Megoldottuk az USB-C pendrive kompatibilitást

2015. szeptember 06.
30.0571
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Kingston_Blogger profilja, adatai
Kingston_Blogger
Az USB, teljes nevén a Universal Serial Bus szabvány többször alakult már át, ugrott nagyot amióta létezik - és ez leginkább a sebességében, illetve pendrive esetében a kapacitásában mutatkozott meg. Mi a Kingstonnál nem csak követjük a szabványokat, hanem próbálunk mindig az elsők között megjelenni a legújabb technológiával szerelt perifériákkal - most a legújabb USB szabványt, a Type-C-t járjuk kicsit körbe.


Nem feltétlenül ismeri mindenki a sebességbeli különbségeket, valamint azt hogy melyik szabvány mit tud kezelni, ezért röviden összefoglalva megmutatjuk, melyik USB mekkora sebességre képes:

Low speed: max 150 kB/s, USB-1.1, USB-2.0, USB-3.0
Full speed: max 1,2 MB/s, USB-1.1, USB-2.0, USB-3.0
Hi speed: max 48 MB/s, USB-2.0, USB-3.0
Super speed: max 400 MB/s, USB-3.0

Látható, hogy az USB 3 gyakorlatilag mindent lekezel, visszafelé kompatibilis minden elődjével. Emiatt nem kell attól tartanunk, hogy ha újabb perifériát veszünk, a régebbi laptoppal, asztali rendszerrel, vagy Mac-el nem lesz kompatibilis.

A számokból az is világos, hogy az USB 2 és az USB 3 között nagyjából tízszeres adatátviteli sebesség-különbség mérhető, ami esetünkben a valós sebességet tekintve 400 MB/s, fizikai rétegben pedig már 5GB/s sebességet jelent.

Megoldottuk az USB-C pendrive kompatibilitást - 2. kép

Lehet ezt még fokozni? - kérdezhetnénk, és a válasz azonnal adott is: lehet bizony, mégpedig egyben a sebesség és a felhasználói élmény növelésével. Az USB 3 legújabb verziója a tavaly augusztusban bemutatott USB Type-C, amely több tekintetben is nagy ugrás az előző generációhoz képest.

Az USB Type-C port hasonlít az Apple Lightning csatlakozóra, ahol teljesen mindegy milyen irányban csatlakoztatjuk az USB-t a portba, hiszen az szimmetrikus alul-felül, ellentétben az előző generációkkal.

Az egyszerűbb csatlakoztathatóságon mellett a sebesség is duplázódott, a fizikai réteg tekintetében 10 Gbit/s-os sebesség is elérhető, valamint a megnövelt Amper miatt a csatlakoztatott eszközök is gyorsabban töltődnek.

A fentiekből látható, hogy az új szabvány rengeteg előnnyel jár, azonban a probléma az csatlakozó inkompatibilitása. A Kingston pendrive-okat nagy előszeretettel használják, használjátok, így a problémát ki kellett küszöbölnünk. Ezért hoztuk létre a DataTraveler microDuo 3C családot, amelyen megtalálható az új és egyben a régi csatlakozó is!

Megoldottuk az USB-C pendrive kompatibilitást - 3. kép

Az új eszközök 16, 32 és 64 Gb kapacitással kaphatók jelenleg és mind az USB Type-C, mind pedig az USB A csatlakozó megtalálható rajta. Az apró (29.94mm x 16.60mm x 8.44mm) periféria sebessége a 16Gb verzió esetén 100MB/s olvasási, 10MB/s írási, míg a 32 és 64 Gb verziót választva 100MB/s olvasási és 15MB/s írási sebességet jelent.

A DataTraveler microDuo 3C a szokásos 5 éves Kingston garanciával mérettől függően 4.500 és 12.000 Ft között vásárolható meg.
5 hozzászólás

Hentes

9 éve, 3 hónapja és 16 napja

Wow! meglepett smiley Nem gondoltam hogy ennyire nagy a különbség a sebességben! meglepett smiley

válasz erre

kpal

9 éve, 3 hónapja és 17 napja

Ezek a pendriveok ilyen csatlakozó kínálattal vagy 10 évre elegendő lesz .

válasz erre

muki

9 éve, 3 hónapja és 17 napja

Szerintetek Xbox One háttértárként használható?

válasz erre

wegh

9 éve, 3 hónapja és 17 napja

bekecs írta:
Hmmm, én nem is tudtam hogy más a csatlakozó! röhögő smiley 12 ezerért amúgy egy 64Gb pendrive nagyon jó, ha azt nézem hogy évek múlva is használható lesz és már most is az. Szuper cucc.
Így van, nagyon jó árnak tűnik érte! Bár szerintem még nem elterjedt a C castlakozó annyira, hogy váltani kéne rá azonnal kacsintó smiley

válasz erre

bekecs

9 éve, 3 hónapja és 17 napja

Hmmm, én nem is tudtam hogy más a csatlakozó! röhögő smiley 12 ezerért amúgy egy 64Gb pendrive nagyon jó, ha azt nézem hogy évek múlva is használható lesz és már most is az. Szuper cucc.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja