Miylen gépet érdemes venni a konzolváltás előtt?

2013. július 20.
41.6411
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
drift3r91 profilja, adatai
drift3r91
Sziasztok!


Saját tapasztalataim alapján,most szeretném megosztani veletek,hogy mire számíthattok PC-tek teljesítményére, ha kijönnek az új konzolok.

Azzal mindenki tisztában van,ha megjelenek a grafikai színvonal ismét emelkedni fog. Sokan nem gondoltak bele, hogy miért jó a PC-seknek hogy jön az új XBOX.
Pedig a konzol Windowst fog futtatni, így jobbak lesznek a portolások és kisebb lesz az esély az optimalizálatlanságra.

Saját gépemből kiindulva a következőre kellett rájönnöm.

Minden 30. AAA kategóriás játék használja a ki a 8 GB RAM-ot FULL HD felbontás és minden grafikai beállítás bekapcsolása esetén is.
Pár példa: Teljes rendszermemória fogyasztás az alábbi játékok esetén:
FC3 3 GB
NFSMW2012 2 GB
BIOSHOCK INFINITE 2.5 GB
F1 2012 1.8 GB
CRYSIS 3 3.5 GB
CRYSIS 2 +DX11+ULTIMATE TEXTURES 7 GB 5-6 pálya folyamatos végigjátszása esetén
AC3 2.2 GB
GTA IV+IENCHANCER GRAPHICS MOD+ULTIMATE TEXTURES 3GB
Ebből arra következtetésre jutok,hogy a next gen játékoknak is bőven elég lesz 8 GB RAM de nem sok butitás kell 4GB esetén sem.

Videókártya terén az új PS3 közel 2 TFLOP-ot számol amit a mai helyzetben csak drága videókártyák képesek hozni,azonban amire nagy igény lesz az a VRAM

A mai legtöbb játék FULL HD felbontás esetén kifogy az 1GB VRAMból.
De még mindig jobb 1GB DDR5 mint 2GB DDR3!

Ez viszont az élesebb textúrák és képjavítók miatt 2 év múlva már evésnek bizonyulhat, érdemes felárat fizetni a minél nagyobb VRAMért.

Processzorok terén az INTELre csak azt tudom mondani személyes tesztek alapján, hogy nem hiába drágább, egy 4magos Intel hozza a 6 magos AMD szintjét, de saját tapasztalataim szerint ritk az a játék ami kihajtana egy jobb 4magos Intelt, amely mondjuk 3.3 GHz órajellel rendelkezik 6 MB CACHE-el.

Erre ugynacsak GTA4et hoznám fel ami processzorigényes de moddolt grafikával FULL HD-ba 80as látótávval midenn más maxon és 100-on 35 fpssel szaladgál egy GTX460 1GB DDR5 256 bit esvideókártyával és a processzorkihasználtság ritkán üti meg az 50%-ot viszont jól optimalizált mivel mind a 4 magot használja.
GTA 5 esetén mivel elsz XBOX 360 as ÉS PS3-as verzió is medium beállításokkal egy mai jól összerakott gépen vígan szaladgálni fog.

Azonban itt eg yújabb tipp. Ne monitort vegyünk a géphez,hanem a gépet vegyük a monitorhoz. Itt arra gondolok, hogy akinek HD monitora van az vígan eljátszik butítás nélkül ugyanazon a játékon,de ha vesz később egy FULL HD monitort, akkor ott mivel már 2szer több erőforrás kell mindenből,lehet hogy csak komoly butitásokkal ér el ugyanolyan játéksebességet.

FULL HD kijelzőhöz ajánlott a jövőre tekintve GTX 7 es szériában gondolkodni 750 vagy afölött,mivel ezek a kártyák 2-3 év múlva se kel hogy cserére kerüljenek. 3 éves GTX 460-am megbírkózott HD-ban a CRYSIS 3-mal közel VERY HIGH beállításokkal. Tehát ha az ember egyszer ad ki több pénzt valamire,azzal jobban jár mint ha fél évente cseréli aa 25 ezer forintos videkártyákat,amik tudnak 128bitet ami édes kevés egy jobb grafikai játékhoz FULL HD-ba.Aki tehát HD-s monitorral rendelkezik,vagy még nem fullHD-val,annak elég lesz a konzolváltás időszakára egy erős 4magos 4-8 GB RAM-mal szerelt és egy GTX 760-as videókártyával rendelkeznie,hogy a jövő játékaival se legyen majd problémája.

Ha valamivel nem értetek egyet, írjatok kommentet.
5 hozzászólás

WillThaWheel

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Szép blog, mondtál 1-2 új dolgot...

válasz erre

Neurotic

7 éve, 7 hónapja

Bartaz89 írta:
Remek blog, szép munka. Alaplapnál érdemes olyat venni ami támogatja a több VGA-s kialakítást, nekem pl van egy 2 éves HD6950 2GB ami kezd itt ott gyengélkedni, és elég ha veszek belőle még egyet és újabb 2 évig nem lesz vele gond, és mivel ez már nem mai VGA nem kell érte kicsengetni 100ezret. Csak egy tipp.
Csak az a kérdés, hogy fogsz e találni. Nekem Ati Radeon HD6970-es kártyám van a gépben, kettő. Tavaly vettem a másodikat, de elég sokat kellett rá vadásznom. Boltban már nem is lehetett kapni így használtan vettem meg. Hamar be is adta a kulcsot, nagy szerencsém volt, hogy még volt rá garancia és még nagyobb szerencsém volt, hogy a szervízben volt is egy ilyen kártya mikor bevittem így simán cserélték.

Egyébként nagyon durva mit tud produkálni két ilyen kártya.

válasz erre

DoubleW

7 éve, 7 hónapja

Ez a blog is nagyon jól sikerült Én AMD procit fogok venni de csak azért mert az intel nagyon drága Szerintem az AMD is szépen elviszi majd az újabb játékokat főleg egy 8 magos

válasz erre

Bartaz89

7 éve, 7 hónapja

Remek blog, szép munka. Alaplapnál érdemes olyat venni ami támogatja a több VGA-s kialakítást, nekem pl van egy 2 éves HD6950 2GB ami kezd itt ott gyengélkedni, és elég ha veszek belőle még egyet és újabb 2 évig nem lesz vele gond, és mivel ez már nem mai VGA nem kell érte kicsengetni 100ezret. Csak egy tipp.

válasz erre

badam10

7 éve, 7 hónapja

Jó blog és vannak benne fontos tanácsok is

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljatotyak profilja