Mr. Die Sie, a nagy túlélő

2014. szeptember 07.
43.1731
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Sok zombi spawnolt Chernaruson azóta, hogy legutóbb írtam volna eme játékról, mely a túlélőjátékok, a bugos játékmenet és a instant "hú azt a leborult szivarvégit, megint lelőttek azt, se tudom hogyan a fenébe már!" helyzetek non-plus ultrája.


A játék a 0.48-as verziónál tart, és most már nagyon kevés dolog választja el attól, hogy halhatatlanná (zombivá) legyen a játékok történetében.
Rengeteg cucc van benn, a zombik elég rendesen működnek, az útvonalkezelés remek, már csak néha bugolnak át a falon, és már van négykézláb rohanó zombi is.

Nagyon kellemes mikor minden idegszálad pattanásig feszül, mert egy nagyvárosban sunnyogsz, a szerver tömve van, belépsz egy házba, kicsit megnyugodsz, hogy ahh benn vagy, és ekkor, ahogy megfordulsz: Blööghhhrrrrrr ott egy laza arcszerkezetű lakó a hátad mögött. Szóval a -jumpscare- is befigyel néha, kifejezetett kellemes élményeket szerezve a játékosoknak.

A játékstílusom nem sokat változott, de mióta a gépem viszonylag lagmentesen és folyamatosan futtatja a DayZ-t, azóta szívesebben bocsátkozok tűzharcokba, mivel a szaggatás hiánya az esélyek kiegyenlítődésével párosul, azaz látom mire, hova lövök. célozni.

Mr. Die Sie, a nagy túlélő - 1. kép



A DayZ klánunk is szépen kezd összekovácsolódni, már elveink is vannak, és néhány remek raid is összejött, hajrá [ReV]olution DayZ!
Eddigi legnagyobb mozzanat az volt mikor a Magyar DayZ közösség szerverén túszul ejtette a klán csapat a szerver admint. :D ÉS ÉLETBEN hagyta!! :D

Mr. Die Sie, a nagy túlélő - 4. kép



A játék magas grafikai beállítások mellett elég állejtően tud kinézni, és bizony stratégiailag is szerepe van, hogy a nap a hátad mögött van, mikor az erdőben araszolsz a reptér felé, vagy épp veled szemben, így totálisan elvakítva téged.

Mr. Die Sie, a nagy túlélő - 2. kép



Ennyit általánosságban és most jöjjön néhány kiragadott pillanat.
A játék egyik legutóbbi feature-je a ragdoll effektus. Ez a ficsör képes egészen elborult és bizarr dolgokat eredményezni.

Mint például ezt a szexin (?!) pózoló zombit (Paint me like one of your french girl, survivor):

Mr. Die Sie, a nagy túlélő - 3. kép



Vagy egy szerencsétlen flótás esete, aki a csapat által ellenőrzött kórházba akart bejutni, de egy jól irányzott lövés véglegesen térdre kényszerítette.

Mr. Die Sie, a nagy túlélő - 5. kép



A zombi apokalipszisben is dübörög a marketing, néha érdemes megállni és enni egy jó fagyit, ahogy ezek a vidám gyerekeke teszik:

Mr. Die Sie, a nagy túlélő - 6. kép



Ha unatkozol, elmehetsz vadászni, kapitális szarvasokat és vadkanokat lehet lőni.

Mr. Die Sie, a nagy túlélő - 7. kép



Mostanában a magyar szerveren szoktam tolni, és be kell vallanom, a magyar közösség semmivel sincs lemaradva a nemzetközihez képest. Ugyan olyan profik, kegyetlenek, és taplók tudnak lenni.

Jó példa erre, az egyik katonai tábort kutattam át amikor feltűnt egy másik túlélő, szépen behúzódtam takarásba, a szálkereszt már a fején volt, de gondoltam, nem vagyok ennyire aljas, kisétáltam a fedezékből és megszólítottam: Szevasz, nem akarok bajt...

Az arc fordulásból nyitott tüzet az AK-jából, annyi időt hagyva hogy én is ráfeszüljek a ravaszra, a "U are dead!" felirat előtt még látni véltem, ahogy ő is patakzó vérrel felbukik. Remélem ott maradt az ideges kis izé!

Ebből okulva legközelebb, igaz nem magyar szerón, az előttem békésen kutakodó delikvenst gondolkodás nélkül lőttem le, ám kiderült, van még 3 társa. Még egyet sikerült elkapnom, ám a maradék kettő nem elmenekült, hanem, amúgy pazarul kivitelezve, szépen becserkelt és hidegre tett.

Sikerült azt is kipróbálni, milyen mikor aljas vagyok. Respawn utána tengerparti úton szaladtam, mikor megláttam egy mérsékelten jó cuccal bíró playert, volt baltája táskája stb, utána kiabáltam, hogy várjon már meg, megvárt, mondtam neki, hogy nincs gáz, nem akarok bajt, de jön mögötte egy zombi. Ő megfordult és leütötte az élőholtat, de közben megsérült vérzett. Itt vétett egy hatalmas hibát, megbízott bennem és elkezdte magát kötözni, tudni kell, hogy kötözés alatt nem tudsz semmit csinálni hisz megy egy előre beállított karakter animáció és vészhelyzetben meg tudod szakítani, vagy megvárod, míg bekötöd magad.

Ám amint a tag elkezdte magát kötözni, hirtelen ötlettől vezérelve odaléptem és csodálkozó kiáltása közepette egy jól irányzott ütéssel kiütöttem, majd a tőle zsákmányolt baltával, nos khmm, feleslegessé tettem a további sebkötözést.

Eleinte vidám voltam, hogy haha, kis csóri, nem szabad ilyet csinálni, de aztán utána nagyon szarul kezdtem magam érezni. Azóta nem csináltam ilyet.

A végére hagytam egy velem megesett pozitív esetet, amikor is egy magyar klán [NV] rendesen elkapott a reptéri tűzoltóságban, de megadtam magam, cuccom se nagyon volt még. Igaz hogy az egyik izgága belém lőtt, de aztán összeférceltek, meg megdobtak kajával piával, elengedtek.

A fejlesztők összekapták magukat, most már tényleg érdemes elgondolkozni azon, hogy megváltsa az ember a jegyet Chernarus csodás szigetére.

Mr. Die Sie, a nagy túlélő - 8. kép



Pacsi kösz hogy olvastad :D
6 hozzászólás

WillThaWheel

10 éve, 5 hónapja és 10 napja

Mikor lesz már leárazva picit?! röhögő smiley Annyira játszanám...

válasz erre

maxx1717

10 éve, 5 hónapja és 11 napja

Nagyon jó, az iromány is, valamint a játék is kegyetlen jó! röhögő smiley

válasz erre

Neurotic

10 éve, 5 hónapja és 12 napja

Akkor ezek szerint nem szabad benned megbízni. Ezt felírtam röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

10 éve, 5 hónapja és 12 napja

Ez a játék kihozza belőled is a gonoszt...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 5 hónapja és 12 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

10 éve, 5 hónapja és 12 napja

Marha jó hangulatban írsz róla, nagyon tetszik! mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja