Mirror(aposztróf helye)s Edge Catalyst találgatások

2015. június 09.
25.9971
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Igen! Végre elérhető és reális közelségben van a nagy kedvenc folytatása (?).

/>
Mirror(aposztróf helye)s Edge Catalyst találgatások - 1. kép



Folynak a találgatások, vajon mi lesz benne, hogy alakul át, ki lesz Faith, mégis hogy is lesz ez az egész koncepció. Az alábbiakban az én személyes agymenésemet fogjátok olvasni, remélem legalábbis! :D

A mai napon előkerültek újabb koncepciós rajzok, ismerjük a két évvel ezelőtti(jézusom már két év) trailer tartalmát, és persze az alapjátékot.

A 2009-es ME koncepciója a következő volt: karakterünk egy veszedelmesen vakmerő és ügyes parkour-futár volt, akinek az első koncepciók szerint táskákat kellet volna mozgatnia, ám a későbbi sztori központú tervezésből ez a feature végül kimaradt. A helyszín egy steril, de mégis fantasztikus hangulatú város volt, a grafika tiszta éles színekkel operált.
a grafikai stílus megmarad, saját magukat rúgnák tökön ha ehhez hozzányúltak volna, az alapkoncepció is , eddig úgy tűnik, megmarad, ám a friss koncepciós képek sugallnak pár drasztikusnak mondható változást. Lássuk csak.
A következő kép a Mirrorsedge.com oldalról származik külön kiemeltem rajta két érdekes momentumot.


Mirror(aposztróf helye)s Edge Catalyst találgatások - 2. kép



A Kékek(zsaruk, biztonságiak) koptere. Emlékezhetünk, hogy az előző részben a Black Hawk-ra nagyon hajazó kopterek voltak, azaz a fegyverzet jelenkori, kortárs cucc volt.
A képen egy eléggé futurisztikus egység figyelhető meg, teljesen friss egyedi koncepció. Ez alapján megkockáztathatjuk azt a kijelentést, hogy a játék univerzumának kora szalad előre a mostani korhoz 10- 15 évet. Láthatjuk hogy Faith arca is megváltozott kicsit, fiatalabb lett, mint az első részben, ez azt jelenti, hogy a EA totálisan újraírja a sztorit és egy teljesen új univerzumot húz fel köré.

Erre enged következtetni a alant látható "futárvadász" felszerelése, sisakja is.

Mirror(aposztróf helye)s Edge Catalyst találgatások - 3. kép



A másik érdekesség Faith csuklóvédője, és láthatóan kelléktára. Tippim szerint ebbe bekerül majd egy grappling hook szerű cucc, ami méretéből adódóan nem soktíz métert, de mondjuk, kisebb távolságokat áthidalhatóvá tesz majd, Ha ez bekerül, üde újdonság lesz a mozgáskultúrában. Másik lehetőség erre épülve a bizonyos zárak rendszerek feltörése, hisz abban a kis "szerszámos ládában" elférhet több ilyen kütyü is.

Mirror(aposztróf helye)s Edge Catalyst találgatások - 4. kép



Ezek fényében, no meg a Catalyst alcímében, ami ugye a katalizátorra utal, mely egy olyan anyag, amely kémia változást segít létrehozni, de ő maga nem változik, szóval ezek alapján sejthető a sztori felépítése is, kettő vagy több frakció közt kell majd lavírozni, változásokat katalizálni. Mindezt küldetést rendszerben és szabadon bejárható város mellett.
ez közel áll az eredeti koncepcióhoz, és homlokegyenest ellenkezik a sztori központúsággal, már ha valóban valami hasonló dolog készül az EA DICE műhelyében.

Várom a véleményeteket a témában, próbáljuk kirakni, mivel durrant a DICE, éljük át a kreatív várakozás élményét közösen! :D
8 hozzászólás

Hentes

9 éve, 6 hónapja és 20 napja

Szerintem túl sok újdonságot nem lehet majd beletenni. Ez egy végtelenül letisztult játék, nem igazán érdemes bonyolítani.

válasz erre

zender

9 éve, 6 hónapja és 20 napja

Valamiért nekem ez a játék nem jött be, mármint az első. Épp ezért nem tudom átlátni azoknak a lényegét amiket írtál, mindenesetre ha színes szagos lesz, lehet tetszeni fog...mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 6 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

VaPe

9 éve, 6 hónapja és 23 napja

Jó blog, jó felvetéssel! mosolygó smiley

Szerintem is a színekkel kéne játszani, mivel sztori gyakorlatilag nincs. Élénk színek, felváltva a szürkés világgal, sok rohangálással. Nem lehet elrontani.

válasz erre

WarriorAutobot

9 éve, 6 hónapja és 23 napja

Tetszett ez az agymenés amit közzétettél. mosolygó smiley
Szerintem az lenne a legjobb ha a nagyon intenzív színeket meghagynák esetleg felturbóznák pár árnyalattal (nem rózsaszín nem kell!) és a növényeket se hagynák ki ebből mert az első részben csak az nem tetszett hogy az összes növény főleg a bevásárló központban fehér volt.
Grappling hook nagyon ütős lenne és ha ez az egész nyílt világú lenne akkor tényleg több száz megoldás lenne 1-2 akadály leküzdésére.
Azt viszont még remélem hogy sok-sok Easter Egg is lesz a játékban mert azokat nagyon szeretem. mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

9 éve, 6 hónapja és 23 napja

Érdekes eszmefuttatás. Szerintem az is lehet hogy az új karakter a lánya inkább ha a sztori később játszódik...

válasz erre

Santonio

9 éve, 6 hónapja és 23 napja

Hihetetlen miket észrevettél. mosolygó smiley Nekem az első rész hypeja nem fogott meg, így számomra ez sem egy nagyon várós játék. Viszont ha nem csak tetőugrálás lesz akkor kipróbálom!

válasz erre

rDAVE

9 éve, 6 hónapja és 23 napja

Eleve már olyan sajátos színvilága van, mint a Deus Ex sorozatnak, szinte azonnal fel lehet ismerni, hogy ez az a játék, szóval egy sajátos világ szerintem még dobna rajta, ráadásul a készítők fantáziája is jobban szárnyalhat.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja