Mirror(aposztróf helye)s Edge Exordium 1-5

2016. január 15.
27.1511
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Igyekszek spoiler mentesen írni, de csak óvatosan azért.Mirror(aposztróf helye)s Edge Exordium 1-5 - 1. kép


Aki valaha is beszélt velem 2(kettő) alkalomnál többször(durva a kitartása az illetőnek, mi?), az tudja, hogy csontom velejéig Mirror's Edge fan vagyok. Nem az az őrjöngő, Faith mintás párnával alvó, tetőn mászós típus, hanem a csendes elmebeteg fajta. Ismerni vélem a játék össze titkát, a sztori lehetséges irányait, a pletykákat, a hátteret, mindegy is, jöjjön a lényeg.

A Mirror's Edge univerzum idén kap egy retcon-t, azaz újraírják azt az egy nyamvadt(de zseniális) rész által felállított univerzumot, feldübörgött a hypevonat, bár hála istennek nem annyira bántó(még) a dolog. Jön a ME Catalyst, idén május végén.

Ennek örömére a Dark Horse Comic összehozott egy 6 fejezetesre tervezett képregényt, mely fellebbenti a fátylat a Catalyst előzményeiről, hogy mégis Faith hogyan jut el a játék valószínűsíthető alapfelállását adó konfliktusba. Az a mondat.. remélem bírjátok követni! :D


Mirror(aposztróf helye)s Edge Exordium 1-5 - 2. képTehát Exordium. Az első 5 fejezet megjelent olvasható megvehető darabonként 4 dolcsiért, ez 32 oldalért kicsit sok de hát ez van, a fanság drága dolog. Ha egyben is kiadják azt is megveszem, azzal már lehet verni az antifanokat.
A sztori szerint Faith egy a Glass nevű város felett munkálkodó törvényen kívüli futárok közül, akik vívják mindennapi harcukat a KrugerSec biztonsági cég rendfenntartóival szemben, ide-oda szállítanak dolgokat, néha be is törnek helyekre, szóval semmi komoly. Persze Faith különleges, messzebbre fut nagyobbra ugrik, menőbb mint az átlag.


Mirror(aposztróf helye)s Edge Exordium 1-5 - 3. képPersze a nevelőapja (egyben a Faith-et is soraiban tudó futárbanda feje) Noah ezt nem ismeri el, tudjátok a tipikus tinédzserbajok. Tegyük hozzá, hogy Faith teljesen egyedül van, hisz szüleit is húgát megölték a Novemberi Zavargásokban.
Legalábbis azt hiszik, hogy a zavargásban haltak meg. Ez az első csavar, hisz kicsit átírták szegény húgi sorsát.

Egy balul elsült meló után Faith-et elfogják Dogen emberei.
Dogen a város egyik fejese, és tesz egy ajánlatot Faithnek, amely kapcsolatban áll a lány kultikus felkartetoválásával, dolgozzon neki, és ő is segít a lánynak. Pár apróbb meló után jön a csavar, el kell lopni egy vakcinát egy laborból. Faith bemegy, de a vakcina nincs sehol, neki is épp csak sikerül kijutnia. Közben tekeredik a sztori még egy kicsit, befigyel egy másik Futár Banda, tagjai közt Celeste-el. Tudjátok ő volt az alapjáték sárga ruhás csaja akit alig láttunk. Kiderül, hogy az ő húga még él ugyan de súlyos áttétes rákban szenved, és haldoklik.


Mirror(aposztróf helye)s Edge Exordium 1-5 - 4. képFaith betonkemény döntéshelyzetbe kerül, a Futárok, vagy a Múltjának felderítése a fontosabb? Eldobja e a mostani "családját" a lelki megnyugvásért cserébe? A befejező kötetben nyilván kiderül, bár amit a játékról tudunk eddig az alapján elég egyértelmű.

Szögezzük le, nagy fan vagyok, hatalmas elvárásokkal, szeretnék egy normális, mit normális epik hangulatos sztorit. Számomra az ME sztorija is hangulatos volt, igaz nem egy nagy eresztés, de a hangulat, na. Ennek ellenére a képregényt lapozva kettős érzelmek fogtak torkon.
Abból a szempontból, hogy felcsigázza a fogékony embereket, az Exordium egy remek kis cucc. Azonban ahogy a sztori eddig fel lett vezetve, lehet hatalmas bukás is, gagyi ízzel. Azonban szerencsére benne van az a lehetőség is, hogy igazi érzelmi és történetvezetési gyomrosokat is osztogasson majd a játék, én bízok benne, hogy ez a verzió valósul majd meg.


Mirror(aposztróf helye)s Edge Exordium 1-5 - 5. képPacsi.:D
9 hozzászólás

wegh

2 éve, 6 hónapja és 19 napja

Fúú az első részét a játéknak én is imádtam, de a képregényeket sajnos nem szeretem Egy klasszikus könyvnek jobban örülnék

válasz erre

zolika1994

2 éve, 6 hónapja és 19 napja

5t3v3nk3 írta:
Tudtommal nincs, de nem vág hanyatt az angolja.
Akkor lehet lefordítom magyarra, hogy menjen a nyelv, meg mindig akartam ilyet csinálni.

válasz erre

5t3v3nk3

2 éve, 6 hónapja és 19 napja

zolika1994 írta:
Van hozzá valami fordítás esetleg, vagy csak angol? (Úgy értem rajongói fordítás, sajnos ma kevés a hivatalos nyomtatásban megjelenő képregény...)
Tudtommal nincs, de nem vág hanyatt az angolja.

válasz erre

zolika1994

2 éve, 6 hónapja és 19 napja

Van hozzá valami fordítás esetleg, vagy csak angol? (Úgy értem rajongói fordítás, sajnos ma kevés a hivatalos nyomtatásban megjelenő képregény...)

válasz erre

totyak

2 éve, 6 hónapja és 20 napja

Én is nagyon szerettem az első részt, bár én nem vagyok ennyire belebolondulva. Valahol még egy Faith tetkóm is van elfekvőben évekkel ezelőttről Várom az új részt. Ha annyira szórakoztató lesz, mint az első, nekem már megfelel. Nekem csak a túl steril város nem tetszett benne, de az meg az újban is ugyanolyan lesz.

válasz erre

marco

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

A játék finoman szólva sem tartozik a kedvenceim közé, a képregényeket viszont szeretem, bár jelentősen kisebb lelkesedéssel olvasom őket mint kamaszkoromban.

Mivel játék alapján készült, biztos hogy meg fogom kukkolni, ezért köszi ezt a részletes ismertetőt!

válasz erre

petrovicsz

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Whoááá nem tudtam róla hogy van ilyen! Nem vagyok különösebben rajongója a játéknak, de a képregényeket gyűjtöm, vannak amerikai Pókembereim is! Remélem eljut hozzánk is, nagyon kíváncsi vagyok rá!

válasz erre

5t3v3nk3

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Ronalddo írta:
Wow ezzel nekem teljesen újat mutattál!

Ez nyomtatva vehető meg vagy online?
Van online meg papíros verziója is, de majd májusban lesz egy gyűjteményes album is belőle.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 6 hónapja és 22 napja

Wow ezzel nekem teljesen újat mutattál!

Ez nyomtatva vehető meg vagy online?

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljadrift3r91 profiljaturatur profiljaHellblade profiljaMarduk profiljagery1113 profiljaManiac profiljamarco profilja