Milyen számítógépházat vegyek játékra, lanra?

2013. szeptember 28.
45.9121
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
CM_Blogger profilja, adatai
CM_Blogger
A számítógépházak a konfigurációban betöltött szerepüknél fogva központi szerepet játszanak a rendszerünkben, hiszen ez az az egység ami nem csak hogy mindent egyben kell tartson, hanem jól is kell hogy kinézzen az asztalunkon, vagy alatta, mellette. Rengeteg szempontnak kell megfelelnie, és mivel általában nagyon hosszú ideig társunk a mindennapokban ezért fontos, hogy jól, maximális odafigyeléssel és körültekintéssel válasszuk meg azt. Mi a Cooler Masternél igyekszünk minden igényhez megfelelő alternatívát kínálni, legyen szó a hétköznapi játékosról, vagy akár a keményvonalas modderről.


Ebben a bejegyzésben kétféle házat szeretnénk bemutatni, az egyiket a méret, szerelhetőség, a másikat pedig a kinézet és a gamereknek fontos elemek miatt ajánljuk. Remélhetőleg tudunk segíteni a megfelelő számítógépház kiválasztásában. A jövőben lesznek még blogjaink a témában, lesz a könnyű moddolhatóság és a hűtés alapján is bemutatva számítógépházunk, valamint a hordozhatóság is felmerül majd szempontként. De most nézzük a mai felhozatalt.

Cooler Master HAF XB
szempont: a könnyű szerelhetőség és a hordozhatóság
alaplap: ATX, microATX, Mini-ITX

Milyen számítógépházat vegyek játékra, lanra? - 2. kép

Ez a ház az egyik legújabb és talán legforradalmibb Cooler Master fejlesztés az elmúlt években. A manapság elterjedt torony (vagy álló) házakkal ellentétben itt egy egyedi kialakításról van szó, amelyben nem csak a hűtés megoldása nagyon forradalmi, de a szerelés is sokkal könnyebb mint az egyéb házaknál. A HAF XB ugyanis egy alul, felül, elöl és oldalt egyaránt szellőzőnyílásokkal könnyített, masszív (majdnem) kocka.

A ház két szintes belső kialakítása szorosan összefügg a kinézetével, ugyanis a rácsozatok, a szellőzőrészek a felső részben, míg a tömör részek az alsó részben találhatók. A felső szintre kerül az alaplap, valamint a bővítőkártyák. Elöl két darab 12 centiméteres ventilátor van, valamint a ház tetején egy 20 centiméteres ventilátornak is van hely kialakítva. Az alsó részen két darab 80 centiméteres ventilátornak van hely, valamint természetesen a táp és a merevlemez, SSD is ide szerelendő.

Az előlapon található a bekapcsoló és a reset gomb, a hang ki-bemenet, illetve két darab 3.0-ás USB csatlakozó. Hátul a vízhűtés csöveinek már előkészítve áll három kör alakú nyílás. A házon két oldalt fogantyúk lettek kialakítva, ezáltal a szállítás sokkal könnyebb, mint egy toronyház esetén.

Mindenkinek ajánlott ház, de legfőképpen a modderek, a tesztelők, sokat szerelők, valamint a gépet gyakorta szállítók fogják értékelni a speciális kialakítást. Bővebben: www.coolermaster.com/microsite/haf_xb

CM Storm Scout 2 Advanced
szempont: a látvány
alaplap: ATX, microATX

Milyen számítógépházat vegyek játékra, lanra? - 3. kép

A miditornyok kedvelői más gyártók házainál sokszor panaszkodnak, hogy nem férnek el a házban rendesen a kábelek, vagy éppen nem tudják megfelelően hűteni azt. A Storm Scout 2-nél az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy ezeket a kellemetlenségeket kiküszöböljük, mégis kedvezzünk a célközönségnek, a játékosoknak. A külsőre kemény, masszív kinézetű ház belül egy kezesbáránnyá változik, hiszen néhány apró trükkel megkönnyítettük mind a helyhasználatot, mind pedig a hűtést. Ennek érdekében a ház oldalai kitüremkedők, így a kábelek könnyebben helyezkednek el és a cirkuláció is jobb, mint egy teljesen sík oldal esetén.

Az előlapon, felül és oldalt két ventilátorhely lett kialakítva, a hátsó és alsó borításon, valamint a felső HDD-helyen egy-egy nyílás van a hűtés számára. Az egyik oldalfal átlátszó borítást kapott, így ha a gépbe kerül világítás, nagyon szép látványt tud nyújtani, de természetesen extra világítás nélkül is jó ha belelátunk a gépbe. Az átlátszó fal alatt található a feljebb említett két darab 12 centiméteres ventilátor hely, amivel direktben a VGA-ról lehet elszívni a hőt.

A hátsó 12 centis ventilátorhely felett két gumírozott vízhűtés-előkészítés található. Az USB csatlakozókból négy került a házra, a felső-elülső részen egy elhúzható retesz alatt kettő USB 2.0-s és kettő USB 3.0-s. Ezek mellett a hang ki és bemenetek kaptak helyet.

A Storm Scout 2 többféle kivitelben kapható, van amelyikben hátulra szerelt vörösen világító 12 centis venti került, de van olyan is, amelyikben ez a venti előre került, hátul pedig egy nem világító kapott helyet. A Game Channel Shop-ban lévő (és ingyen elvihető) Advanced verzióba három ventilátort szereltünk, két darab vörösen izzó 12 centiméteres került előre és egy nem világíó 12 centiméteres hátulra.

Leginkább a keményvonalas játékosoknak ajánljuk a házat, akiknél a könnyű szerelhetőség és a maximális hűtés mellett a látvány is fontos szempont. A vörösen világító ventilátorok exkluzívvá teszik a házat. Lehet vele villogni, na, az a helyzet... Bővebben: www.cmstorm.com/en/products/chassis/scout2advanced

A fent bemutatott két házban az a közös, hogy az egyik így, a másik úgy, de mindkettő könnyen hűthető, valamint a maguk kategóriájában különlegesek. A HAF XB-vel a komponenseket gyakrabban cserélők, vagy a bütykölők fognak kellemes társra lelni, arról nem is beszélve, hogy felépítéséből adódóan az asztalon is jól mutat. A Scout 2 is komoly látványelem, az éjszakai játékok közben viszont figyelni kell, nehogy a fények eltereljék a figyelmünket, és egy headshottal fejezzük be a CS-t-.

Nektek milyen számítógépházatok van? Torony, midi, Mini? Esetleg AllinPC? És a fentiek közül melyik a szimpatikusabb?
28 hozzászólás

Bvektor

11 éve, 2 hónapja

Én egy lassan 3 éves Antec 600as midtornyot használok. Előnye, hogy nekem nagyon tetszik, valamint, hogy nagyon jó a hűtése, hátránya a belseje, sajnos nincs benne SSD rögzítésnek hely, rejtett kábelezésre sem alkalmas, és nem is a szürke a legszebb szín. Gondolkozom a cseréjén, a Scout 2 nagyon tetszik, de nem tudnék megválni ettől a szépségtől szomorú smiley

válasz erre

Erkxt-HuN

11 éve, 5 hónapja és 1 napja

Most vettem egy CM 922 házikót. Nagyon szép és jól szerelhető! nagyon ki van találva a kábelmenedzsment! és az ssd-nek is volt helye! Sajna nem magamnak építettem ,de nagyon megtetszett! és szerintem az ára is rendben van. Mondjuk plexivel jobb lett volna ,de ez van mosolygó smiley

válasz erre

CM_Blogger

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

TheLondon írta:
Én egy Cooler Master Elite Knight 350 Házat készülök venni.Szépen néz ki és remélem minőségi darab.
Tökéletes választás!mosolygó smiley

válasz erre

TheLondon

11 éve, 5 hónapja és 12 napja

Én egy Cooler Master Elite Knight 350 Házat készülök venni.Szépen néz ki és remélem minőségi darab.

válasz erre

Vendég

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

1000feri írta:
Cooler Master Centurion 610

Az komoly, nálam is elférne!mosolygó smiley

válasz erre

kpal

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

csirkee írta:
Igen igen, tudom mosolygó smiley kilehet használni az ilyen ősrégi gépeket, de én nem igazán szeretek ilyenekkel foglalkozni, meg nem is értek az ilyenekhez mosolygó smiley de azt is tudom, hogy egy kis szerverként is lehetne működtetni
vagy szerver igen, hordozhatóságban verhetetlen a mérete.

válasz erre

CM_Blogger

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

1000feri írta:
Cooler Master Centurion 610

Kiváló választás!mosolygó smiley Ilyened van, vagy tervezel venni?

Ha van, akkor moddolod? Plexi fal, ilyesmi?kacsintó smiley

válasz erre

1000feri

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

Cooler Master Centurion 610

válasz erre

csirkee

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

kpal írta:
HT PC is építhető a kisebbikbe ,igazi szoroztató központnak is ideális mosolygó smiley
Igen igen, tudom mosolygó smiley kilehet használni az ilyen ősrégi gépeket, de én nem igazán szeretek ilyenekkel foglalkozni, meg nem is értek az ilyenekhez mosolygó smiley de azt is tudom, hogy egy kis szerverként is lehetne működtetni

válasz erre

PaulMarloW

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

Jópofa a HAF XB csak ahhoz a házhoz egy hozzá alakított asztal, környezet kell.Nagyon emlékeztet az a ház a '90-es évek rádióira meg hifieire ha még el is tudnék képzelni a felső rácsos részre 1 kazetta és cd lejátszó panelt. röhögő smiley


dekirály meglepett smiley

3-4 év múlva ha még árulnak ilyen dobozt ez a váza lesz az új gépemnek.

válasz erre

kpal

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

csirkee írta:
Nekem egy nagyon régi, ultra gatyi házam van, de nem is használom a pc-t már egy jó ideje. Meg az is igaz, hogy én már nagyon leszoktam a pc-ről, inkább csak laposon nyomom.

De egyébként ha választanom kellene, akkor az elsőt választanám, mert az olyan különleges, nem megszokott a külseje! mosolygó smiley

Egyébként egy általános felhasználónak milyen házat ajánlanátok?
HT PC is építhető a kisebbikbe ,igazi szoroztató központnak is ideális mosolygó smiley

válasz erre

Moby Dick

11 éve, 5 hónapja és 18 napja

És a CM Storm is itt van!meglepett smiley

Olvasnom kell!!!!mosolygó smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja