M.G.A.

2014. április 22.
41.4791
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
PaulMarloW profilja, adatai
PaulMarloW
Music,Gaming,Arts.



Csupán rövid főcíme annak amiről most írni fogok, rDave után szabadon.

-Figyelem a következő blog számos youtube beágyazást tartalmazhat aminek mennyisége megzavarhatja az olvasó nyugalmát.-

Nos mint a tinédzserek legtöbbje én is átéltem egy elég meredek stílusváltást zenei ízlés terén. Annak idején mikro még a Master Blaster és a Spy The Ghost volt a menő a discokban akkor jöttem rá hogy ez a közösség nem az én világom.És mint megmentőként jött a Linkin Park nevezetű formáció ami jól keverte az elektronikát egy jó kis nu-metallal és csipetnyi rap szövegekkel és vokállal.



Ők voltak azok akiknek köszönhetően elindultam a rock zene irányába (sajnos azóta is úgy érint meg minden egyes újabb munkásságuk mintha engem gyaláznának...mert az amit ma csinálnak az nem az amit a fenti linkben is hallhatunk....hanem "poptrash").Ezek után számos rock bandát próbáltam megszeretni, de egészen a Need For Speed:Most wanted-ig várnom kellett a Messiásra akik a Bullet for my Valentine formációjában jelentek meg előttem miközben köpettem a nitrót kifelé a Fiat Puntomból.



Ez a formáció csak úgy mint a Linkin Park évekig pörgött a lejátszómban és minden egyes percét élveztem (sajnos ők is ugyan abban a betegségben szenvednek mint a Linkin Park de ők egy albumig bírták csak, persze nem önhibájukból hanem az énekes balesete miatt).Valahol két úton a LP és a BfmV között ismerkedtem a Disturbeddel de őket se tudtam a szívembe zárni, jó zenekar.... de valahogy mégsem hagytak benne mély nyomot.

Ezek után a youtube ajánlati listájának köszönhetően ismertem meg az In Flames nevű zenekart amit a mái napig előszoktam kaparni a youtube keresőből s meg szoktam hallgatni pár számukat.



Ez után a pont után kicsit keveredett a stílusok iránti kielégíthetetlen vágyam és hallgattam trancetől kezdve a pop-punk zenéig mindent.
Az utóbbi esetben be kell mutatnom egy számomra kedves és alapvetően jó zenekart a Falcongate-et akik Győri származásúak és ha van itt Győri felhasználó akár még taníthatta is őt (vagy tanítja) az egyik gitárosuk.


Ezek után kezdett elborulni nálam a helyzet mivel történtek olyan dolgok a környezetemben amik miatt a mái napig rám tör az enyhe mizantrópikus állapot és úgy gondoltam, hogy ezt a zenében vezetem le. Ekkor jöttek képbe a Core stílusok, ebbe az irányba is inkább a BfmV vitt mert tetszett a számaikban az, hogy a lendületes zenét és a jó fiús vokált megtörték egy jó adag screammel.A mái napig azokat a -core zenekarokat preferálom amelyikbe van vokál, ha viszont nincs akkor figyelembe veszem a zenészek játékát, legyen az jó riffek tömkelege,szólók vagy egy patent kis szintetizátor vagy bármi más számítógépes prüttyögés..szóval ami helyettesíti a vokál feladatát.

A következő videó beágyazást a Bury Tomorrownak szánom mert ők jó példaként szolgálnak a fent írtakra: https://www.youtube.com/watch?v=Jx-LSevEHWo

Később ezekben az években jobban kinyílt az érdeklődési köröm a rock szférában, kerestem a különlegességeket.Így akadtam számos instrumentál rockzenére amit manapság leginkább akkor veszek elő amikor éppen rajzolgatok vagy digitálisan jön rám az alkothatnék (Photoshop,Corel Draw) ezeket a munkákat ha én is úgy értékelem publikálni is szoktam ezen az oldalon, manapság fontolgatom azt hogy elfoglalom facebookon is a helyem és a közeljövőben elkészült munkáimat ott is publikálom, de ha van erre igény akár ide is lőhetek pár blogot érte. :D

Legyen erre példa egy magyar zenekar a Képzelt Város:

Tény hogy nem teljesen instrumentál amit csinálnak , nyomokban dalszöveget is tartalmaz, de nem olyan elenyészően sokat. :D

Persze az évek során nem határolódtam el teljesen az elektronikától se (ezt ugye fentebb olvashattátok is, hogy szeretem a szintetizátoros betéteket és a trance zenét is.) és ennek köszönhetően megtaláltam a rock és az elektronika elég beteges szerelemgyerekét a The Algorithm nevezetű francia formációt akik olyan szinten beteg zenét játszanak hogy az embernek a feje majd kettéhasad az intenzív ritmus áradattól de ezután meg felröhög hogy mi ez a cucc, majd lenyugszik és élvezi a zenét. Fura lehet ez a felvezetés de én így szerettem meg őket.


Aki végigtűri eme csodát az felfigyelhet egy kis easter eggre is. :Đ

Na de hogy a játékokra is kitérjek(ha már egyszer beleírtam a címbe ugye)...számos játék alá bepörgetek az adott szférába illő de mégis számomra kedvelt stílust és úgy ölöm az ellent, persze ez akkor nem fordul elő ha a játéknak már önmagában jó zenéje van és nem unom meg, erre a két esetre rögtön mutatok is példát:

A az orosz származású Shokran együttest általában Solo moba köröknél vagy - diablo 3 közben szoktam bömböltetni a hangszóróból, szerintem teljesen bele illik az adott játékok környezetébe:



Persze vannak olyan művek is játékokban amit a játék kijátszása után számos alkalommal meghallgatok. Legyen például az Assassin's Creed-ből Ezio kalandjához tartozó remek kis háttérmuzsika az Ezio's family vagy eme gyöngyszem a Deus Ex-Human Revolutionből:


Van még egy stílus amit a közelmúltban szerettem meg...nem tudom emlékeztek-e még a Terminátor és az akkoriban futó Sci-fik zenéjére, ha igen ha nem feltétlen meg kell mutatnom nektek a New Retro Wave (általam) keresztelt zenei stílust, ez az elektronikus zenei műfaj arra hivatott hogy a '80-'90-es évek zenei stílusjegyeit átültessék a mai kor zenéibe ehhez leginkább a discos ütemeket válasszák de akadnak olyanok is akik a rock vonalat próbálják megfogni vele.(Legyen egy példa most a discosabb vonalból):




Nos mire ezeket a sorokat olvassátok biztos felmerült már bennetek a kérdés:Hol vannak a magyar előadók?
Erre sajnos azt kell hogy mondjam nem sok magyar előadót szeretek de 2 nagy kedvencem van ami talán a kulturált magyar zenét képviseli.
Az egyik a Bonanza Banzai és a második az abból kivált Ákos munkássága.
Gondolom nem nehéz a blogom olvasása után következtetni arra hogy miért szeretem a Bonanza Banzait, viszont egy furcsaságot még tudok mondani:Nem nagyon csípem a Depeche Mode-ot...jó vannak számaik amiket szeretek de olyan intenzíven nem szoktam hallgatni őket mint a BB számait...talán azért mert a BB magyar és jobban megtud fogni?Ez egy jó válasz lenne arra a kérdésre hogy miért?A másodikat szintén nem kell magyaráznom..nem hiszem el hogy nincs olyan ember akinek Kovács Ákos dalaiból egy se érintené meg igazán, nincs igazam?


És hogy ne maradjak el itt se a beágyazott video nélkül szeretném belinkelni az általam legkedveltebb könyv ihlette számot:

Ki kéne olvasnom a közeljövőben megint... :D

Nos hát ez lettem volna én és a történetem a zenei ízlésem.
Ha esetleg kíváncsiak vagytok még ilyen zenékre és kérnétek pár ajánlatot akkor írjatok kommentet a blog alá és amint tudok , mutatok nektek finomságokat. :)
2 hozzászólás

PaulMarloW

10 éve, 9 hónapja és 16 napja

rDAVE írta:
Te most rám hivatkozol, én pedig majd rád, amikor körbejárom a zenei világom. röhögő smiley
Régen én is hallgattam BFMV-t, de aztán úgy elhagytam őket. In Flames mindig csak alkalmilag, de a Képzelt Várost egyre sűrűbben hallgatom, főleg az új lemez óta.
Amiben elektronika van, arra nagyon válogatós vagyok, így a többi nem igazán az én világom.
Hát hajrá röhögő smiley Legalább nem vész el olyan hamar az éterben az írásom. röhögő smiley

Meg a tiéd sem. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

10 éve, 9 hónapja és 16 napja

Te most rám hivatkozol, én pedig majd rád, amikor körbejárom a zenei világom. röhögő smiley
Régen én is hallgattam BFMV-t, de aztán úgy elhagytam őket. In Flames mindig csak alkalmilag, de a Képzelt Várost egyre sűrűbben hallgatom, főleg az új lemez óta.
Amiben elektronika van, arra nagyon válogatós vagyok, így a többi nem igazán az én világom.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja