Mini Motor Racing EVO

2013. május 02.
42.6021
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Neurotic profilja, adatai
Neurotic
Ritkán történik olyan, hogy egy játék csak úgy jön, megjelenik a semmiből és a bennem lévő gyerek megrángatja a nadrágszáramat és azt mondja, hogy "ez tök jó, ez kell!".

/>
Mini Motor Racing EVO - 1. kép


Nemrég jelent meg a steamen egy elég érdekes kis autós játék. Izometrikus nézet, matchbox szerű kisautók, kilökdösés nitro és a címe valami Mini Motor ... ismerősen hangzik, meg ismerős is ahogy kinéz. Oh, ismét egy telefonon sikeres játékot adnak ki pc-re? Igaz itt most EVO alcímet is oda biggyesztettek neki. Hát nem tudom kölök (mondom magamnak) ...

Anno a Death Rally is elég nagy csalódás volt pc-n. Hasonló autós játék az is, csak ott megspékelték azzal, hogy lőni is lehet egymásra. Egy régi széria újraélesztése volt amit régen szerettem. Telefonon jelent meg először és nekem kifejezetten tetszett, úgyhogy mikor pc-re is kiadták nem is nagyon gondolkoztam sokat és meg is vettem. Az apró bibi az volt a pc-s változattal, hogy egy az egyben a telefonos verziót adták ki. Sajnos a grafikát sem bonyolították túl és ami jól mutat egy telefonon az egy szép nagy monitoron már kevésbé. Nem is beszélve arról, hogy egy mobiltelefonon futó játék tartalmilag sincs eltúlozva, ami ott szintén nem érződik, de gépen már igen.

Bár őszintén szólva a Mini Motor pc-s verziójáról látott trailerek engem meggyőztek arról, hogy itt bizony nem egy az egyben átmásolásról van szó. Lévén, hogy pc-re kaptunk Team Fortress 2 pályákat és autót:


... és Portal 2 pályákat és autót:


Ráadásul mindezeken felül a játék egy pályaszerkesztővel együtt jelent meg és az ott elkészített pályákat Steam Workshop-on keresztül megoszthatják a játékosok.

Mit ne mondjak ez engem meggyőzött.

Szóval játék megvéve, telepítve ... mehet a játék. Kontroller támogatással van ellátva a játék ami azt hiszem egy autós játéknál nem meglepő. Így hát én bele is kapaszkodtam végig. Egyedül a pályaszerkesztő menüpontra kattintva közölte velem a játék, hogy abban bizony még nincs kontroller támogatás. De ez szerintem érthető is. Ami nagyon jó ötlet, hogy ezt csak akkor közli az emberrel ha kontrollerrel próbáljuk elindítani a map editort. Egyáltalán nem okoz fennakadást, ahogy egeret és billentyűzetet ragadunk már megy is tovább. De a pályaszerkesztésről majd később.

Először próbaképpen egy quick race kört mentem. A vicces, hogy ugyanazon a pályán, amivel előtte telefonon. Nem azt mondom, hogy döbbenetes a grafika, de nem érződik rajta, hogy egy telefonos játékról lenne szó. Bár a bal alsó sarokban megjelenő érintőképernyőre optimalizált kormány cseppet árulkodik.

Mini Motor Racing EVO - 2. kép


Quick race-ben választhatunk, hogy a játék pályáin akarunk e csapatni, vagy a játékosok és általunk elkészített pályák valamelyikén.
Persze a beépített pályákból csak azokon mehetünk amit már a karrier módban már feloldottunk. Autókat is csak a már feloldottakat használhatjuk.

Mini Motor Racing EVO - 3. kép


A karrier mód azt hiszem nem okoz senkinek meglepetést aki már valaha is játszott autós játékkal. Kapjuk sorra a pályákat ahol versenyeznünk kell. A verseny végén pénzjutalom van amiből fejleszthetjük az autónkat. Nagy fejlesztésre nem kell gondolni, csak annyit tudunk vásárláskor eldönteni, hogy egyel jobb motort vegyünk a verdába, az irányítást, vagy a gyorsulást tuningoljuk stb. A következő szint mindig egyre több pénzbe kerül.
Autókból is van választék bogár, verseny, erőgép. Amit csak egy 5 éves gyerek el tud képzelni az itt megvan. Minden autónak van több festése amivel a kinézetet is alakíthatjuk.

Mini Motor Racing EVO - 4. kép


Maga a verseny annyi, hogy megyünk körbe-körbe egy pályán. Jókor nyomunk nitrót és igyekszünk kijátszani az ellenfeleket. Vigyázni kell, mert elég könnyen ki tudják ám egymást lökni a játékosok. Ez különösen igaz a startnál keletkező tülekedésre. Itt ügyes manőverrel hamar az élre kerülhetünk, de ugyanakkor felkenődhetünk az első falra ellenfelünk lelkes biztatása által.

Maga a játékmenet nem változik sokat az egész játék alatt. Mész körbe-körbe, a fejlesztések ugyan kicsit felpörgetik idővel a dolgot, de mégis ugyanazt kell csinálni végig. Ez bizony magában rejti a monotonitás lehetőségét, de mégis a pályák hangulata és sokszínűsége kárpótol mindenért. Mert az bizony sokszínű. Különösen a Team Fortress 2 és a Portal 2 stílusú pályák tetszettek. Mind pályaelemekben mind zenében egy az egyben adják az alapanyagul szolgált játékok hangulatát. Baromi hangulatos az egész és ez a változatosság teljesen elfelejteti velünk, hogy megint csak körözünk egy pályán. Ízelítőként már az elején kapunk a kezdő pályák között ilyen TF2 és Portal pályákat, de a karrier módban nézelődve külön bajnokságokat is kapunk az említett témában.

Mini Motor Racing EVO - 5. kép


A karrier mód után, bár félve, de a multi felé vettem az irányt. Félelmeim alaptalannak bizonyultak, elég hamar találtam játékostársat. Igaz 1v1-ben csapattuk és hangyányit laggolt is, de nagyon jó szórakozás volt izzasztó harcot nyomni valaki ellen aki nem egy előre beprogramozott bithalmaz. Felkenni a falra, elhúzni mellette ha hibázott. Vagy egy kanyart úgy bevenni, hogy csak nyelte Mögöttem a port. Több fős baráti társaságnak remek szórakozás lehet. Sajnos csak online multiplayer és lan. Egy gépen nem lehet osztott képernyővel játszani. Ez a legnagyobb hiányossága a játéknak. Többen a fórumokon hangot is adtak ennek. Reméljük idővel bekerül a közösség kérésére!

Mini Motor Racing EVO - 6. kép


Végül a pályaszerkesztőt néztem meg. Bár nem vagyok egy editor mágus. Inkább játszani szeretek mint tartalmat előállítani játékokhoz, de mindenképp ki akartam próbálni. Elég egyszerű maga a szerkesztő és mégis meglepően jól használható. A pályát úgy húzhatjuk, vonhatjuk mintha csak gyurmából lenne. Az út szélére pedig szórhatjuk a különféle dekorációs elemeket. Sajnos mégis valahogy hiányérzetem volt az egésztől. Nekem hiányzott a hangok beállítása amik a beépített pályákat egyedivé tették. Viszont már most, megjelenés után is vannak kint felhasználók által gyártott pályák és ha a nép még jobban rákap akkor egész sok tartalommal tölthetik meg ezt a részét a játéknak. Ezeket a pályákat pedig használhatjuk multiban és egyjátékos módban is.

Mini Motor Racing EVO - 7. képVégezetül annyit írnék még, hogy szerencsére nem csalódtam és nem bántam meg, hogy megvettem. Ha mobiltelefon portról is van szó egy elég remekül sikerült darabról beszélhetünk, extra tartalommal és remek kivitelezéssel. Mindenkinek merem ajánlani aki egy kis fantáziát is lát benne! Ha pedig lenne itt olyan aki szintén beruházott rá az írjon és összehozunk egy kis versenyt!
11 hozzászólás

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 12 napja

ezt le kell szednem baromi jo hangulatu a teszted

válasz erre

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 14 napja

Ez mekkora hatalmas gamma baaaaazd!!!!

válasz erre

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 19 napja

Köszönjük a tippet ez nagyon jó játek!

válasz erre

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 21 napja

Kva jó gamma egész nap elvoltam vele

válasz erre

Neurotic

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Vendég írta:
Nagyon drága ennyiiért szvsz.
Azért annyira nem vészes az ára. Főleg ezzel a 20%-os leértékeléssel amivel ellátták kiadás után.
Ha azt nézed a Death Rally is kb ebben az árban van és ott az ember kap egy ****ul portolt játékot telefonról pc-re. A Mini Motor-nál legalább látszik, hogy van benne munka a pc-s verzióban és extra tartalom.

válasz erre

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Nagyon drága ennyiiért szvsz.

válasz erre

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Faja kis game!

válasz erre

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 24 napja

Hátööööööö nem annyira győzött meg. Kihagyom.

válasz erre

csirkee

7 éve, 4 hónapja és 24 napja

de kis aranyos játék nekem is tetszik elsőre

válasz erre

marco

7 éve, 4 hónapja és 24 napja

Időnként jó egy ilyen egyszerűbb kis játékkal tompulni pár órát... Bár én kihagyom, mert PC-n nem játszom (kivéve időnként valami nagyon extra Linuxos aranyossággal vagy valami régi Amiga cuccal emulátorban), de tetszik az írás, ezért lájk, plusssssz, meg terészetesen az elmaradhatatlan kesztyű is ment rá.

Lehetne boxra is...

válasz erre

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 24 napja

Én nem mertem még megvenni de pofás, az írásod alapján tetszik! Befektetem rá azt a kemény 2 rugót...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Robi022 profilja