Megérik-e a videojátékok az árukat?

2016. július 21.
25.8501
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Vas Bálint profilja, adatai
Vas Bálint
Sokat gondolkoztam néha azon, hogy mikor megjeleni egy játék amit nagyon régóta vártam megérik-e az árukat, de fejtjük ki ezt bővebben.


Mikor megkaptam az XboxONE-omat akkor nagyon akartam játszani kb az összes játékkal ami elérhető XboxONE-ra. Mikor néztem a különböző hirdetéseket egy bizonyos játékra, akkor láttam, hogy lehet, hogy nem éri meg az a 20.000Ft. Sajnos azt vettem észre, hogy minden újonnan megjelenő játékért Ps4 és XboxONE-ra elkérik azt a bizonyos összeget.

De itt jön a jogos kérdés. Mi van a pc-kel? Az igaz, hogy minden játék ami megjelenik konzolra és pc-re akkor egyértelműen a pc-s verzió olcsóbb. De a játékok megkövetelik a jobb processzor, videókártya használatát stb. Az is igaz, hogy le is lehet tölteni pl: torr*nt.

De megéri a kalózkodás egy játékért? Az is előfordulhat, hogy kaptok egy vírust azt cs. Ezért szoktam várni a megjelenés után várni pár hónapot és akkor már azt mondom az árakra, hogy oké. A példa kedvéért ezt csináltam az AC syndicate-tel vagy a FraCry Primal-lel is.

Egy biztos, játszatok, mert jó!
3 hozzászólás

totyak

8 éve, 5 hónapja és 1 napja

Ez egy igencsak összetett kérdés. Nyilván mindenkinek az éri meg, ami örömet, szórakozást okoz neki. Ha neked egy játék ezt adja, akkor megéri. Az más kérdés, hogy lehet, csak pár óráig tart az egész, mert olyan rövid a sztori. Mindenkinek magának kell mérlegelnie. Mindig is így volt, hogy konzolokra drágább a játék. Nem tudom miért alakult ez ki, de így van. Az tény, hogy mióta kiadták a One-t, meg a PS4-et, szerintem nagyobb a különbség pc és konzoljáték ár között, mint az előző generációnál. Ahogy írod is, érdemes várni egy keveset, mindig vannak akciók, vagy csak magától csökken a játék ára. Konzolosoknak amúgy is egyszerűbb, ti vehettek használtan is játékot. Mi pc-sek annyira be lettünk korlátozva, hogy minden játék valami fiókhoz van kötve, így eladhatatlan.

Viszont van egy fontos dolog, amiről nem szabad megfeledkezni. Az adatlapod szerint 14 éves vagy, nyilván nem dolgozol, tehát egy ilyen drága játékot vagy a szüleid vesznek neked, vagy zsebpénzedből spórolsz rá. Lényeg a lényeg, hogy a való világban, amikor már magadról kell gondoskodnod, akkor nem biztos, hogy a fizetésedből 20 ezres játékot veszel.

válasz erre

Marduk

8 éve, 5 hónapja és 1 napja

Tommy írta:
Szerintem aki torrentezi a játékokat az lop. Számomra egy egyszerű bűnöző. Ha nincs pénzem játékra, nem játszom. Ennyi.
Vagy csak kipróbálja a játékot, mielőtt megvenné. Én is torrenteztem játékokat, hogy meg tudjam-e, hogy megéri-e az árukat.

válasz erre

Tommy

8 éve, 5 hónapja és 1 napja

Szerintem aki torrentezi a játékokat az lop. Számomra egy egyszerű bűnöző. Ha nincs pénzem játékra, nem játszom. Ennyi.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja