


Mr Die Sie az Alkony Zónában - 6. kép



A nappal elit tengerészgyalogosokat megszégyenítő harcos éjjel lámpa nélkül vak kiskutyára hajaz. Lámpa meg, ugye ha van, csak óvatosan vele, mert kilométerekről látszik, hogy "Ne' má', egy bfasz gyün az erdőbeee' lámpáávaaal löjjünk mán odaa!!" Szóval igyekeztünk nem összevissza világítani a fegyverlámpákkal. Aztán csak nem bírtuk megállni, hogy egy barakkba ne durrantsuk be a gázlámpát. Jól nézett ki, baj se lett belőle, szóval happyness volt.


Mr Die Sie az Alkony Zónában - 8. kép



Felfedeztem magamnak a számszeríjat (crossbow), mely remek és rendkívül halk életellenes eszköznek minősül. A játékban van minimális nyíl-ballisztika, ergo a vessző leesik, ha messze lövünk, emiatt érdemes nagyobb távolságból jócskán a célpont fölé célozni.

Eddig kettő alkalommal voltam kénytelen használni az íjat más playerek ellen. Mindkét esetben igyekeztem gyors lenni, mert nem szeretem, ha valaki megkínlódja, miközben épp elbukja a cuccát. Azonban leszögezem, mind két eset önvédelemből történt. Szóval, úgy lőttem, mint Tell Vilmos, csak tíz centivel lejjebb. Utána egyiket sem érdekelte az alma.


Mr Die Sie az Alkony Zónában - 7. kép



Szeretném megemlíteni a játék csodás elemét, azaz a "random bugkill"-t, Ez azt a pillanatot takarja mikor önhibádon kívül, egy játékhiba miatt halsz meg.

Első eset:épp Cherno felett lazultunk az erdőben mikor jött egy zombi, én hasra vágtam magam, hogy a társam nyugodtan lecsaphassa, de a zombi egy fejre mért ütéssel azonnal a "You are Dead" képernyőre küldött engem. A helyzetet követő reakciómat nem idézném, mert szavaimat a kocsi hajtók szakszervezete is megirigyelhette volna.

Második eset: Siló tetejéről viszonylag jó felszereléssel másztam lefelé mikor pukk, gondolt egyet a program és kihelyezett a létra mellé, jó 8 méteres magasságban, majd a gravitáció befejezte a manőveremet.

Szóval a DayZ olyan, mint egy hullámvasút. Van amikor nagyon élvezed a dolgot és hujjogatsz az örömtől, de van amikor a hányinger kerülget tőle.

A képeken én és Paladin szereplünk.

Pacsi, köszi , hogy olvastad! :D


5 hozzászólás

Tardief88

10 éve, 8 hónapja és 14 napja

No engem is elkapot...
Sziasztok! Egy időre Chernarusba utazom.

válasz erre

marco

10 éve, 8 hónapja és 16 napja

Nekem tetszene, de sajnálom rá az időt. Vagyis nem sajnálom, hanem szimplán nincs.röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

10 éve, 8 hónapja és 16 napja

Nemár Stev, végén megveteted velem is az ilyen blogokkal, pedig nekem nem tetszik a játék. röhögő smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 16 napja

Amikor ezeket olvasom, mindig úgy érzem, játszanom kell vele!röhögő smiley

Aztán rájövök hogy még mindig mennyi hiba van benne, és megkérdem magamtól, erről te hogy tudsz ilyen jókat írni?röhögő smiley

válasz erre

wegh

10 éve, 8 hónapja és 16 napja

Nagyon hangulatos lett! kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljaManiac profiljamarco profilja